Cum să porți sneakers pentru un upgrade de primăvară

academia barbatilor

Dacă dilema ta este legată de cum să porți sneakers, avem câteva idei pentru tine. Dar înainte de a trece la fapte, facem un rezumat al modului în care aceștia au intrat definitiv în viața ta.

Că fenomenul streetwear capătă amploare în timp ce tu citești acest text nu ar trebui să mai fie pentru nimeni un secret, cu atât mai mult cu cât în acest moment avem cu toții un smartphone pe masă sau în buzunar (sau în ambele). Iar dacă asociezi streetwear-ul cu tehnologia, sau, ca să fim mai plastici, cu fenomenul bulgărelui de zăpadă care se mărește cu o viteză mai mare decât suntem în stare să urmărim, sneakerșii sunt deja într-o competiție demnă de luat în seamă cu celelalte obiecte fără de care nu ne mai putem imagina viața: smartphone, kindle, smartwatch și tot ce contribuie la transformarea ta in homo tehnicus.

Îndrăznim, deci, să spunem că așa cum e smartphone-ul pentru tehnologie, așa sunt sneakerșii pentru streetwear. Sunt, cu siguranță, punctul forte și se bucură deja de un pașaport care nu mai are nevoie de nicio viză. Indiferent de gama din care fac parte, sneakerșii, la fel ca smartphone-urile, nu ne mai lasă de ceva timp indiferenți. Deschide-ți, deci, o bere, pentru că filmul abia a început și vezi mai jos cum îi poți include acum în garderobă, pentru ca mai târziu să facă parte din cine ești tu.

Ia-ți o pereche de sneakers albi și transformă-i într-o declarație de stil

…adică poartă-i la ședințe sau întâlniri. Pe lângă confortul pe care ți-l oferă și care te ajută să mai scapi de stres, te asigurăm că cei din sală te vor ține minte. Un bărbat care are curaj să poarte sneakers la întâlniri importante este același bărbat care vede oportunități și nu se teme să-și urmeze instinctul. Sau crezi că investitorii vor merge pe mâna cuiva care rămâne neobservat?!

Noi zicem DA pentru sneakerși la costum.

Cât de des și unde purtăm pantofi sport?

Pe cât de des trebuie să-ți pui semnătura, pe atât de des ar trebui să porți și sneakers. Adică zilnic. Stai fără grijă însă, nu ne așteptăm să ai câte o altă pereche pentru fiecare document semnat. Ce vrem să spunem, de fapt, e că trebuie să-i lași să te reprezinte. Sneakerșii tăi ar trebui să spună la fel de multe ca acea semnătură elegantă și inteligentă care îți conturează deja figura. Sau, pe scurt: fă-i pe oameni să-și amintească de personalitatea ta atunci când citesc ceva semnat de tine. Fă-i să te țină minte încă de la primul pas.

La birou sau în aer liber, pe căldură sau pe frig, nu ai scuze să nu porți sneakers

Încearcă-i o dată și te asigurăm că nu va mai fi nevoie să ți se spună asta din nou. În cel mai rău caz vom fi nevoiți să scriem și despre cum te poți opri din a-i cumpăra. Una peste alta, sneakerșii sunt atât de versatili, încât de la birou te lasă să mergi direct la teatru, iar după să rămâi la bere cu prietenii fără să-ți bați capul. Timpuri care se derulează mai rapid decât cele pe care le trăim acum nu au mai fost, așa că de ce să pierzi vremea?

Sneakerșii sunt versatili și comozi, deci smart. Smart casual

Ceea ce azi pare că oferă doar o notă inteligentă figurii tale, mâine îți va lărgi orizontul.

Sună a rezultat al unui brainstorming, știm. Dar imaginează-ți: tocmai ți-ai cumpărat prima pereche de sneakers pe care ai inclus-o deja în rutina zilnică. Apoi realizezi beneficiile:  deși cel mai probabil ești plecat cel puțin 9 ore de acasă, durerile de picioare sunt ultima ta problemă. Iar de la asta până la noi idei de business nu mai e decât o altă pereche de sneakers. Vei fi tot mai sensibil la idei pe cât de simple, pe atât de practice pentru dezvoltarea unei afaceri, iar găsirea rapidă a soluțiilor va avea efecte vizibil mai mari decât rândul pe care acum îl ocupă în CV.

Poartă sneakers ca să poți experimenta

Știm, sună a paradox, însă sneakerșii pot fi chiar elementul care oferă stabilitate unei ținute. Cine s-ar fi așteptat? Poate părea ironic faptul că niște sneakers, care mai nou pot fi purtați la costum, destabilizând legi nescrise, vechi de secole, pot fi chiar centrul de greutate al unei ținute, însă crede-ne pe cuvânt. Sneakerșii sunt deja o dovadă atât de puternică de stil, încât nimeni nu-ți va mai pune la îndoială gusturile. Iar asta înseamnă nu numai că poți, în sfârșit, alcătui ținute pe care le-ai văzut doar în reviste, ci și că-ți poți face viața mai interesantă încă de când îți alegi hainele dimineața.

Foto: pinterest