Cum să porți puloverele cu motive de Crăciun

academia barbatilor

Puloverele cu motive de Crăciun sau așa-numitele ”Ugly Christmas Sweaters” au împânzit magazinele iar tentația de a le cumpăra este mare. Nu neapărat urâte, dar cu siguranță fără pic de stil, aceste pulovere promovate masiv în perioada sărbătorilor de iarnă sunt, totuși, piese statement. Scene de iarnă, de la oameni de zăpadă, reni, clopoței, Moș Crăciun și alte imagini inspirate din desenele animate, ilustrate în culorile sezonului, te trimit în lumea copiilor. Totuși, oricât de feerică ar fi atmosfera sărbătorilor, tu ești un bărbat în toată firea. Întrebarea este când și cum ai putea să le porți ca să nu arăți ridicol? Însă, înainte să arunci cu noroi sau să te avânți în ape tulburi, ar trebui să știi câte ceva despre puloverele cu motive de Crăciun.

De unde a apărut moda puloverelor cu motive de Crăciun

Undeva prin anii ’80, în America, un personaj fictiv pe nume Cliff Huxtable, interpretat de celebrul Bill Cosby în sitcomul de pe NBC, The Cosby Show, purta acest gen de pulovere. De asemenea, la finalul perioadei menționate, apărea filmul Un Crăciun de neuitat, al treilea din seria National Lampoon, în care Chevy Chase poartă ugly Christmas sweaters. Astfel, prin intermediul celor doi mari actori de comedie, puloverul cu motive de Crăciun a devenit un simbol în cultura americană. Iar popularitatea sa s-a extins și în Europa, fiind astăzi unul dintre cele mai cumpărate produse în perioada sărbătorilor.

puloverele cu motive de Crăciun, filme de Crăciun
Sursa foto: Pinterest

Când să porți puloverele cu motive de Crăciun

Poate le lipsește stilul, dar, cu siguranță, puloverele cu motive de Crăciun te introduc în atmosfera de sărbătoare. Cei mai mulți bărbați se feresc să le poarte pentru a evita un look ridicol, însă sunt și momente potrivite în care te poți relaxa într-o astfel de piesă vestimentară. Poartă-l, fără ezitare, la un prânz în familie, la o petrecere între prieteni cu tematică Ugly Christmas Sweaters, în seara de Crăciun în doi (doar dacă aveți o relație sudată și obligatoriu să îl poarte și ea). În nici un caz nu purta un astfel de pulover la petrecerea de Crăciun a firmei, la o cină la restaurant, nici măcar la o sesiune de shopping de cadouri în mall.

pulovere cu motive de Crăciun, petrecere
Sursa foto: Pinterest

Cum să porți un astfel de pulover

Pentru că este o piesă statement, ideea de bază în asortare este cu piese simple. Păstrează restul ținutei într-o zonă neutră, pentru a nu o aglomera vizual. De exemplu, poartă puloverul cu motive de Crăciun cu o pereche de chinos gri cărbune sau cu jeanși și bocanci. Îl poți purta fie simplu, peste un tricou, fie peste o cămașă uni. Orice alt strat vestimentar sau accesoriu este total interzis. Vrei să transmiți atmosfera sărbătorilor prin vestimentație, dar cu siguranță nu vrei să arăți precum bradul de Crăciun.

puloverele cu motive de Crăciun
Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: H&M