Cum să porți un tricou cu blazer în mod corect

academia barbatilor

Mercurul în termometre stă să explodeze însă în serile răcoroase la malul mării, în vacanța la munte sau chiar la evenimentele urbane nocturne, un domn va apela întotdeauna la un blazer. Iar pentru că vara, de obicei, preferăm ținutele relaxate cu un strop de stil, combinația tricou-blazer intră în scena străzii de cele mai multe ori. Dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple precum par. Pentru că trebuie să știi cum să porți un tricou cu un blazer pentru a nu arăta ca un dandy pierdut în moda anilor ’80.

Dacă ai decis să înlocuiești cămașa de sub blazer cu un tricou fie pentru că este prea cald pentru două rânduri de mâneci, fie pentru că vrei să obții o ținută casual rafinată, atunci trebuie să urmezi câteva reguli de stil simple dar eficiente pentru un look decent.

Folosește un tricou la baza gâtului, niciodată unul cu anchior

Un tricou la baza gâtului este o piesă casual basic care poate suporta multiple combinații stilistice, în timp ce unul cu decolteu în V tinde mai mult către stilul sport. Ai grijă ca tricoul să nu fie strâns la baza gâtului, ci ușor mai decoltat, până în dreptul claviculei și alege unul simplu, în culori neutre.

cum să porți un tricou cu blazer
Sursa foto: Pinterest

Lejer și simplu

Exact așa ar trebui să arate outfitul tău. Alege un tricou lejer (a nu se înțelege lăbărțat), care să cadă liber pe corp, nu unul care să se muleze pe pectorali sau pe abdomen (după caz). Nu vrei să arăți ca un băiat disperat să-și arate rezultatele orelor de fitness oricui îi iese în cale. După cum am menționat și în articolele anterioare, măsurile perfecte ale hainelor dau gradul de stil al ținutei. Iar în ceea ce privește spectrul cromatic, evită culorile aprinse, imprimeurile ostentative sau mesajele. Mergi la sigur cu tricouri uni în tonuri neutre sau cu dungi și blazere clasice navy, albe sau gri.

cum să porți un tricou cu un blazer
Sursa foto: Zara

Când să porți un tricou cu blazer

Pentru că este cea mai rafinată combinație vestimentară pentru vară atunci când vrei să te simți confortabil dar să faci impresie bună, tricoul și blazerul pot fi abordate împreună în suficiente ocazii. Poartă-le la un brunch în week-end cu tailored shorts și mocasini, la un lounge sau o cină pe terasă cu chinos, la a doua întâlnire romantică, cu jeans și sneakers, în vacanța la mare cu șort chino și boat shoes sau atunci când călătorești cu avionul, cu joggers și trainers, într-o ținută relaxată, cu stil.

cum să porți un tricou cu un blazer
Sursa foto: Massimo Dutti

Sursa main foto: Hugo Boss

Citește și Cum să porți blazerul. Soluții de stil pentru bărbatul modern