Cum să scapi de puncte negre. Remedii la îndemână pentru orice bărbat

academia barbatilor

Nu doar femeile ar trebui să se îngrijească de aspectul tenului, ci și bărbații, iar punctele negre sunt una dintre cele mai întâlnite probleme la ambele sexe. Pentru că textura și aspectul tenului indică nivelul de sănătate și îngrijire al fiecăruia dintre noi, am descoperit câteva remedii la îndemâna oricui, care nu necesită timp sau investiții suplimentare și care te vor ajuta să scapi de punctele negre.

Pentru că nouă, bărbaților, ne plac strategiile mai mult decât ritualurile de îngrijire, putem aborda problema diferit. De exemplu, să identificăm factorii care cauzează punctele negre și să plănuim împreună atacul.

Factorii care cauzează punctele negre

În primul rând, o dietă și un stil de viață dezordonate pot favoriza apariția acneei și a punctelor negre. De asemenea, secreția de sebum în exces, care poate avea la bază dezechilibre hormonale, este un alt factor declanșator al exploziei de puncte negre, inițial ascunse sub stratul superficial al pielii. La acestea se pot adăuga somnul insuficient, obezitatea și stresul. Identificarea și eliminarea cât mai multor factori din lista de mai sus reprezintă primul pas în procesul de vindecare…sau prima bătălie câștigată.

Următoarea etapă este folosirea unor remedii din natură, ușor de găsit și de aplicat acasă, după duș. Este cunoscut faptul că bărbații nu sunt clienți obișnuiți ai saloanelor de înfrumusețare.

cum să scapi de puncte negre, remedii naturale puncte negre

Sursa foto: Pinterest

Iată cum poți să scapi de puncte negre în câțiva pași simpli

Cu suc de lime și oțet de mere…

Acidul citric și vitamina C din sucul de lime luminează tenul și reduc semnele create de acnee, iar proprietățile lui antiinflamatoare ajută la îndepărtarea punctelor negre. Oțetul de mere este, de asemenea, potrivit tuturor tipurilor de ten, redând luminozitatea, păstrând echilibrul ph-ului și ajutând la reducerea secreției de sebum și implicit a punctelor negre. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de suc de lime cu o lingură de oțet de mere, să răcești amestecul la frigider, timp de 5 minute, și să aplici pe față cu o fașă din bumbac. Lasă-l să acționeze pe față până ce se usucă, aproximativ 20 de minute, și clătește cu apă. Condiția obligatorie este să păstrezi această rutină pe o perioadă mai lungă, pentru a da timp pielii să se curețe.

Cu ulei de măsline și ulei de lavandă…

Iată doi aliați de nădejde pentru sezonul rece! Uleiul de măsline este plin de antioxidanți, vitamina A și E și acizi grași care vindecă pielea de iritații, uscăciune și acnee și o hidratează. Iar uleiul de lavandă are proprietăți antiseptice și antibacteriene care ajută la îndepărtarea acneei și punctelor negre. Amestecă două linguri de ulei de măsline cu o lingură de ulei de lavandă și aplică pe față, masând ușor cu degetele pe obraji și frunte, timp de 5 minute. Lasă amestecul să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește-ți fața cu apă călduță. După ceva timp vei vedea efectele pe chipul tău: ten mai luminos, piele mai suplă și nici urmă de puncte de negre.

cum să scapi de puncte negre

Sursa foto: Pinterest

Produse de îngrijire dedicate bărbaților

Evident, există și o varietate de formule gata preparate, ambalate și de luat acasă. Din gama de formule pentru curățarea tenului poți încerca Garnier Men Acno Fight, cu ingrediente organice, Nivea Men Anti Acne, Biotherm Homme T-Pur Anti Oil & Wet sau Clinique For Men Oil Control Mattifying Moisturizer.

Citește și Creme antirid pentru bărbați