Cum să porți pantalonii largi vara aceasta

Academia Barbatilor

Nu e de mirare că pantalonii largi câștigă tot mai mult teren vara aceasta: sunt cool, răcoroși și se potrivesc aproape oricui. Dacă te întrebai cum să porți pantalonii largi vara aceasta, noi îți dăm răspunsul.

Asigură-te că îți vin bine în talie

 

bărbat cu pantaloni largi cu pense și sneakers

Sursă foto: zara.com

 

Pantaloni largi nu înseamnă oversized, ține minte asta când ești la cumpărături. În alte cuvinte, pantalonii trebuie să îți vină în talie la fel de bine ca unii slim. Aceștia trebuie să stea pe tine și fără să fie nevoie de curea, însă nu să te strângă. Dacă vrei să verifici asta, pantalonii trebuie să-ți permită să introduci măcar două degete în talie.

Ca pantalonii largi să îți vină perfect în talie este poate mai important decât în privința altor pantaloni slim fit. Altfel, vor fi destul de incomozi și greu de purtat, iar tu te vei simți ca și cum ai purta pantalonii altcuiva, care-ți sunt largi cu totul.

Alege lungimea care ți se potrivește

 

bărbat cu pantaloni largi și pantofi sport

Sursă foto: zara.com

 

Când alegi o pereche de pantaloni, nu ar trebui să te gândești la altceva decât la confortul pe care ți-l oferă. Niciun trend nu ar trebui să decidă în locul tău ce pantaloni ți se potrivesc cel mai bine.

Cu această idee în minte, a venit timpul să alegi lungimea care ți se potrivește. Pantalonii largi arată cel mai bine cu aceste două lungimi: ori ușor scurți, până deasupra gleznei, ori lungi de tot, lăsați să cadă peste pantof.

Poartă-i cu mocasini sau pantofi (sport)

 

bărbat cu pantaloni largi și pantofi

Sursă foto: zara.com

 

La acest tip de pantaloni, este de preferat să porți încălțăminte mai robustă, pentru a putea ține sub control volumele ținutei. În acest caz, nimic nu este mai potrivit decât o pereche perfectă de mocasini, cu talpă ușor mai groasă. De pantofii sport nici nu mai spunem, că este de la sine înțeles.

Poartă cu mocasini pantalonii care se opresc deasupra gleznei iar pe cei lungi, cu pantofi. Stilul nu trebuie să bată confortul niciodată, deci ai grijă să nu calci pe pantaloni. Asta nu doar că nu e estetic, dar s-ar putea să te și facă să te împiedici.

Pantalonii largi arată bine în orice culoare

 

pantaloni largi pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

Cât despre culoare, fă-ți de cap. Poartă mult navy, gri, camel și, mai ales alb. Mai important decât culoarea pantalonilor este aspectul de ansamblu al ținutei, respectiv piesele pe care le porți în rest.

 

Acordă mare atenție pieselor din partea de sus

 

pantalonii largi de bărbați cu sacou

Sursă foto: zara.com

 

Deși nu va dura mult până vei fi lăudat, să porți pantaloni largi nu este ușor. Asta mai ales pentru că volumele ies foarte ușor de sub control, iar potrivirea lor este o treabă de finețe. Asta nu înseamnă că tu nu poți s-o faci, dimpotrivă. De asta suntem noi aici.

În altă ordine de idei, trebuie să fii în stare să contrabalansezi volumele, astfel încât să obții o ținută echilibrată, nicidecum una care te trimite cu gândul la circ.

Cum faci asta? Pe lângă încălțămintea mai robustă, asigură-te că porți în partea superioară piese slim fit. Astfel vei arăta că știi în continuare care îți este măsura potrivită și că știi ce faci. Când ai dubii, amintește-ți doar că este foarte important să se vadă că alegerile tale sunt intenționate.

Vezi și mai multe modele de pantaloni pe care trebuie sa îi porți vara aceasta

Sursă foto principală: Pinterest (Officine Generale, Summer Fashion Show)