Cum să prelungești mirosul parfumului pe durata întregii zile

Academia Barbatilor

Să zicem că ești pe drum spre un interviu important sau spre prima întâlnire cu o tipă cool, pe care vrei s-o impresionezi. Și știi bine că prima impresie contează enorm. Ți-ai petrecut toată dimineața făcând eforturi să arăți bine – dușul de rigoare, o ținută cât mai interesantă, deodorant și… un strop de parfum chiar înainte să ieși pe ușă. Dar… e suficient?

Probabil că nu. E foarte posibil să fi cheltuit ceva bani pe o sticlă de parfum care în mod normal ar fi trebuit să te facă zeu pe parcursul întregii zile. Dar ți-ai dat repede seama că, de fapt, mirosul se evaporă înainte de a ajunge la birou. Și probabil ai avut deja niște discuții cu prietenii, în legătură cu această „țeapă”.

Însă e foarte probabil ca nu parfumul să fie de vină. Dacă acesta e original, și l-ai cumpărat dintr-un magazin de încredere, nu se poate ca mirosul lui să dispară atât de rapid. Și atunci te întrebi ce greșești. Iată câteva ponturi care te vor ajuta să prelungești mirosul parfumului pe durata întregii zile:

Aplică parfumul imediat ce ieși din duș

parfum
Foto: Elnur Amikishiyev

Când vine vorba de parfumurile masculine, momentul aplicării e esențial. Dacă vrei ca mirosul lui să persiste, aplică-l imediat după ce ieși din duș, când porii pielii sunt deschiși, iar corpul e curat. Asigură-te că te-ai uscat complet și aplică parfumul pe gât, brațe, în spatele genunchilor și pe glezne. Surprinzătoare locuri, nu-i așa?

Hidratează înainte să aplici parfumul

Un secret care va prelungi mirosul parfumului pe durata întregii zile este să „capturezi” parfumul într-o substanță uleioasă, aplicată pe piele. Cum ar fi o cremă hidratantă, fără miros. De exemplu, poți aplica un pic de cremă hidratantă Vaseline pe piele înainte de a te da cu parfum în același loc. Ca alternativă, folosește o cremă de corp fără parfum sau o loțiune de corp, apoi folosește un pic de parfum. Nu întinde însă parfumul pe piele cu mâna. Acest lucru îi va sparge moleculele iar mirosul se va disipa mult mai rapid.

Aplică parfumul în straturi

Probabil ai sesizat că în ziua de azi, majoritatea brandurilor cunoscute propun o colecție de produse care folosesc același parfum. Contrar părerii generale, aceasta nu e doar o strategie de marketing, menită să te facă să cheltuiești mai mult, ci este și o modalitate prin care poți folosi parfumul în straturi, pentru a persista mai mult.

Folosind o apă de toaletă, o spumă de ras, o cremă hidratantă, un gel de duș din aceeași gamă cu parfumul, vei dezvolta calitățile acestuia și te vei „învălui” în mirosul lui.

Aplică parfumul pe încheieturi

Foto: Andrey Cherkasov

Te-ai întrebat de ce bărbații eleganți din filme aplică parfumul pe încheieturile mâinilor? Acolo este locul în care se simte cel mai bine pulsul – locul în care venele și arterele sunt cel mai aproape de suprafața pielii și, totodată, cele mai calde.

Această căldură sporește intensitatea parfumului și îl ajută să se simtă puternic pe parcursul zilei. Atenție, însă: nu freca încheieturile una de cealaltă, după ce aplici parfumul. Alte locuri pe care le poți lua în considerare, din acest simplu motiv, sunt gâtul, spatele genunchilor, spatele coatelor și gleznele.

Aplică un strop de parfum pe părul pieptănat

Un bărbat care miroase bine e irezistibil. A aplica un pic de parfum pe păr este un truc bun pe care-l poți folosi atunci când vrei să aduci un plus de efect la o întâlnire care trebuie să se desfășoare perfect. Dar nu pulveriza direct pe păr, ci fă-o mai întâi pe pieptene, înainte de a-l folosi.

Dacă ai o barbă suficient de lungă, pulverizează un pic de parfum și pe pieptenele de barbă. Keratina din păr absoarbe parfumul, eliberându-l apoi lent, pe parcursul întregii zile.

Nu aplica prea mult parfum

A mirosi bine când ieși pe ușă, pentru a constata că, după două ore, mirosul a dispărut, e frustrant pentru oricine. Însă aplicarea unei cantități mai mari de parfum nu va rezolva această problemă. Rezultatul va fi diferit. Parfumul se va evapora în același interval de timp, dar s-ar putea să iriți persoanele din jur cu faptul că miroși prea puternic (până în momentul în care parfumul se evaporă).

Dacă trucurile de mai sus nu te ajută și ții cu tot dinadinsul să miroși a parfum pe parcursul zilei, ia cu tine o sticluță mică, de câțiva mililitri, și folosește-o la nevoie.

Nu aplica parfum direct pe haine

parfum
Foto: Syda Productions

Parfumurile, în general, și apele de colonie, în special, nu sunt făcute să fie aplicate pe haine. Alcoolul conținut îți poate distruge complet materialul. Mai mult, mirosul va dispărea repede, deoarece materialul hainelor permite aerului să circule.

Dacă vrei ca hainele să miroasă „a tine”, pulverizează parfumul pe câteva șervețele de hârtie, apoi plasează-le în dulap, între haine. E un truc care funcționează.

Nu depozita parfumuri în baie

Ultimul, dar nu cel din urmă pont, este legat de locul în care să depozitezi parfumurile. Majoritatea fac greșeala de a le ține în baie. Numai că lumina, căldura și umiditatea din baie sunt cei mai mari dușmani ai parfumurilor, având efect devastator asupra lor. Vei constata cum parfumul preferat își pierde rapid calitățile dacă e ținut în baie, notele de mijloc și cele de bază alterându-se complet.

Ca alternativă, păstrează parfumurile în dormitor, într-un loc uscat și întunecos, departe de lumina soarelui.

Citește și: Tipuri de parfumuri și cum să le aplici