Cum să te îmbraci de sărbători. Alege ținute festive inspirate!

academia barbatilor

Sezonul petrecerilor este abia la început, invitațiile încep să curgă dar ținutele festive sugerate în dress code îți creează probleme și îți strică cheful de distracție. Ca să elimini orice griji, citește ghidul nostru cu reguli simple despre cum să te îmbraci de sărbători. Promitem că îți va fi de folos!

Pentru Cocktail Attire, mergi pe clasic

Unul dintre cele mai folosite dress code-uri pentru petrecerile de sărbători, și nu numai, este cocktail. Ușor de abordat, de obicei, printr-un costum, și semi formale, aceste ținute pot fi chiar mai flexibile pentru petrecerea de Crăciun.  Poți opta pentru un costum într-o culoare închisă, cu sau fără cravată. Sau poți merge pe o ținută semi formală stratificată, cu pantaloni de costum, cămașă formală și o vestă din stofă de lână. Pentru și mai multă relaxare, încearcă un blazer cu chinos sau jeanși negri. În ceea ce privește accesoriile care contează, o pereche de pantofi Brogue bine lustruiți, un ceas bun, o cravată din mătase sau o batistă de buzunar vor fi accentele finale.

ținute festive, cocktail attire
Sursa foto: burton.co.uk

Ținute festive fără simboluri specifice sărbătorilor

Când participi la petrecerile de Crăciun ești tentat să porți haine care exprimă fidel spiritul sărbătorilor. Însă dacă vrei să ai stil, puloverele cu reni sau tricourile cu Moș Crăciun sunt total interzise. Dacă vrei simboluri, poartă-le acasă la o cană de vin fiert…sau pe pijamale. Ținutele festive trebuie abordate precum cele de cocktail, dar cu un vibe de vacanță, ceva mai relaxat. De exemplu, optează pentru culorile sezonului și construiește ținuta în jurul non-culorii alb sau a tonurilor închise de verde sau roșu, în loc să mergi pe culori aprinse. Pentru o ținută cu personalitate, mizează pe un sacou din tartan sau un costum din țesătură herringbone și adaugă accentul de culoare prin șosete.

ținute festive, tartan, sacou
Sursa foto: Pinterest

Pentru office party look, păstrează imaginea profesională

Atunci când mergi la petrecerea firmei, gândește-te cum să obții o ținută business relaxată, dar cu clasă. Un blazer este întotdeauna o alegere sigură. Însă la petrecere, cravata este opțională. Sau mergi pe o reinventare a look-ului office, înlocuind cămașa cu o maletă. Tot cu această ocazie este permis, chiar indicat, să te joci cu imprimeurile și texturile. De exemplu, asociază o cămașă în carouri cu pantaloni clasici din lână. Pentru un look festiv, integrează în ținută un accent de roșu sau verde prin accesorii.

office, ținute festive, costum, maletă
Sursa foto: Pinterest

Black tie de sătbătoare

Pentru că e petrecere de Crăciun, e momentul să încălcăm câteva reguli, chiar și pe cele vestimentare. Dacă pe invitație scrie balck tie, ieși din tipare și înlocuiește smochingul negru clasic cu o dinner jacket bleumarin închis și pantaloni negri. De asemenea, o altă opțiune este un costum negru din trei piese, cămașă albă cu manșete duble și un accent din catifea – papion sau mocasini. Indiferent de alegere, ești gata să ieși în evidență chiar și cu un dress code atât de restrictiv.

black tie, dress code, dinner jacket
Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: burton.co.uk