Cum să te îmbraci exemplar dacă ești corpolent

Academia Barbatilor

Moda, la fel ca orice altă industrie, își tratează clienții cu o doză de șarlatanie. Și nimeni nu suferă mai mult din cauza „produselor miracol” sau a „cumpărăturilor care îți schimbă viața” decât un bărbat cu câteva kilograme în plus.

Dar nu trebuie să-ți amintești continuu de asta – nu e eficient și creează probleme acolo unde nu există. A te îmbrăca îngrijit presupune să-ți prezinți corpul cât mai bine cu putință, fără a încerca să ți-l modifici sau să ți-l alterezi. Orice altceva înseamnă pur și simplu… costumare.

Fie că ești rotunjor, că ai umerii lați, fundul mare sau toate la un loc, poți arăta stilat, simțindu-te confortabil, cu doar un pic de pricepere în privința hainelor.

7 obiceiuri legate de stil pentru bărbații corpolenți

Dacă ești un tip masiv, care încearcă să se îmbrace ceva mai aranjat dar fără a consuma bugetul pentru o garderobă nouă, urmează câteva sfaturi. Toate sunt îmbunătățiri de bază în cadrul garderobei – tot ce trebuie sa faci este sa schimbi elementele intre ele. Iar împreună, îți vor creea o imagine considerabil mai bună.

1 Schimbă cureaua cu bretelele

breteleBretelele sunt un accesoriu bărbătesc clasic dar nu doar bunicul tău merită să le poarte. Curelele nu sunt de foarte mare ajutor bărbaților cu burta mare și rotundă. Din cauza formei abdomenului, o bandă circulară în jurul lui va aluneca în mod cert. E ca și cum ai încerca să prinzi o zgardă pe treimea inferioară a unei mingi de baschet.

Bretelele evită această problemă, lăsând pantalonul să se așeze cum trebuie în partea din față, în loc să se strângă în partea de sus.

Obiceiul de a purta bretele te poate ajuta la cumpărarea pantalonilor, fiindcă majoritatea pantalonilor ieftini nu au găici la interior pentru bretele. Îți poți pune la croitor sau poți folosi bretele cu prindere prin cleștișori de metal. Ideal este să construiești o garderobă cu o colecție de pantaloni care arată bine și care se pot purta cu bretele ce se prind cu nasturi.

2 Cumpără cămăși de costum cu guler întins

Dacă ai o față mare, gulerul trebuie să fie la fel: mare. Majoritatea brandurilor care creează gulere cu o deschidere mai mare de 90 de grade, le încadrează în categoria „larg”. Unele vor fi mai exagerate decât altele, așadar găsește un brand și un stil care să îți placă.

Gulerele largi ajută fața să arate proporționat și îți oferă spațiu pentru a purta o cravată cu nod mare (Full Windsor). Pentru că, să recunoaștem, un bărbat mare cu o cravată subțire și un nod și mai subțire arată ca un clovn: amintește-ți de Bran, prietenul lui Stan.

3 Poartă pălărie

palariePurtatul unei pălării necesită încredere – și te face să arăți mai înalt. Pălăria este unul dintre instrumentele stilistice care transformă aproape orice într-o ținută.

Prin adăugarea unei pălării stilate, demonstrezi că ai investit mai mult decât minimum de efort atunci când te-ai îmbrăcat. Asta elimină automat orice idee care alăturează termenul „gras” cu cel de „leneș”.

De asemenea, purtând o pălărie, capeți și puțin spațiu vertical, ceea ce poate fi de ajutor pentru bărbații solizi și scunzi. Vârful pălăriei exagerează puțin înălțimea și, astfel, greutatea pare împărțită ceva mai uniform.

4 Poartă salopetă

Fundul instalatorului devine un mit după ce patronul companiei schimbă uniforma angajaților cu o salopetă. În loc de jeanși și tricou, care sunt niște obiecte mereu predispuse la a se ridica sau coborî și a expune burta sau fundul, încearcă să porți o salopetă. E un obiect de îmbrăcăminte clasic și masculin în același timp: partea din față te ajută să ascunzi burta și, drept bonus, salopetele te protejează la modul practic de tot felul de accidente minore.

5 Îngrijește-ți cu atenție părul facial

O barbă bine îngrijită poate ascunde o bărbie dublă sau poate alungi fața. Nu încerca barba lui Moș Crăciun, ci adoptă o barbă tunsă precis, în jurul obrajilor și bărbiei, care va masculiniza trăsăturile feciorelnice ale feței.

În acest caz, va trebui să-ți îngrijești la perfecție barba, fiindcă un bărbat masiv cu o barbă la liniuță va părea foarte stilat, în vreme ce un individ rotofei cu barbă neîngrijită sau cu părul crescut pe ceafă va fi avea un look de leneș. Nu poți avea o barbă dezlânată dacă vrei ca lumea să te ia în serios.

Dacă îl poți menține tuns, un mic cioc îți poate ascuți bărbia, în timp ce favoriții pe linia bărbiei îți vor creea o formă pătrată în jurul obrajilor.

6 Poartă accesorii mari

Proporția este foarte importantă pentru un bărbat masiv. Cu cât ești mai mare, cu atât vei dori ca accesoriile să fie la fel – de exemplu, treci de la un banal pix de plastic la un stilou elegant. Sau cumpără-ți ceasuri de mână cu display-uri imense. Bărbații au tendința să se gândească la accesorii mari și groase (în special ceasuri și cravate) ca la elemente de forță, care transmit încredere și prezență, lucruri pe care evident că vei dori să le asociezi cu mărimea.

7 Poartă cămăși făcute pe comandă, scoase din pantaloni

corpolent camasaPăstrând cămașa peste abdomen și pantaloni, vei atrage mai puțin atenția decât dacă o vei îndesa în aceștia. Cămășile cu tiv rotund și egal (spre deosebire de cele „coadă de rață”, mai scurte în față și lungi în spate) sunt făcute să cadă peste marginea pantalonilor. Tricourile polo sunt frecvent purtate în acest mod, la fel și cămășile de vară cu nasturi în față. Totuși, ai grijă cu aceste modele, fiindcă dacă ai un abdomen proeminent nu te vor avantaja decât dacă sunt mărimea perfectă.

Cămășile cu mânecă lungă și guler au mai puține șanse de a fi purtate în afara pantalonului, dar cu puloverele subțiri nu vei avea nicio problemă. În cazul întâlnirilor de afaceri nu poți face mare lucru – orice în afară de o cămașă băgată în pantaloni este prea casual – dar garderoba ta ar trebui să includă câteva opțiuni de tivuri rotunde, gata oricând să poată fi scoase din pantaloni.