Cum să porți șapca englezească

academia barbatilor

Cum să porți șapca englezească într-o ținută la modă în 2019? O piesă care a supraviețuit tendințelor peste 400 de ani, datorită simplității și stilului practic, șapca englezească este încă preferata bărbaților în anotimpul rece. Amintind de stilul Peaky Blinders, acest accesoriu care îți acoperă capul cu stil, nu mai este doar o necesitate, ci mai mult un element de estetică pentru ținutele de toamnă. Există, evident, suficiente capcane vestimentare în care poți să cazi, însă le poți evita urmând câteva reguli simple de stil. Deși un accesoriu cu aer retro, șapca englezească poate fi integrată în ținute creative cu aer contemporan.

Cum să porți o șapcă englezească

În primul rând, trebuie să știi că șapca englezească vine în diferite materiale – lână, amestec de lână și bumbac, piele – potrivite în anumite tipuri de ținute. Cele de lână pot fi folosite în ținute formale, în special în culori solide precum navy, gri sau negru.

Variantele din bumbac sunt mai flexibile și sunt ideale pentru vestimentația casual – de exemplu, alături de maletă și jeans sau cu un tricou la baza gâtului și jachetă din lână.

cum să porți șapca englezească
Sursa foto: Pinterest

Acest tip de șapcă este dedicată sezonului rece și poate fi abordată în orice ocazie. Potrivită atât alături de costumul de haine cât și într-o ținută cu jeans, tricou și jachetă bomber, această piesă mai are un avantaj: complimentează orice formă de față.

Investește într-un model cu o versatilitate extinsă, în culoare neutră precum bleumarin sau gri cărbune. O vei putea purta atât integrată unui look monocrom cu pantaloni negri, tricou gri și jachetă bomber navy, cât și într-o ținută office casual sau într-un outfit off-duty.

șapcă englezească
Sursa foto: Pinterest

Dacă ești dispus să mergi chiar mai departe cu creativitatea, poți purta șapca englezească cu o cămașă, chinos și geacă din piele, pentru un look smart casual cu aer urban.

Sau dacă nu te temi să te întorci la originile acestei piese, încearcă să o combini cu un costum din tweed, într-o ținută de inspirație britanică sau cu pantaloni și palton din lână în tonuri neutre.

cum să porți șapca englezească
Sursa foto: Pinterest