Cum să porți pantalonii albi, în orice sezon

academia barbatilor

Pantalonii albi sunt un subiect sensibil în vestimentația masculină. Pe cât de preppy își pot exprima personalitatea, pe atât de ușor pot fi luați în derâdere dacă nu sunt purtați corect în ținută, în funcție de anotimp, ocazie și așa mai departe. Mulți bărbați îi adoră, puțini au curajul să îi abordeze. Și nu doar din cauza lipsei de inspirație când vine vorba de asocieri cu alte piese din garderobă, ci și pentru faptul că orice urmă de praf sau orice pată cât de mică iese în evidență imediat, distrugând, astfel, întreaga ținută.

Totuși și cămașa albă, de exemplu, este la fel de pretențioasă în ceea ce privește aspectul impecabil și iată că este o piesă de bază în garderoba masculină.

Poate că poți trăi fără pantaloni albi în arsenalul tău vestimentar, dar până să iei o decizie în a investi sau nu într-o pereche sau să îi dai deoparte dacă îi ai deja în garderobă, ai în vedere faptul că sunt, totuși, o piesă ușor de abordat în orice anotimp. Exact așa! Abordați corect, pantalonii albi nu doar îți vor crea o imagine impecabilă, dar îți vor evidenția și creativitatea stilistică. Iată ce trebuie să faci ca să fii în ton în orice sezon.

Pantalonii albi sunt  cel mai ușor de purtat vara

Teoria conform căreia culorile deschise care resping căldura au fost create pentru vară se menține în acest caz, însă asta nu înseamnă că albul nu poate fi purtat tot timpul anului, indiferent de vreme. Totuși, pentru că mulți bărbați asociază pantalonii albi cu o ținută de inspirație nautică, poți merge, fără îndoială, pe această variantă clasică și îi poți combina cu dungile bretone, mocasini și ochelari de soare. În egală măsură, un look de riviera va fi asigurat cu o cămașă cu guler cubanez. Sau ce-ai zice să ieși un pic din tipare și optezi pentru o pereche de pantaloni cu pense, ajustați deasupra gleznei, pe care să îi combini cu o cămașă smart din in și runners?

pantalonii albi

Sursa foto: Massimo Dutti

Toamna, combină pantalonii albi cu nuanțele sezonului

Aceiași pantaloni albi pe care i-ai purtat în sezonul cald te pot însoți și în sezonul de tranziție dacă faci amestecurile cromatice adecvate. O variantă fără riscuri ar fi să optezi pentru ținute tonale. Pariază pe tonuri de bej, ținute stratificate, amestecuri de texturi. Un pulover cu model în relief și o jachetă într-o nuanță de maro vor da acel accent tomnatic ținutei.

pantaloni albi

Sursa foto: Massimo Dutti

Iarna, combinația alb-negru rămâne o alegere clasică

Nu te-ai fi gândit să porți pantalonii tăi de vară și în timpul iernii? Ok, nu pe aceiași, dar da, poți purta pantaloni albi iarna, dacă le adaugi o doză consistentă de negru. Cu alb și negru în aceeași ecuație vestimentară nu poți să greșești, indiferent de sezon. Poartă pantalonii albi cu un pulover, palton și pantofi, toate negre. Vei avea o ținută cu un aer de prospețime, pentru sezonul rece. Și combinația cu cea mai închisă nuanță de bleumarin poate fi o alegere potrivită.

pantaloni albi

Sursa foto: Zara

Primăvara, pantalonii albi împrospătează o garderobă dominată de tonurile de pământ

În anotimpul de tranziție, monotonia uniformelor urbane în tonuri de gri poate fi spartă cu o pereche de pantaloni albi. Creează o ținută cu aer relaxat, mixând un pulover pe gât cu un hanorac și pantofi de inspirație sport. Sau dacă preferi stilul smart casual, combină pantalonii albi cu o cămașă formală, un sacou navy și sneakers albi.

pantalonii albi

Sursa foto: h&m

În ceea ce privește pantofii care se potrivesc la pantalonii albi, de la sneakers la mocasini și chukka boots, orice tip de încălțăminte casual este potrivită atât timp cât ții lungimea pantalonilor deasupra gleznei și lași la vedere pantoful în întregime.