Cum să porți hanoracul în asocieri vestimentare mature

academia barbatilor

Piesa cheie a tendințelor skatewear și athleisure, hanoracul nu reprezintă o abordare vestimentară doar pentru segmentul tânăr și foarte tânăr. Există câteva reguli de stil care te vor învăța cum să porți hanoracul în ținute 30+. Tendințele vin și pleacă dar piesele rămân în garderobă iar asocierile vestimentare inspirate sunt cele care le pun în evidență indiferent de sezon sau vârstă.

De la țintele relaxate de weekend la office casual Friday, hanoracul poate fi o alegere confortabilă asumată, fără a părea prea casual, prea copilăresc sau prea sportiv. Totul este să treci peste imaginea stereotipică și să îți deschizi orizontul către noi idei de stil, noi nuanțe și abordări diferite.

Croiala definește stilul

Dacă vrei să porți hanoracul în ținute casual cu stil, evită modelele foarte largi. Acestea sunt, într-adevăr, destinate tinerilor skaters sau adepți ai curentului hip-hop. În schimb, alege modele slim fit, care urmează forma corpului, cu croială simplă, curată ce indică un anumit nivel de eleganță. Astfel, le poți purta cu pantaloni chino și pantofi de inspirație sport, fără să faci vreun compromis de imagine.

cum să porți hanoracul

Sursa foto: h&m

Cum să porți hanoracul în ținute smart

Variantele contemporane, datorită croielilor curate, adaptate formei corpului, pot fi integrate în ținute stratificate, smart casual, alături de sacouri, jachete biker sau paltoane. Poți opta pentru variante cu fermoar, mult mai potrivite în a fi purtate ca un al doilea strat de outwear. Transformă un costum office într-o variantă de ținută off-duty, înlocuind cămașa cu un tricou, pantofii oxford cu sneakers și adăugând un hanorac pe sub sacou.

cum să porți hanoracul

Sursa foto: Pinterest

Mizează pe culorile pastel pentru un look sport casual sofisticat

Nuanțele pale dau întotdeauna o notă elegantă ținutei. Mai ales în lunile calde, poți alege nuanțe pastel pentru a crea look-uri casual cu un aer sofisticat. De asemenea, este foarte important să alegi hanorace fără logo-uri sau imprimeuri care accentuează aspectul sport și trimit către ținute urbane. Un hanorac din bumbac moale, într-o culoare pală precum bleu, roz, bej sau verde pastel, poate face echipă de stil cu o pereche de chinos scurți și sneakers.

cum să porți hanoracul

Sursa foto: Topman