Cum să scapi de zgârieturile de pe ochelarii de soare

Academia Barbatilor

Nu există nimic mai enervant decât să descoperi că ochelarii tăi de soare la care ții atât de mult s-au zgâriat, dintr-un motiv sau altul, și arată ca după o bătălie cu pisici. Ai putea să treci peste asta și să-i porți în continuare, dar în mod cert nu te vei simți confortabil, fiindcă te vor deranja la vedere și îți vor șifona și imaginea personală.

Dar nu dispera: nu întotdeauna trebuie să-ți arunci ochelarii de soare la coș pentru a cumpăra alții. Ochelarii de soare pentru bărbați (cei de calitate) nu sunt deloc ieftini și, în ciuda acestui lucru, se întâmplă ca ei să se zgârie. Numai că există metode foarte simple de a scăpa de aceste zgârieturi. Iată cum:

Folosește poliș de argint sau de alamă

Dacă zgârieturile sunt superficiale, poți folosi o pastă de poliș de argint sau de alamă. Ia o cantitate mică de poliș din aceste metale și aplică-le pe lentile, cu ajutorul unei dischete de vată cu care să freci apoi delicat. După ce ai terminat, ia o cârpă din piele de căprioară și înlătură polișul rămas pe lentile. Repetă operațiunea până când se înlătură zgârieturile.

Încearcă o combinație minune: praf de copt cu pastă de dinți

zgârieturile de pe ochelarii de soareCombinația praf de copt + pastă de dinți ar trebui să funcționeze, deoarece particulele microabrazive din praful de copt ajută la înlăturarea zgârieturilor, lăsând în urmă un „teren” neted. Reține, însă, că această metodă funcționează doar dacă zgârieturile nu sunt adânci.

Începe prin a curăța sticla cu atenție, cu o piele de căprioară curată. Apoi ia un pic de pastă de dinți normală (nu gel) și pune un pic de praf de copt pe ea. Nu folosi o cantitate prea mare de praf de copt, fiindcă vei strica lentila. Aplică mixul pe o cârpă moale și curăță lentila pe porțiunea zgâriată, frecând cu blândețe, circular, circa un minut. La final, folosește o cârpă umedă pentru a curăța pasta de pe lentilă și usuc-o cu cârpa din piele de căprioară. Repetă operațiunea de câteva ori.

Folosește cremă de protecție solară

Dacă vrei să scapi de zgârieturile de pe lentilele de tip oglindă, poți încerca un tratament cu cremă de protecție solară. Metoda e destul de eficientă, în special dacă zgârietura a afectat stratul de oglindă. Dacă este mai adâncă și a intrat în zona de sticlă sau plastic, atunci în mod cert această metodă nu va funcționa. De asemenea, trebuie să ai în vedere că această metodă înlătură întreg stratul de oglindă, ceea ce presupune schimbarea look-ului ochelarilor de soare. În plus, poate afecta eventualul strat anti-UV, ceea ce ți-ar expune ochii.

Dar dacă unicul scop este de a înlătura zgârieturile, atunci curăță mai întâi ochelarii cu o cârpă din piele de căprioară, apoi folosește loțiune de protecție solară 45, fără ulei, aplicând-o pe o cârpă moale și frecând ușor locul afectat, cu mișcări circulare. Metoda funcționează, deoarece crema de protecție solară conține un pudră fină de aluminiu, care ajută la înlăturarea zgârieturilor superficiale.

Apă și praf de copt

Praful de copt pare să fie unul dintre cele mai bune ingrediente pentru înlăturarea zgârieturilor de pe lentilele ochelarilor de soare. Îți poți readuce ochelarii la viață cu o combinație de praf de copt și apă:

Într-un bol, fă un amestec din două părți de praf de copt și o parte apă. Vei obține o pastă pe care s-o pui pe o cârpă moale și cu care să freci lentila ușor, întotdeauna cu mișcări circulare. După ce ai terminat, folosește apă pentru a curăța pasta de pe lentile. Repetă de câte ori este nevoie.

Folosește ceară de mașină

O altă metodă pentru a scăpa de zgârieturile minore este să folosești ceară de mașină, pe care o vei aplica fix la fel cum o aplici pe propriul autoturism. Ia o cârpă moale, pune un pic de ceară pe ea și polișează cu mișcări circulare. Repetă procedeul după câteva săptămâni, pentru rezultate optime.

Folosește șmirghel

Sună ciudat, dar adevărul este că dacă folosești șmirghelul cu atenție, poți scăpa de zgârieturile de pe ochelarii tăi de soare favoriți. Șmirghelul trebuie folosit pentru a șlefui suprafața, după care se utilizează o piele de căprioară pentru a-i da finețe. La final, ai nevoie de ceară pentru a polișa lentilele și a le reda strălucirea originală. E o metodă care funcționează, dar care trebuie pusă în practică cu mare atenție și care poate afecta calitatea lentilelor.

Acestea sunt câteva metode de rezolvare a zgârieturilor de pe lentilele ochelarilor de soare. Principalul lucru avut în vedere este faptul că ele funcționează doar în cazul zgârieturilor superficiale, iar unele dintre acestea au un efect negativ asupra calității lentilelor. Folosește-le doar în scopuri estetice, dacă nu te interesează lucruri precum refracția luminii, claritatea, protecția anti-UV etc.

Citește și: Top 7 cele mai tari branduri de ochelari de soare pentru bărbați