Cum să porți salopeta în diferite tipuri de ținute

academia barbatilor

Salopetele au fost văzute în numeroase prezentări ale brandurilor mari în ultimele sezoane, iar primăvara asta par să fie la apogeul popularității. Deși par aparent nou venite în vestimentația masculină de stradă, salopetele au în spate o istorie de celebrități care le-au abordat de-a lungul timpului. De la Sir Winston Chruchill la David Bowie și până la Kanye West, bărbați cu abordări vestimentare diferite au optat pentru această piesă cu aer relaxat, ceea ce demonstrează versatilitatea sa și faptul că și tu poți învăța cum să porți salopeta în diferite ținute.

Inspirate din uniformele de lucru, salopetele de astăzi pot fi integrate în ținute casual, lejere dar și în abordări smart pentru evenimente nonconformiste. Noile modele nu se limitează la stilul utilitar din care provin ci vin și în variante cu croieli impecabile, modele care înlocuiesc un costum, piese ideale pentru petreceri sau piese largi din denim. Poate nu orice bărbat este făcut să poarte salopete, totuși acestea sunt extrem de adaptabile oricărei situații din fiecare zi. În plus sunt suficient de confortabile încât să te cucerească. Iată câteva tipuri de salopete și ținute în care le poți integra.

Sport-casual

Poți purta salopeta peste un tricou basic, cu sneakers sau teniși într-o ținută relaxată de week-end.

cum să porți salopeta

Sursa foto: Mango

În stilul utilitar original

Alege o salopetă cu buzunare și poart-o de sine stătătoare, cu bocanci sau pantofi cu șiret. Pentru a accentua stilul utilitar și pentru a insera imaginație ținutei, combină cu o cămașă în același stil. Poți merge chiar mai departe și poți lăsa partea superioară a salopetei să cadă pe lângă corp, legând mânecile în talie. Sau o poți purta pur și simplu descheiată, lăsând cămașa la vedere.

cum să porți salopeta

Sursa foto: Zara

Cum să porți salopeta smart casual

Cine a spus că salopeta nu poate fi purtată în ținute smart. Poate chiar ai găsit o alternativă interesantă la o ținută de casual Friday la birou. Alege un model minimalist, din stofă, cu croială simplă și poartă-l cu dress shoes.

cum să porți salopeta

Sursa foto: Pinterest

Sau optează pentru un model care imită croiala costumului de haine și poartă-l cu sandale sau mocasini pentru un look interesant de party. Mai mult, modelele strânse în talie sau prevăzute cu o curea flatează forma corpului.

cum să porți salopeta

Sursa foto: Pinterest

Look ultra casual

Marile branduri au în colecțiile de primăvară o varietate de modele de salopete. Pentru a crea o ținută inspirată din stilul ultra-casual, alege o variantă din denim și poart-o peste un hanorac sau un tricou cu imprimeu, alături de trainers sau pantofi sport. Poți miza pe ținutele stratificate, adăugând o jachetă bomber sau o geacă de blugi.

cum să porți salopeta

Sursa foto: Pinterest