Cum să porți pantalonii raiați în ținute moderne

academia barbatilor

Catifeaua raiată sau corduroy își ia numele de la un tip de lână mai aspră – duroy – care era populară în Anglia în secolul al XVIII-lea.

Mulți bărbați asociază raiații cu un look depășit, de tocilar sau de bibliotecar, însă în tendințele actuale catifeaua raiată este un mare hit al anului 2019. Iar noi știm cum să poți să porți pantalonii raiați în costume cu stil, sau, la polul opus, în ultra casual looks, ancorate în prezent.

Piesa favorită a anilor ’70 este din nou în atenția creatorilor de modă care au adus pantalonii raiați pe podium și pe rafturile magazinelor, în variante cu croială slim, joggers sau largi și cu vedere la gleznă, de purtat alături de piese skatewear. Încă din colecțiile de toamnă ale anilor 2017 și 2018, case precum Prada și Gucci aduceau raiații în lumina reflectoarelor.

În 2019, aceștia sunt cât de poate de versatili, integrându-se în ținute smart, alături de sacouri sau jachete din același material, de inspirație rock’n’roll, alături de biker jacket sau chiar în stilul athleisure.

cum să porți pantalonii raiați

Sursa foto: Pinterest

Mai mult decât atât, dacă ai curaj, joacă-te cu texturile și imprimeurile în contrast și integrează raiații în ținute fashion forward. Alege un model într-o culoare tare și combină cu un pulover cu imprimeu, un palton lung și o pereche de derby shoes nonconformiști.

cum să porți pantalonii raiați

Sursa foto: Pinterest

Cine s-ar fi gândit la acest lucru acum 5 decenii?

Ca o regulă esențială de stil, evită modelele în nuanțe de cărămiziu, burgundy sau muștar, care amintesc de camerele de cămin din facultate. În schimb, alege variante care inspiră maturitate și stil, precum verde smarald, albastru cobalt, bleumarin sau camel.

Cum să porți pantalonii raiați în ținute ultra casual

Cine a spus că raiații merg doar în combinații clasice? Tendințele actuale demontează acest mit. Și iată ce ținute de streetwear putem obține cu raiați și hanorac. Desigur, cu modelul și materialul adecvate. Alege o pereche de raiați cu textură groasă, croială largă și lungime deasupra gleznei pentru ținute în straturi, în stilul skatewear.

cum să porți pantalonii raiați

Sursa foto: Zara

Sau poartă joggers din catifea raiată (acum există și acest model) alături de hanorac și runners, într-un look urban cu personalitate.

cum să porți pantalonii raiați

Sursa foto: Topman

Raiații în combinații smart casual

Pentru ținute clasice cu aer modern, de purtat de dimineața până seara, pe stradă sau la evenimente casual, alege raiați cu croială clasică și poartă-i cu pulover și palton sau o geacă matlasată și Chelsea boots. Vei obține ținute pe cât de relaxate, pe atât de rafinate.

cum să porți pantalonii raiați

Sursa foto: Massimo Dutti

cum să porți pantalonii raiați

Sursa foto: Reiss

Ținute complete din catifea raiată

În articolul de tendințe în costumele de haine pentru acest sezon, vorbeam despre costumele din catifea raiată. Exact! Acum poți alege și acest gen de costume pentru office sau pentru evenimente. Poți merge chiar și pe un costum din trei piese…toate din raiat.

cum să porți pantalonii raiați

Sursa foto: Suit Supply

Dar costumele din raiat nu înseamnă doar variantele clasice de office, ci și modele casual, cu pantaloni drepți și jachete din același material, pe care le poți purta cu pulovere texturate sau malete în ținute de stradă remarcabile.

cum să porți pantalonii raiați

Sursa foto: Sandro