Cum să porți șosete colorate la orice ținută. Ghid complet de asortare

academia barbatilor

De obicei, bărbații aleg să poarte șosete în culoarea pantalonilor, mai ales la costum sau la ținutele pentru evenimente. O regulă corectă de stil dar, în același timp, o asociere destul de monotonă pentru personalitățile creative. Totuși, pentru aceștia din urmă există varianta de combinare și potrivire îndrăzneață a acestor accesorii esențiale, în orice ținută. Avem pentru voi câteva idei de stil despre cum să porți șosetele colorate corect și să revitalizezi ținuta, chiar și pe cea de birou.

cum să porți șosetele colorate

Sursa foto: Pinterest

Șosetele colorate vin în diferite variante, de la culori solide, vibrante, până la imprimeuri clasice, precum dungi, romburi sau paisley, și chiar variante nonconformiste cu personaje din desene animate. Trebuie să fii foarte atent pe care dintre ele le poți alege și în ce context vestimentar. Categoric, nu le purta atunci când mergi la o înmormântare, la o întâlnire importantă de business sau la un eveniment black-tie.

Și ține minte două reguli importante:

  • Întotdeauna, folosește culori care se asortează cu restul ținutei. De exemplu, alege șosete într-o culoare similară cu nuanța cămășii sau cu un detaliu din imprimeul sacoului.
  • Ai grijă la gradul de contrast. Încearcă să păstrezi același nivel de contrast între culoarea pantalonilor și cea a șosetelor precum cel dintre culoarea pantalonilor și cea a cămășii, pentru a nu crea discrepanțe vizuale. Astfel, vei păstra un look unitar.
cum să porți șosetele colorate

Sursa foto: Pinterest

Poartă șosete colorate atunci când vrei să scoți în evidență o ținută casual

Chiar și o ținută simplă cu jeans și tricou sau chinos și cămașă poate fi transformată într-o combinație creativă deliberat, doar cu o pereche de șosete colorate. Încearcă o variantă în degrade sau cu imprimeu paisley care se vor vedea interesant de sub jeans și sneakers. La fel, imprimeurile cu dungi sau buline se încadrează în stilul casual și sunt mai ușor de purtat cu tainers.

cum să porți șosetele colorate

Sursa foto: Pinterest

Alege șosete cu imprimeu clasic pentru ținuta de birou

Dacă nu ești un personaj influent în zona de business, care își permite să încalce regulile conservatoare și să poarte o pereche de șosete roșii sau în nuanța lavandei la costum, totuși îți dorești să adaugi un strop de culoare ținutei office, mergi pe imprimeurile clasice. Buline, romburi, dungi, în nuanțe cât mai neutre, îți pot satisface nevoia de culoare, în siguranță. Imprimeurile pot varia de la combinațiile simple negru/gri până la cele vibrante de oranj/verde, de exemplu. Acestea merg, deopotrivă, la dress shoes și la mocasini.

cum să porți șosetele colorate

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți șosetele colorate într-o ținută smart casual

Combină și potrivește cromatic șosetele în ținuta ta de zi, pentru acel detaliu de finețe care demonstrează că ești purtătorul unui outfit studiat. Integrează șosetele în tabelul coloristic al ținutei tale, asortându-le la batista de buzunar și la cămașă, sau la sacou și maletă, în funcție de compoziția pe care o alegi. Mergi pe șosete uni, în nuanțe neutre sau pastel, care se potrivesc perfect cu o pereche de brogues. Sau alege un imprimeu clasic în culori stinse.

cum să porți șosetele colorate

Sursa foto: Pinterest