Cum să porți pantalonii chino în ținute casual, dar și la birou

academia barbatilor

Am schițat un mini ghid despre cum au invadat moda străzii și cum se poartă pantalonii chino pentru bărbați.

În primul rând, trebuie să menționăm că chinos sunt un element de bază în garderoba masculină. Îi găsim în orice magazin, în nenumărate stiluri și culori. La fel ca și jeanșii, chinos sunt foarte versatili, confortabili și accesibili financiar, oferind multiple posibilități stilistice.

Acum, pantalonii chino sunt folosiți atât în stilul casual cât și în ținute mai formale, însă ei au fost inventați, inițial, ca piesă de uniformă militară. Pantalonii kaki, datorită materialului rezistent și flexibil, i-au ajutat pe soldații britanici să facă față vremii capricioase în timpul staționării trupelor în India, la jumătatea secolului al XIX-lea. Apoi, chinezii au inventat un model din bumbac mai subțire și cu mai multă fibră elastică. Deși, după război, popularitatea lor a scăzut, tinerii americani le-au remarcat, totuși, utilitatea și versatilitatea, devenind, astfel, preferații studenților. Iar de la mijlocul anilor ’90 încoace, nici un alt model de pantalon nu a reușit să-i mai scoată din garderobele bărbaților moderni de pretutindeni.

Sursa foto: Pinterest

Original confecționați din bumbac în culoarea kaki, pantalonii chino au primit, ulterior, și alte nuanțe, de la bej la navy și chiar cărămiziu. La fel, croiala lor actuală variază de la slim fit, care înlocuiesc cu succes pantalonii de costum modern, la straight leg, potriviți în orice ocazie și wide leg, recomandați doar bărbaților înalți.

Cum se poartă pantalonii chino? Basic, cu tricou alb.

Aceasta este cea mai simplă și mai confortabilă juxtapunere vestimentară, indiferent de culoarea pantalonilor chino. Pentru o ținută mai creativă, poți suprapune două tricouri, unul alb și unul într-o nuanță complementară cu cea a pantalonilor. Pentru un look curat și rafinat, poți opta pentru o pereche de chinos bleumarin, un tricou polo și mocasini.

pantaloni chinos tricou alb

Sursa foto: Pinterest

Denimul și pantalonii chino fac o echipă de stil pe cinste

Iată două piese care arată perfect atât separat, dar mai ales împreună. Contrastul între texturile materialelor creează un efect vizual interesant. O pereche de pantofi Brogue va completa ansamblul vestimentar în aceeași linie smart-cool.

pantaloni chino, stil smart-casual

Sursa foto: Pinterest

Cămașa albă este flatată de o pereche de chinos negri, bleumarin sau bej

Suflecă mânecile cămășii, încalță o pereche de Oxford shoes sau chiar pantofi sport și ai obținut un outfit relaxat. Mai există o ecuație stilistică pentru cei mai nonconformiști, în care cămașa albă stă lângă o pereche de chinos albi. În acest caz, mizează pe contrastul unui sacou bleumarin și a nuanței pantofilor.

pantaloni chinos camasa alba

Pantaloni chino și sacou pentru o ținută lejeră de birou

Atunci când dress code-ul de la birou îți permite, poți înlocui costumul office cu o pereche de chinos și sacou, o cămașă descheiată la primul nasture și sneakers. Astfel vei avea o ținută casual friday la birou în care te vei simți mai relaxat decât de obicei. Dacă vrei să rămâi într-o zonă mai elegantă, schimbă pantofii sport cu mocasini din piele sau pantofi derby.

pantaloni chinos la serviciu

Sursa foto: Fashionbeans.com

Adaugă și o cravată pentru zilele cu întâlniri de business

pantaloni chino birou

Sursa foto: Pinterest