Cum să porți treningul în ținute smart

academia barbatilor

Pare imposibil dar stiliștii ne învață cum să abordăm treningul în ținute smart, în acest sezon. În tendințele actuale, confortul primează, iar acest lucru a dus lucrurile la extrem. Designerii și-au testat limitele și au propulsat treningul de pe terenul de sport pe podium și în moda de stradă.

Una dintre tendințele majore ale acestui început de an este athleisure, care a migrat de la un element sport – de exemplu, sneakers sau trainers – purtați la costumul de haine, la o ținută completă cu trening acceptată chiar și la locul de muncă. Iar inspirația din anii ’70 și ’90 a adus pe podium ținute sport retro suficient de versatile pentru a te face să investești într-un trening în locul unui costum de haine.

Materialele sintetice și croielile confortabile sunt cele mai apreciate elemente în moda actuală iar popularitatea treningurilor a luat avânt. Inițial, de la piese separate asociate cu haine smart – pantaloni de trening cu sacou – tendințele au mers cu toată forța către all-sporty looks. Iată cum poți aborda treningul și în afara zonei de sport și timp liber.

Cum să porți treningul în ținute smart

Costumele de sport sunt noua provocare! De ce să porți sacouri și cămăși scrobite când poți să te simți bine și să fii la modă într-un trening. Designerii au recreat treningul astfel încât să îl poți aborda chiar și la locul de muncă. Poate nu într-o companie care impune dress code, însă într-un mediu creativ sau ceva mai permisiv vei fi cel care sparge gheața către noua ținută de serviciu. Trucul este să combini treningul cu alte piese de inspirație sport, și nu cu echipamentul de sport. Mizează pe modelele cu croieli drepte, simple, în culori neutre și combină-le cu trainers din materiale speciale, pe care îi folosești, de obicei, ca pantofi de stradă și cu hanorace în tonuri minimaliste, pe care nu le porți la orele de sport.

treningul în ținute smart

Sursa foto: Pinterest

Treningul de purtat pe stradă

Culorile și elementele noi, speciale transformă un trening obișnuit într-o ținută de stradă care va întoarce capete. De la ținute sport complete în culori tari până la variante în alb și negru sunt propuse alături de tricouri basic sau chiar cu cămăși casual care ies intrigant de sub jachete de trening încheiate până la gât.

treningul în ținute smart

Sursa foto: Pinterest

Treningul retro

Vă mai amintiți de treningurile Adidas, cu trei dungi verticale pe lateralele pantalonilor și a mânecilor, din anii ’70? Au fost destul de populare la momentul respectiv și reinterpretate de-a lungul vremii. Ei bine, e momentul să ne bucurăm din nou de ele și de alte modele inspirate din trecut, acasă, la sala de sport sau pe stradă. Sunt peste tot în acest sezon!

treningul în ținute smart

Sursa foto: Pinterest