Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului. Haine care te avantajează

academia barbatilor

De la personalitate până la forma corpului și stil vestimentar, suntem cu toții diferiți. Iar pentru fiecare dintre noi există anumite piese vestimentare care ni se potrivesc și ne complimentează, ascunzând defectele și evidențiind calitățile. Întrebarea este, le-ai identificat pe cele care contează în ținuta ta de zi cu zi? Dacă atunci când alegi costumul de haine pentru office sau ceremonie, ai îndrumarea unui consilier vestimentar, la alegerea pieselor casual mergi, de obicei, pe instinct. Însă câteva detalii care te vor ajuta să înțelegi în ce tipar se încadrează corpul tău și câteva reguli după care să îți alegi hainele potrivite în funcție de acest aspect, îți vor face viața mai ușoară.

forma corpului, consiliere

Sursa foto: Pinterest

Forma corpului – dreptunghi. Hainele potrivite pentru bărbați slabi

Acest tip de corp se remarcă prin linia umerilor situată pe același nivel cu cea a șoldurilor. Misiunea ta este să creezi iluzia formei, lărgind vizual zona umerilor prin piese cu croială conică.

Piesele potrivite

  • O cămașă cu dungi orizontale sau cu orice alt imprimeu orientat pe orizontală, dintr-un material plin, care să mențină o croială structurată. Evită hainele largi și alege pe modele care merg pe linia corpului.
  • Un pulover sau un cardigan versatil, care adaugă puțin volum trunchiului și poate fi abordat în ținute stratificate, ideale în cazul tău. Pentru a crea iluzia unui corp în forma literei V, poți alege jachete cu umeri structurați pentru un look smart casual sau hanorace cu elastic în talie pentru un look casual.
  • O pereche de pantaloni slim fit, care te avantajează fie dacă ești înalt și slab, fie scund și slab, în acest caz creând iluzia unor picioare mai lungi. Evită culorile închise care te vor face să pari și mai slab și alege o culoare deschisă, precum bej sau kaki, care va echilibra proporțiile.
forma corpului

Sursa foto: The Trend Spotter

Pentru forma corpului triunghi, alege haine care dau volum în zona umerilor

Dacă ai șoldurile mai late decât umerii, alege haine mai largi în zona umerilor, pentru a echilibra proporțiile corpului. O cămașă cu umeri structurați, în culori neutre sau pastel, eventual una cu un ton mai închis în zona șoldurilor sau un pulover cu imprimeu pe orizontală în partea superioară. Pantalonii din materiale pline, precum bumbac sau catifea raiată, cu croială clasică, adaugă volum sub talie și diminuează vizual zona șoldurilor. Un truc de stil la îndemână: în sezonul rece, folosește o eșarfă într-o culoare apropiată de cea a părului tău și în contrast cu nuanța tenului, care va atrage atenția în zona umerilor.

forma corpului

Sursa foto: Pinterest

Pentru corpul în formă de trapez, alege haine cât mai aproape de linia trupului

De obicei, bărbații cu constituție atletică, care își mențin forma fizică în sala de fitness, au probleme în a-și găsi hainele care să se așeze bine în zona umerilor și a pieptului. O cămașă regular fit sau un tricou în V pot echilibra proporțiile umerilor. Alege modele uni sau cu dungi deasupra taliei. În principiu, trebuie să atragi atenția în zona taliei. Pantalonii cu imprimeu orizontal vor crea mai mult volum la picioare, creând iluzia unei siluete echilibrate. Alege croieli care îți dau libertate de mișcare. Când alegi jachetele, ai grijă să fie cu croieli simple, nestructurate și să îți vină perfect pe umeri.

forma corpului

Sursa foto: The Trend Spotter

Corpul cu formă ovală are nevoie de haine care subțiază vizual sau ascund volumul

Un corp oval este un corp al cărui trunchi este mai proeminent decât șoldurile. Ai nevoie de haine care să mascheze zona abdomenului. O jachetă cu croială lejeră, gen sac, și revere late, în culori solide va ascunde volumul într-un mod elegant. Pantalonii cu croială clasică și care se așează natural pe talie contrabalansează un trunchi mai robust. Bretelele sunt o opțiune mult mai bună decât cureaua, pentru bărbații cu corp oval, pentru că alungesc vizual trunchiul.

forma corpului

Sursa foto: The Trend Spotter

Triunghi inversat, un corp cu multe opțiuni vestimentare

Bărbații cu umerii ușor mai lați decât șoldurile sunt cel mai ușor de îmbrăcat. În principiu, ai forma perfectă și trebuie să evidențiezi acest lucru. Jachete care urmează forma corpului, imprimeuri verticale (poate dungi) care dau înălțime celor scunzi, cămăși slim fit și accesorii care te scot în evidență, precum eșarfe, cravate și pălării sunt alegerile esențiale.

forma corpului

Sursa foto: The Trend Spotter