Cum să porți jacheta camuflaj

academia barbatilor

Inspirată din uniformele soldaților francezi din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, jacheta camuflaj a devenit, de-a lungul timpului (și tendințelor) o piesă esențială în garderoba masculină. Însă acum rolul său s-a schimbat din a ascunde în a scoate în evidență.

Ca o curiozitate, se pare că pictorul francez Lucien-Victor Guirand de Scevola ar fi inventat acest imprimeu pentru a ajuta trupele franceze să se camufleze în timpul luptei.

Revenind la tendințele actuale, referințele jachetei camuflaj nu mai sunt legate de scopul militar ci de stilul streetwear, hip-hop și chiar de moda Pitti. Unul dintre avantajele purtării acestei jachete este că oferă personalitate unei ținute banale cu pantaloni chino și tricou basic sau injectează o notă de extravaganță unei ținute smart. Pentru o abordare corectă, iată câteva stiluri în care o poți integra și asocierile vestimentare câștigătoare!

Ca piesă de streetwear

Versatilitatea este cuvântul cheie pentru jacheta camuflaj, atât prin prisma abordării imprimeului în diferite variante cromatice dar și din punctul de vedere al combinării cu alte piese. Pentru a crea look-uri specifice de streetstyle, asociază cu jeans și sneakers sau cu o pereche de joggers și tricou basic.

jacheta camuflaj

Sursa foto: Topman

Cum să porți jacheta camuflaj în ținute smart casual

Nu te aștepta să îți propunem o abordare ieșită din tipare, peste costumul de haine. Însă poți alcătui o ținută smart casual cu un accent de personalitate folosind o pereche de chinos, un pulover la baza gâtului și o jachetă bomber cu imprimeu camuflaj. Nu-i așa că smart casual poate fi fun? Ai grijă doar să nu introduci și alt imprimeu în ținută. Dacă vrei să rămâi în zona sigură, mizează pe piese în culori stinse, precum bej, gri, negru sau verde care păstrează referințele militare într-un mod contemporan.

cum să porți jacheta camuflaj

Sursa foto: Mango

Integrată în stilul workwear

Jachetele de workwear sunt, în esență, piese durabile, cu texturi rigide, care rezistă în timp…influențe la care poate adera foarte ușor și imprimeul camuflaj. Tocmai de aceea, mulți designeri creează jachetele de workwear în acest imprimeu. Alături de o pereche de pantaloni din aceeași zonă stilistică și un tricou basic, jacheta camuflaj va fi piesa declarativă a ținutei tale de stradă. Straturile sunt o altă componentă esențială de stil în ceea ce privește țintele de workwear. Încearcă! Cu jacheta camuflaj nu ai nevoie de foarte multă creativitate. Ea face totul pentru tine.

cum să porți jacheta camuflaj

Sursa foto: Zara