Cum să porți puloverul cu anchior fără să pari demodat

academia barbatilor

Sau mai degrabă, cum să porți puloverul cu anchior fără să arăți ca tatăl tău, ci doar inspirat din ținuta lui? Problema cu această piesă vestimentară, care a revenit în modă în ultimele sezoane, este că ai nevoie de ceva inspirație ca să o scoți din zona old-school și să o introduci în conceptul de new-look. În primul rând, noile versiuni propuse de casele de modă sunt ceva mai dramatice decât modelele clasice, ceea ce înseamnă că te poți juca liniștit cu straturile. De asemenea, croiala este simplă, curată, materialele sunt delicate iar stilul propus pentru ținute este efortless. Dar ca să îți dai seama care este noua abordare, iată câteva exemple de ținute în care poți folosi cu încredere și stil, puloverul anchior.

La costumul de haine, poartă modele în culori neutre

Integrat în ținuta office, puloverul anchior este atât un element de stil cât și un aliat de bază pentru confortul tău termic. Deși acest tip de pulover este disponibil în nenumărate culori, pentru ținuta de birou optează pentru cele în culori neutre sau de pământ. Desigur, combinația clasică între cămașa albă, puloverul anchior gri sau bleumarin și costumul în aceeași culoare nu are cum să dea greș. Pentru un look casual Friday, poți înlocui cămașa cu un tricou basic.

puloverul anchior, costum de haine, office

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți puloverul cu anchior cu alt pulover

Simplu! Inspiră-te din moda anilor ’70 și poartă un pulover anchior peste un pulover pe gât. Însă pentru a obține un look fashion-forward cu această formulă, mizează pe combinația de nuanțe – un pulover pe gât în culoarea untului sau chiar alb pe sub un pulover anchior albastru sau verde. Completează ansamblul cromatic cu o pereche de pantaloni din lână gri. De asemenea, combinația de muștar cu maro poate arăta destul de interesantă și contemporană. Dacă nu ești suficient de curajos, poți merge pe combinațiile ton pe ton.

puloverul cu anchior

Sursa foto: Pinterest

Mizează pe combinațiile de texturi

Puloverul cu anchior vine în variante din lână moale la atingere sau alte texturi fine care se pliază pe alte tipuri de texturi din tendințele prezentului. Le poți combina cu pantaloni raiați, în ținute smart-casual, cu o jachetă biker din piele pentru un aer young sau cu un palton din lână în carouri, în ținute cu personalitate, potrivite pentru business.

puloverul anchior, jacheta biker

Sursa foto: Pinterest

Modelele de Cricket, potrivite la jeans

Brandul britanic Kent & Curwen a inventat puloverul de cricket în 1930 și a dat startul trendului cu pulovere anchior. Optzeci de ani mai târziu, designerul Daniel Kearns a reimaginat versiuni luxoase, din lână de calitate, în alb clasic sau bleumarin. Acestea pot fi și astăzi combinate cu succes cu jeans sau pantaloni de costum și palton.

puloverul cu anchior, pulover de cricket

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți puloverul cu anchior direct pe piele

Deși este o piesă inspirată din garderoba tatălui tău, stiliștii au reușit să-i scoată la iveală și o latură sexy. Astfel, poți purta un pulover cu anchior fără nimic pe dedesubt, dar optează pentru modele din țesături calitative, precum amestec de lână și mătase sau cașmir și lână merinos, în tonuri stinse și combină cu pantaloni chino, în culori neutre sau sobre, pentru a evita un aspect frivol.

puloverul cu anchior

Sursa foto: Massimo Dutti