Cum să scapi de burtă – 7 sfaturi de urmat pentru reducerea grăsimii viscerale

Avatar

Grăsimea viscerală este cunoscută și sub denumirea de grăsime abdominală (burtă) și se găsește în interiorul cavității abdominale, înfășurând organele interne. Un nivel crescut al grăsimii viscerale crește riscul de diabet de tip 2 și al bolilor de inima.

Grăsimea viscerală poate fi măsurată pe cântarele speciale care îți  evaluează compoziția corporală. Pentru un adult sănătos ar trebui să se situeze sub 12%, peste această valoare cresc desigur riscurile de boli asociate. Dacă nu o poți verifică pe cântar, îți poți da seama singur: dacă ai o burtă proeminentă și o talie mare, înseamnă că ai depășit limita de grăsime viscerală.

1 Treceți pe o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați reprezintă o modalitate eficientă de a reduce grăsimea viscerală. De fapt, multe studii au arătat că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați sunt mai eficiente în reducerea conținutului de grăsimi viscerale decât dietele cu conținut scăzut de grăsimi. Într-un studiu de 8 săptămâni incluzând 69 de bărbați și femei supraponderali, oamenii de știință au descoperit că persoanele care au urmat o dietă săracă în carbohidrați au pierdut cu 10% mai multe grăsimi viscerale și cu 4,4% mai multe grăsimi totale decât cele cu dietă săracă în grăsimi.

2 Încercați antrenamentul aerobic, cardio

Exercițiul aerobic/cardio  regulat este o modalitate foarte bună de a elimina grăsimea viscerală. Poți face execiții combinate de forță și cardio ușor, sau HIIT. Orice ai alege este cu siguranță o soluție bună pentru a scapă de câțiva centrimetri de pe burtă. Asta, desigur, dacă îți adaptezi și aportul caloric la activitatea fizică. Combinarea exercițiilor fizice regulate cu o dietă sănătoasă este mai eficientă pentru a scădea grăsimea viscerală .

Nu trebuie să vă înscrieți imediat la maraton, începeți cu mersul pe jos, jogging sau alergați de cel puțin două până la trei ori pe săptămână cel puțin 30-40 de minute.

3 Limitați aportul de zahăr, dulciuri rafinate

Zahărul adăugat în cantități mari nu este sănătos, nu furnizează un aport de vitamine sau minerale, consumarea în exces duce la creșterea în greutate și la creșterea nivelului grăsimii viscerale. În cantități mari, fructoza se poate transforma în grăsime prin ficat. Acest lucru poate crește depozitarea viscerală a grăsimilor.

Puteți reduce aportul de zahăr dar satisface totuși pofta de dulce, consumând fructe sau legume dulci, care nu au nevoie de adaos de zahăr. Alegeți ciocolată neagră și fructe pentru desert în locul patiseriei, prăjiturilor și dulciurilor rafinate în general.

Simți nevoia de zahăr? Mănâncă fructe!

4 Limitați consumul de alcool

Consumul unei cantități mici de alcool, în special vin roșu, poate avea beneficii pentru sănătate. Excesul însă poate dauna grav sănătății și poate duce de asemenea la acumularea grăsimii viscerale.

5 Evitați grăsimile trans

Dacă există un lucru pentru care toți profesioniștii din domeniul sănătății sunt de acord, acesta este că grăsimile trans sunt nocive pentru sănătate. Acestea sunt un tip artificial de grăsime creat prin pomparea hidrogenului în uleiuri vegetale. Grăsimile trans au o durată mai mare de depozitare. De aceea, acestea se adaugă la alimentele prelucrate, cum ar fi produsele de panificație și chipsurile de cartofi .

6 Adaugă probiotice în alimentație

Probioticele sunt bacterii vii, cu rol extrem de important pentru sănătate. Ele se găsesc în suplimente și alimente cum ar fi iaurtul, chefirul, varză, murături. Acestea pot reduce absorbția de grăsimi în intestin.

7 Încercați postul intermitent

Este un model alimentar care implică ciclism între perioadele de alimentare și post. Spre deosebire de dieting, postul intermitent nu are restricții asupra alimentelor. Se concentrează pur și simplu pe durata perioadelor de alimentare și cele de post. Se recomandă o pauză (post) de 15 ore. De ex. dacă ați luat cina la ora 18.00, nu mai mâncați nimic până a două zi la ora 7.00-8.00 dimineața. Dacă însă ați luat cina la ora 20.00, luați micul dejun a doua zi la ora 10.00.

Poate vrei să știi și cum poți câștiga mai repede masă musculară.