Cum să sufleci mânecile cămășii corect

academia barbatilor

Din ce în ce mai mulți bărbați, în tot mai multe situații vestimentare, aleg să suflece mânecile cămășii pentru a asigura acel aer relaxat ținutei. Unii o fac pentru că le place zona casual în care se duce o ținută smart sau formală, alții pentru elementul de confort iar mulți dintre ei pentru a-și adapta vestimentația la temperaturile ridicate. Deși ești tentat să crezi că mânecile pot fi suflecate la voia întâmplării și fără nici un pic de efort de imaginație, află că există tehnici speciale care oferă un farmec unic. Iată cinci metode care te vor învăța cum să sufleci mânecile cămășii în mod corect și să adaugi un plus de stil ținutelor tale.

Stilul clasic

Obținut printr-o metodă tradițională și intuitivă, stilul clasic de a sufleca mânecile implică împăturirea repetată a manșetelor până la obținerea lungimii dorite. Această tehnică este potrivită pentru cămășile cu textură mai plină, precum flanel sau chambray. Pornește de la manșeta extinsă, cu nasturii descheiați și împăturește-o în întregime, de mai multe ori, de preferat până ajungi cu lungimea mânecii sub cot, dezvăluind doar o treime din braț.

cum să sufleci mânecile cămășii
Sursa foto: Pinterest

Metoda marinărească

Similară stilului clasic însă mult mai precisă, tehnica împăturirii marinărești se realizează pe cămașa foarte bine presată cu fierul de călcat și mânecile întinse pe masă. Practic, mânecile sunt suflecate înainte de a îmbrăca piesa vestimentară. Mânecile vor fi foarte precis și ordonat împăturite. Împăturește manșeta o dată și presează bine cu fierul de călcat pentru a obține un strat neted, fără cute. Repetă pașii până ajungi la lungimea dorită. De obicei, această tehnică merge cu suflecarea mânecii până sus pe braț, deasupra cotului.

cum să sufleci mânecile cămășii
Sursa foto: Pinterest

Cum să sufleci mânecile cămășii cu tehnica J. Crew

Practic aceasta este metoda prin care designerii de la J. Crew își stilizau modelele pentru a adăuga un strop de spezzatura ținutelor. Acest stil se vede interesant pe cămășile cu elemente de contrast iar metoda de obținere este cea mai ușoară. Practic sufleci mânca aproximativ două lățimi de manșetă și sufleci încă o dată până la marginea de jos a manșetei. Apoi sufleci ultima oară lăsând doar marginea de sus a manșetei la vedere.

cum să sufleci mânecile cămășii
Sursa foto: Pinterest

Stilul simplu

Acest stil se aplică ținutelor stratificate, atunci când porți un pulover peste cămașă și se obține extrem de ușor. Lasă manșeta cămășii la vedere de sub mâneca puloverului apoi îndoaie o singură dată, peste aceasta din urmă. Poți lăsa manșetele descheiate sau le poți încheia după ce la sufleci.

cum să sufleci mânecile cămășii
Sursa foto: Pinterest

Cum să sufleci mânecile cămășii peste un cardigan sau un blazer

Atunci când porți un cardigan sau un blazer peste cămașă dar vrei să obții un aer relaxat, suflecă mânecile ambelor piese astfel: împinge mânecile cardiganului sau ale blazerului în sus, până deasupra cotului și aplică tehnica J. Crew mânecilor cămășii. Împinge mânecile suflecate ale cardiganului în mânecile cămășii astfel încât starturile să fie uniform legate între ele. Ai obținut o ținută elegantă, cu aer relaxat!

cum să sufleci mânecile cămășii
Sursa foto: Pinterest