Cum să preparaţi Sangria acasă

academia barbatilor

Sangria este o băutură răcoritoare şi energizantă, un cocktail specific spaniolilor şi portughezilor, nelipsit mai ales pe perioada verii. În traducere din spaniolă ar însemna „Sângeros”, probabil de la culoarea roşiatică sângerie sau poate de la faptul că pune sângele în mişcare şi trezeşte pofta de viaţă 😛

Multe persoane încă nu cunosc cum să prepare un astfel de cocktail, ba mai mult – variaţii ale acestui cocktail sunt mii şi mii, ingredientele putând fi combinate în diverse moduri.

Dar să vedem ce cuprinde Sangria:

  • un vin roşu sec, tânăr, acid şi fructat de genul vinurilor spaniole
  •  fructe (combinaţii de 2, max 3): portocale, lămâi sau lime (lămâi verzi), mere, pere, piersici, ananas, fructe de pădure, pepene galben, grapefruit, mandarine, mango  …
  • îndulcitor: zahăr, miere, nectar de fructe sau suc de portocale
  • cantitate mică de tărie: brandy, cognac, curaçao, lichior de portocale, gin, vodka, rom alb, etc.
  • gheaţă sau apă minerală acidulată

Mai jos vă prezentăm unul dintre modurile de preparare a Sangriei:

Timp: 15min

Porţii: 4-6 ~ 1l

Ingrediente: 1 sticlă de vin roşu (orice vin roşu sec sau demisec de calitate), 2 portocale, 50g zahăr, 1 lime, 1/4 ananas proaspăt, 1 baton de scorţişoară (sau 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată), 1/2 păstaie de vanilie tăiată pe lungime (sau 1 linguriţă esenţă de vanilie), 1 vârf de cuţit nucşoară măcinată (cuişoare, ienibahar, anason sau ce alte arome mai doriţi), 100ml gin, cuburi de gheaţă.

Mod de preparare:

Se storc portocalele şi se amestecă sucul cu vinul, zahărul, aromele şi tăria (de această dată am ales ginul).

Se spală bine coaja lămâii (sau a altor citrice pe care le veţi pune în băutură) cu apă caldă şi cu un burete aspru, deoarece citricele sunt date cu un fel de ceară ca să le menţină lucioase şi aspectuase şi din moment ce vor fi puse în băutură e mai bine să îndepărtaţi orice substanţă posibil toxică de pe coajă.

Tăiaţi restul de fructe (în cazul nostru lămâia şi ananasul) şi le adăugăm peste băutură. Nu puneţi foarte multe fructe, faceţi combinaţii din 2 sau 3 fructe diferite. Nici cu aromele nu trebuie exagerat, e bine să se distingă la final gustul de vin, iar fructele şi aromele să îl completeze într-un mod plăcut 😉

Lăsaţi la rece până în momentul servirii, însă nu mai mult de câteva ore deoarece fructele vor începe să se macereze.

Dacă doriţi să o preparaţi cu o zi înainte, puteţi amesteca toate ingredientele mai puţin fructele şi gheaţa pe care le adăugaţi în momentul servirii.

Vă dorim spor la treabă şi „savurare” plăcută, sperând că Sangria vă va răcori şi vă va aduce cheful de petrecere 😉 !

[youtube id=”ESG-u68-toc” width=”600″ height=”350″]