Cum să-ți alegi tatuajele în așa fel încât să nu regreți mai târziu

Academia Barbatilor

Pe vremuri, tatuajele se făceau într-un singur stil. Erau acele inscripții albastre, care se aplicau pe brațe sau pe gambă, și care includeau diverse simboluri – în România, printre cele mai comune erau zarul și inimioara Maricica-te-iubesc.

Lucrurile s-au schimbat mult în această zonă, în care intră din ce în ce mai mulți doritori pentru a purta însemne eterne. Unii duc la extrem aceste dorințe și se tatuează la maxim, transformându-și corpul într-un album deschis. Alții aleg calea artistică și își imprimă desene superbe. Mai e și categoria celor care se îmbată și apoi se tatuează greșit, pentru ca în dimineața celei de-a doua zile să se ia cu mâinile de păr văzând ce-au făcut.

cum să-ți alegi tatuajele

Foto: Pixabay

Când vine vorba de tatuaje se folosește prea mult termenul de „simbol”. Dacă ai văzut seria Miami Ink, ai remarcat probabil că aproape fiecare client își dorea un tatuaj care să „simbolizeze” ceva. Poate și pentru că de multe ori se găsește cineva care să te întrebe „ce simbolizează tatuajul tău?”.

În realitate, însă, „simbolul” nu ar trebui să ocupe un loc atât de mare în motivația de a-ți face un tatuaj. Sigur, contează mult, dar uneori prea mult. Unele persoane pur și simplu intră într-un salon de tatuaje, se uită la desenele de pe pereți, aleg unul și-i dau drumul cu el. E o variantî acceptabilă, cu toate că nu e recomandabil să petreci 5 ore pentru a alege un tigru urât, care nu are nici cel mai mic înțeles.

De fapt, te vei simți bine doar atunci când ai ales un tatuaj pe care știi că urmează să-l iubești și despre care îți va face plăcere să vorbești. Chiar dacă acesta e portretul lui Vasile. Vasile, câinele tău.

Gândește-te bine la ce tatuaj vrei să-ți faci

Te-ai gândit la o idee. Perfect! Poate fi unică, poate reprezenta un desen modern sau unul care să pornească un adevărat trend. Toată lumea îl va aprecia. Dar gândește-te și la altceva: este un tatuaj pe care-l vei aprecia și peste 30-40-50 de ani? Este un tatuaj care te va reprezenta și atunci? Sigur, nu ești Nostradamus, să știi ce persoană vei fi peste 30-40-50 de ani, dar totuși… lucrurile astea se simt.

Gândește-te că vei avea tatuajul cu tine zi și noapte, în pat, la muncă, în vacanțe. Nu te lăsa luat de val. Lasă să treacă un pic de timp – câteva săptămâni, poate 2-3 luni. Dacă după această perioadă ai aceleași sentimente legate de tatuajul respectiv, fă-ți o programare la salon. Nu uita că răbdarea e o virtute pe care, dacă nu o ai, ar fi bine să o antrenezi măcar.

Alege un stil și rămâi la el

tatuaje

Foto: Pixabay

Problema legată de momentul în care vezi un tatuaj care ți-ar plăcea nu e legată de modelul în sine, ci de faptul că cele mai multe modele fac parte dintr-o învălmășeală de stiluri diferite, de forme și teme, pe care e posibil să fii tentat să ți le imprimi pe piele fără noimă, transformându-te într-un kitsch umblător.

Gândește-te la corpul tău ca la o pânză a unui artist, în contextul unei galerii de artă. Nimeni nu ar așeza un Monet lângă un Picasso și lângă un Corneliu Baba.. Dacă-ți plac tatuajele alb-negru, rămâi la ele. Dacă-ți plac desenele, nu le complica cu strofe de poezii.

Există întotdeauna artiști mai buni

Să presupunem că un prieten te tag-uiește în fotografia unui tatuaj despre care el crede că ți s-ar potrivi cu stilul personal. Începi să răsfoiești contul artistului respectiv și descoperi modele care-ți plac mult. Apoi decizi că el este artistul la care vei merge să te tatuezi.

Poate că motivele sunt întemeiate, dar adesea, dacă scotocești mai bine, e posibil să descoperi un alt artist, care să-ți placă și mai mult și care chiar e mai bun ca primul, findcă lucrează mai atent iar detaliile sunt mai frumoase. De aceea, sugestia este să explorezi zona în care locuiești, să cauți cu atenție artiștii și saloanele și să te tatuezi abia după ce ai făcut o documentare ca la carte.

Consultă-te cu artiștii

cum să-ți alegi tatuajele

Foto: Pixabay

În primul rând, să te consulți nu te costă nimic. Iar dacă ți se cer banii pentru un sfat, atunci artistul respectiv nu e pentru tine. Dacă ai căzut de acord asupra unui model, mergi mai departe, având grijă să fi avut deja strânsă suma pe care urmează s-o plătești. Dar numai după ce ai întrebat absolut tot ceea ce-ți vine în minte.

Artistul știe întotdeauna ce e mai bun, așa că ia în serios recomandările lui cu privire la poziționare, mărime, culoare și orice altceva. Nu trebuie să fii acea persoană care le știe pe toate, în orice domeniu. Iar dacă eșuezi, consolează-te cu faptul că în curând roboții vor ști să facă lucrurile perfect.

Citește și despre câteva idei de tatuaje pe antebraț