Cum să recunoști gulerul potrivit formei feței tale

academia barbatilor

Pentru noi, bărbații, cămașa este elementul vestimentar care ne stă alături la bine și la rău, motiv pentru care trebuie să fim extrem de atenți când o alegem. Pentru că detaliile fac diferența și conturează imaginea, gulerul este elementul cheie care pune în evidență chipul. Prin urmare, este necesar să știm să alegem gulerul potrivit formei feței. Vestea bună este că indiferent de forma feței – rotundă, ovală, ascuțită – există o variantă de guler pentru fiecare.

Un guler de cămașă perfect se așează în armonie cu forma feței, nodul cravatei și lățimea reverelor sacoului. Pentru a nu crea un dezastru de imagine, evită gulerele care sunt prea mici în comparație cu capul tău. Există totuși un model de guler universal – long-point – care se potrivește oricărei fizionomii, nefiind foarte lung încât să creeze disproporții, însă suficient de extins ca să subțieze vizual proporțiile oricărui bărbat. O regulă foarte importantă pe care trebuie să o ții minte este că vârfurile gulerului trebuie să depășească întotdeauna baza nodului cravatei. Dar iată care sunt variantele de gulere care îți complimentează trăsăturile.

Gulerul potrivit fețelor rotunde

Dacă ai obrajii plini și bărbia rotunjită, gulerele cu vârful îngust vor alungi și subția vizual forma rotundă a feței. La ținutele formale, poți alege o cămașă cu guler clasic, iar la cele casual, o cămașă simplă cu guler button-down. Dacă vrei un model mai deosebit, poți opta pentru un guler cu ac pin. Evită gulere cu deschidere largă care îți vor lăți vizual și mai mult fața și vor crea iluzia unui gât mai scurt.

gulerul potrivit formei feței

Sursa foto: sweatshirtstation.com

Forme de guler pentru fața în formă de diamant

Pentru bărbații cu pomeții accentuați și bărbia ascuțită, gulerul cutaway, scurt și cu deschidere largă ajută la echilibrarea proporțiilor feței, oferind iluzia unui maxilar mai lat. Evită gulerele înguste precum button-down sau classic-point.

gulerul potrivit formei feței

Sursa foto: Eton

Gulere care complimentează o față alungită

Fețele alungite,  în forma literei U au nevoie de un guler cu deschidere largă, pentru a echilibra forma feței. Un model cutaway va crea impresia unui maxilar mai accentuat și mai puternic. Stai departe de gulerele narrow-point care nu vor face altceva decât să alungească și mai mult forma feței.

gulerul potrivit formei feței

Sursa foto: Pinterest

Gulerul potrivit formei feței pătrate

La fel ca în cazul fețelor rotunde, fețele pătrate au zona maxilarului mai lată, ceea ce înseamnă că au nevoie de gulere înguste și ascuțite pentru a echilibra proporțiile. Variantele forward-point și button-down sunt două alegeri cu stil. Evită gulerele cu deschidere largă care accentuează lățimea din zona maxilarului.

gulerul potrivit formei feței

Sursa foto: toolsofmen.com

Orice tip de guler pentru fața ovală!

Dacă ești norocosul posesor al unei fețe ovale, ai câștigat toate cămășile din lume! Exact așa! Fața ovală este simetrică, foarte bine proporționată, astfel toate stilurile de gulere o încadrează perfect. Așa că, alege orice model îți place, pentru că toate îți vor veni bine!

gulerul potrivit formei feței

Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: laundrapp.com