Cum să te pregătești pentru petrecere. Tipsuri pentru rutina de grooming

academia barbatilor

Se anunță un sezon plin pentru fiecare și ca să arăți impecabil de sărbători trebuie să știi cum să te pregătești pentru petrecere, din toate punctele de vedere. Nu doar ținuta contează, ci mai ales aspectul fizic. Pentru că vrei să arăți bine din cap până-n picioare, iată câteva sfaturi de grooming pe care să le aplici înainte de perioada festivă.

Îngrijește-ți tenul pentru a face față frigului

Gerul în combinație cu poluarea din oraș rezultă într-un inamic puternic pentru tenul tău, iar acesta poate avea de suferit. Ca să previi distrugerile pe care acești doi factori de mediu le pot lăsa pe pielea ta, aplică doar câteva trucuri de îngrijire. Cu o zi înainte de petrecere, masează-ți tenul ușor cu scrub delicat, de preferat după duș, când porii sunt deschiși. Acest ritual va îndepărta tot praful și celulele moarte de la suprafață. Următorul pas este aplicarea unei creme hidratante. Pentru că bărbații sunt mai predispuși la un ten gras, alege o formulă non-grasă, matifiantă. Pentru cearcănele de sub ochi, aplică o piele specială pentru conturul ochilor, care reduce semnele de oboseală și cearcănele. Află cum funcționează măștile de față!

cum să te pregătești pentru petrecere
Sursa foto: Pinterest

Barbă deasă sau baby face?

Indiferent ce alegi, trebuie să acorzi o îngrijire dedicată acestei zone a feței. Dacă ești genul lumbersexual, tot ai nevoie de un look îngrijit, dacă vrei să fii atrăgător. Iar îngrijirea bărbii poate spune totul despre tine. Folosește un pieptene special și piaptănă barba împotriva creșterii firului de păr, apoi folosește o mașină de tuns pentru a îndepărta firele rebele. Pentru mustață, folosește un foarfece bine ascuțit și tunde firele care îți cad pe buze. Poate vrei totuși să săruți o fată la petrecere! Revenind la barbă și la zona pe care aceasta o acoperă, nu lăsa firele să crească în jos pe gât. Folosește mașina de ras și curăță bine zona gâtului, exact deasupra mărului lui Adam. La final, picură ulei special pentru barbă în palme și aplică pe toată lungimea acesteia, pentru un aspect neted, hidratat. Află cum să folosești balsamul și uleiul de barbă!

cum să îngrijești barba, cum să te pregătești pentru petrecere
Sursa foto: Pinterest

Dacă ești tipul care își vrea tot chipul la vedere, este important să te bărbierești corect, fără să agresezi tenul. Pregătește pielea pentru acest procedeu cu apă călduță și ulei special pentru a deschide porii. Apoi aplică spumă sau cremă pentru bărbierit din abundență, pe față și pe gât. Este indicat să miști lama de ras în direcția creșterii firelor de păr, pentru a nu irita pielea. Imediat ce ai terminat, spală fața cu apă rece pentru a închide porii, apoi aplică aftershave ulei pentru hidratare. Pentru a evita iritația, aplică acest ulei și în următoarele două zile după bărbierit.

Cum să-ți pregătești părul pentru petrecere

Ca să ai un păr bun pentru stilizare seara, spală-l în dimineața petrecerii și usucă-l în direcția creșterii firului. Folosește un produs pentru stilizare pe bază de apă pentru că îți va fi mai ușor să îl rearanjezi mai târziu. Pentru a obține coafura dorită, chiar înainte de eveniment, umezește-ți mâinile cu apă călduță și trece-le prin păr, pentru a reactiva produsul de stilizare folosit anterior. Apoi aranjează firele după bunul plac! Învață 10 ponturi despre cum să-ți aranjezi părul!

păr, produse de styling
Sursa foto: Pinterest

Parfumul, accentul final

Pentru că parfumul pe care îl porți vorbește despre tine, este normal să dorești să-ți faci simțită prezența când intri în încăpere. În primul rând, ai grijă să alegi un parfum de iarnă. Apoi pulverizează de câteva în zonele cu puls – pe gât și la încheieturile mâinilor – ca să te asiguri că lași în urmă o aromă irezistibilă. Află cum să-ți alegi parfumul potrivit!

cum te pregătești pentru petrecere, parfum
Sursa foto: Pinterest