Cum să porți o ținută monocromă

academia barbatilor

O ținută monocromă nu este neapărat o ținută în exact aceeași culoare din cap până în picioare, ci una care îmbină elemente în nuanțe ale culorii bază. De asemenea, nu toate piesele trebuie să fie în nuanțe solide, ci pot fi folosite și imprimeuri pe aceleași variațiuni cromatice. Iată ce este permis și ce este interzis în abordarea unei ținute monocrome!

Deși vorbim de o ținută monocromă, nu asocia piese în exact același ton de culoare

În primul rând, dacă ne gândim la ținutele all-black sau all-navy, acestea sunt dificil de construit cu piese diferite, care nu fac parte din același costum. Piesele diferite sunt croite din materiale diferite și vopsite în tonuri diferite, iar aspectul final nu va fi unitar. Practic vei purta mai multe piese în aceeași culoare dar care, totuși, nu arată la fel.

Folosește nuanțe ale culorii bază

Alăturând piese în nuanțe mai deschise ale culorii bază vei crea o armonie cromatică, interes vizual și vei da luminozitate ținutei. Variațiunile de tonuri neutre, de exemplu, afișează rafinament și conferă o imagine impecabilă. Află ce culori te avantajează în funcție de nuanța pielii.

ținută monocromatică
Sursa foto: Pinterest

Experimentează cu imprimeuri și texturi

Contrat regulei menționate mai sus, integrează într-o ținută monocromă piese în nuanțe ale culorii bază, în texturi diferite. Acest truc creează dimensiune ținutei, dacă sunt folosite culori deschise – bej, albastru, verde, chiar și maro. De asemenea, imprimeurile derivate din aceeași culoare bază adaugă dimensiune și personalitate ținutei monocrome. Dacă culoarea de bază a ținutei tale este negru, texturile nu ies în evidență, iar această tehnică nu va aduce nici un plus ținutei.

bleumarin, ținută monocromatică
Sursa foto: Pinterest

Alege o culoare bază subtilă pentru o ținută monocromă

Așa cum menționam mai sus, culorile intense nu sunt cele mai ofertante pentru a obține o ținută monocromă. De exemplu, în loc să construiești o ținută în jurul nonculorii negru, folosește o paletă de griuri, marouri, tonuri de albastru, verde sau burgundy. Astfel, te vei putea juca cu nuanțe, texturi și imprimeuri. Este mult mai ușor să alături tonuri neutre sau inspirate din natură. Iată cele 5 culori pentru sezonul rece!

costum, ținută monocromatică
Sursa foto: Pinterest

Nu folosi prea multe straturi vestimentare

Cu cât vei adăuga mai multe straturi, cu atât va fi mai dificil să menții armonia între piesele vestimentare și să rămâi centrat pe culoarea bază. Iar lucrurile se vor complica și mai mult dacă implici și imprimeurile. Ca o regulă de bază, atunci când optezi pentru o ținută monocromă, păstrează lucrurile simple.