Cum să porți fularul într-un mod creativ. Tehnici de legare și idei de stil

academia barbatilor

Folosite de peste 100 de ani în vestimentația masculină, fularele, inițial doar accesorii utile împotriva frigului, sunt acum elemente de stil definitorii în ținuta unui gentleman. Iar stiliștii au dezvoltat diferite tehnici și trucuri despre cum să porți fularul în funcție de piesele vestimentare la care îl asortezi. Fie din cașmir, lână merinos, bumbac sau fibre sintetice, fularul rămâne un accesoriu clasic care, înfășurat creativ în jurul gâtului, poate îmbunătăți aspectul unei ținute. Iată câteva moduri de purtare și tehnici de legare a fularului, folosite cel mai des în ținute casual sau business.

Fularul drapat, un stil lejer

Mai mult un artificiu de stil decât o idee de funcționalitate, acest mod de a purta fularul este folosit atunci când vrei să adaugi un strop de culoare unei ținute în tonuri sobre și să atragi atenția în zona feței. Simplu și lejer, aruncă fularul după gât, fără să faci niciun nod, și lasă cele două capete să cadă pe lângă reverele paltonului sau ale sacoului. Ai grijă ca cele două părți să fie egale, pentru a nu crea dezechilibru și folosește fulare de lungime medie.

cum să porți fularul, fular drapat, ținută casual

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți fularul înfășurat o singură dată în jurul gâtului

Iată, din nou, un stil ușor de obținut, fără a fi nevoie să legi fularul, dar care asigură și confortul necesar împotriva frigului. Înfășoară fularul, pur și simplu, în jurul gâtului, dintr-o singură mișcare, lăsând un capăt mai lung, pentru un plus de stil. Poți opta pentru acest stil atât în ținute office cât și smart-casual sau casual.

cum să porți fularul, ținută casual

Sursa foto: Pinterest

Nodul parizian, un stil classy și…călduros

O alegere perfectă pentru un domn, mai ales în zilele geroase, fularul legat în stil parizian se potrivește mai ales unui palton croit impecabil sau unui sacou. Folosește un fular suficient de lung și împăturește-l la jumătate pe lungime. Pune-l în jurul gâtului și introdu capetele libere prin ochiul creat la jumătate. Strânge nodul atât cât dorești pentru confort și căldură.

cum să porți fularul, nod parisian

Sursa foto: Pinterest

Nodul Ascot, eleganță desăvârșită

Alege un fular de lungime medie și fă-i un nod lejer, urmând următorii pași:

  1. așează fularul în jurul gâtului lăsând o parte mai lungă
  2. adu-l în față în cruce, lăsând partea mai lungă deasupra
  3. scoate capătul mai lung prin interior, prin ochiul creat și adu-l la suprafață, așezându-l exact deasupra celuilalt capăt, de sub el.
cum să porți fularul, nod ascot

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți fularul înfășurat de două ori în jurul gâtului

Ai nevoie de un fular lung, cel mai lung pe care îl găsești. Așează-l în jurul gâtului, fixând un capăt la nivelul pieptului, iar pe celălalt lăsându-l cât mai lung. Înfășoară capătul lung de două ori în jurul gâtului și adu-l în față, lângă celălalt. Fixează ambele capete între faldurile fularului. Acest stil conferă un grad de protecție sporit, împotriva frigului și poate fi purtat atât la un pardesiu cât și la o geacă matlasată.

cum să porți fularul

Sursa foto: Pinterest

Fularul aruncat pe umeri, în stil artistic

Pentru personalitățile boeme, care au un stil relaxat, acest mod effortless de a purta fularul, aruncat neglijent pe umeri, este ideal. Așează fularul în jurul gâtului, lăsând un capăt în față, iar celălalt capăt aruncă-l pe umărul opus, lăsându-l să cadă liber pe spate. Acest stil este ușor de obținut și nonșalant, potrivit peste un sacou, o cămașă sau chiar doar ca artificiu de stil, peste un tricou, cu jeans și Chelsea boots.

cum să porți fularul

Sursa foto: Pinterest

Stilul criss-cross, potrivit pentru sacouri

La ținutele office, pe timpul iernii, poți adăuga un fular împăturit în cruce în față. Așează fularul în jurul gâtului, poziționează-l parțial sub reverele sacoului, pentru a-i oferi susținere, și creează un “V” așezând capetele libere unul peste altul, în cruce. Nu te aștepta să îți țină cald, neapărat, dar poți fi sigur că vei adăuga un plus de stil ținutei.

cum să porți fularul, criss cross

Sursa foto: Pinterest