Cum să te porți la o întâlnire – 7 reguli pentru bărbatul modern

Academia Barbatilor

Regulile nescrise ale întâlnirii dintre un bărbat și o femeie au suferit modificări majore în ultimii o sută de ani. De fapt, dacă stăm bine să ne gândim, unele dintre ele nu se mai aplică sau nu mai seamănă cu cele de acum cinci ani. Peisajul tehnologic modern a schimbat mult datele problemei. Sigur, „eticheta” rămâne valabilă oricând dar dacă ai mers la o întâlnire și după aceea rezultatele nu au fost cele la care te așteptai, pune-ți întrebarea dacă nu cumva ai omis sau ai aplicat în mod eronat niște lucruri.

În cele ce urmează îți sugerăm 7 reguli pe care să le aplici la o întâlnire. Nu garantăm succesul, pentru că fiecare persoană e diferită și are propriile viziuni asupra a cum ar trebui să-i fie partenerul. Dar știm că ele nu (prea) au cum să dea greș fiindcă pot pune oricând bazele solide ale unei relații serioase.

1 Nu întârzia

Știi că femeia cu care urmează să te întâlnești e adorabilă și, probabil, abia așteaptă să te vadă, din moment ce a acceptat să ieșiți împreună. N-o dezamăgi transformându-te în aiuritul care întârzie un sfert de oră apoi dă vina pe tot felul de lucruri. Ia-ți măsuri din timp și chiar dacă ajungi ceva mai devreme, nu e un capăt de țară să fii tu cel care așteaptă. În momentul în care apare, te va vedea calm și relaxat și îi vei induce instantaneu o stare de bine.

2 Nu purta haine lălâi și neîngrijite

Poate că ești genul „care nu se schimbă pentru nimeni” dar ce-ar fi să renunți un pic la ideologia asta stupidă? Nu trebuie să te „schimbi pentru nimeni” dar să apari la o întâlnire purtând converșii plini de jeg, jeanșii lălâi și nespălați, un tricou cu mesaj „haios” și o șapcă întoarsă e un semn care nu demonstrează altceva decât o lipsă de respect vizavi de partenera pe care se presupune că încerci s-o seduci. Fii bărbat și pune-ți o pereche de pantofi drăguți, o cămașă curată și niște pantaloni călcați. Nu e un efort chiar atât de mare.

3 Arată-ți interesul

Dacă-ți sună telefonul sau dacă primești continuu mesaje pe messenger sau pe WhatsApp, nu răspunde. Dacă vei alege să stai nonstop pe telefon în timpul unei întâlniri, în mod cert nu vei mai prima o a doua șansă. Arată-i că ești acolo pentru ea, nu pentru alții. A răspunde la mesajele altora îi va induce de la bun început ideea că (și) mai târziu o vei pune pe al doilea plan. Așa că oferă-i toată atenția și vei căpăta o bilă albă din zona încrederii.

4 Fii ingenios

Nu e absolut necesar ca prima întâlnire să se desfășoare în salonul unui hotel de 5 stele sau la cel mai cool restaurant din oraș. Nu încerca să epatezi mai mult decât te ține buzunarul pentru că nu faci altceva decât să creezi impresii greșite și, mai mult, să nu fii în stare să ții pasul mai apoi. Alege un loc pe care ți-l permiți, cu o atmosferă relaxată și care, automat, să-i placă și ei. Vă întâlniți doar pentru o cafea? Nicio problemă, dar comandă-i și un desert – cine-ar putea să-l refuze? Când ceri nota, ia-o discret și plătește-o chiar dacă ea te roagă să plătiți „nemțește”. Nu insista cu discuția despre asta ci treci elegant la alt subiect.

5 N-o lua prea repede

Te duci la întâlnire dar tot ce ai în minte e să ajungi cât mai repede cu ea în dormitor? Unde te crezi? Femeile vor și au nevoie să fie respectate și apreciate. În plus, au un mic buton de alarmă care se apasă instant atunci când simt că tipul din fața lor le vrea mai mult trupul decât sufletul. Nu e nicio problemă să fii afectuos, să faci gesturi de tandrețe, să-i pui discret o mână pe braț sau pe spate, când te ridici, și altele asemenea. Dacă reacționează pozitiv la așa ceva, și-ți transmite semnale cum că nu o deranjează pătrunderea în spațiul intim, poți începe cucerirea teritoriului dar cu pași mici. Dacă își va dori, vei ști. Las-o să-și dorească și ea și și arată-i că îi porți respect. Nu acționa ca micul tăuraș Ferdinand care nu mai are pic de  răbdare.

6 Nu face pe deșteptul

Cunoști bărbații ăia care le știu pe toate? Indiferent că e vorba de hard diskul unui computer sau de lenjeria roz a Madonnei? Ei au impresia că lumea îi adoră dar în realitate lucrurile stau pe dos. Nu trebuie să faci pe deșteptul la o întâlnire, mai ales dacă nu ești. Etalează-ți cunoștințele cu eleganță și în momentele potrivite. Bărbații narcisiști, care dau sms la 11 noaptea pe ideea „ai chef de una mică?” vor avea succes doar la femeile pe care le „merită”. În loc să vorbești continuu despre tine, mai bine vii cu idei despre locurile interesante în care să mergeți sau despre modurile în care să vă petreceți timpul împreună. Femeilor le plac bărbații care au un plan și care știu să preia inițiativa în mod inteligent.

7 Zâmbește, ascultă, pune întrebări

Chiar dacă în esență ești un dur, chiar dacă ești emoționat sau de-a dreptul paralizat de teama primei întâlniri, nu uita că zâmbetul mută munți și câștigă războaie. În plus, femeile sunt ființe intuitive, care răspund pozitiv la semnale pozitive. Apoi, ascultă-le poveștile. Unei femei îi place să fie ascultată și chiar dacă aparent nu te interesează că prietena ei și-a dus pisica la veterinar fără să-i consulte părerea, e posibil ca din această poveste să tragi mai târziu învățăminte care să conteze într-o eventuală relație. Nu în ultimul rând, pune-i întrebări, arătându-i că te interesează persoana ei. Acesta e un semn de atenție pe care, în mod surprinzător, mulți bărbați uită să-l facă la o întâlnire.