Cum să-ți ascunzi firele albe de păr

Academia Barbatilor

Albirea părului e un proces natural care apare, de regulă, pe măsura trecerii timpului și a îmbătrânirii. Bărbații grizonanți (n.r: da, acesta este termenul corect) sunt chiar interesanți și unii dintre ei profită de asta pentru a adăuga un plus de șarm stilului personal. Dar nu tuturor le convine să albească. Mai ales că unii încep s-o facă încă de pe la 30 de ani, fapt ce-și pune o negativă amprentă pe psihicul individului. Cum să-ți ascunzi firele albe de păr, în caz că ești în această situație?

În primul rând, ar trebui să știi că albirea părului nu presupune probleme de sănătate. Culoarea părului are de-a face cu melamina, pigmentul părului și pielii, produs de niște celule numite melanocite. Producția de melamină variază, de la persoană la persoană. Iar genetica joacă un rol important aici. De pildă, dacă părinții tăi au albit de tineri, sunt mari șanse să începi să albești când ai 30 și ceva de ani.

Camuflarea firelor albe cu nuanțator pentru bărbați

Cum să-ți ascunzi firele albeCamuflare. Acesta e termenul pe care-l poartă una dintre tehnicile legate de părul grizonant. Constă în nuanțarea firelor sau șuvițelor albe într-un mod în care acestea să nu mai iasă în evidență, în comparație cu celelalte. E ca și cum ne-am camufla părul. Cum se face asta? Se aplică un nuanțator de culoare, foarte apropiată de cea naturală. Se lasă pe păr 5-10 minute, apoi se spală.

Această tehnică e recomandată pentru cei care vor să lase câteva fire albe să se întrevadă. E preferată de mulți fiindcă nu e ca și cum ți-ai vopsi părul complet.

Un alt avantaj este faptul că te „rezolvă” în maxim 10 minute. În plus, folosești un compus de vopseluri speciale care nu-ți schimbă culoarea părului.

Wella Professionals promite repigmentarea părului grizonant cu o spumă disponibilă în două variante, pentru păr negru şi şaten, pe care o poți găsi în saloane și în magazinele specializate în cosmetice pentru păr.

De exemplu, conform professionalbrands.ro, ”Spuma Nuanțatoare – Wella SP Gradual Tone este potirivită părului carunt in proportie de pana la 70%, iar nuanta obtinuta se intensifica treptat, odata cu utilizarea repetata. Pachetul contine spuma nuantatoare – 60ml, sampon post-colorare pentru scalp sensibil – 30ml, perie aplicatoare, manusi si instructiuni de folosire. Mod de aplicare: se agita recipientul cu spuma nuantatoare, se aplica pe lungimea periei aplicatoare si se piaptana parul cu aceasta, distribuind uniform produsul. Se poate aplica pe tot parul sau doar pe anumite portiuni. Dupa expirarea timpului de actionare se clateste parul pana cand apa ramane curata.”

 

nuantator barbati

Sursa foto: proffesionalbrands.ro

Trebuie să ai grijă însă cât de mult lași nuanțatorul pe păr, fiindcă are tendința de a se închide la culoare. Și chiar dacă ai impresia că o poți face cu ușurință acasă, e posibil ca rezultatul să nu fie întotdeauna satisfăcător. Așa că, mai bine, apelează la un specialist dintr-un salon.

Există și șampoane pentru păr grizonant, cu efect de întreținere a culorii obținute prin folosirea nuanțatorului sau vopselei. De exemplu, șamponul pentru bărbați American Crew a fost special conceput pentru tratarea părului alb sau cărunt, eliminând și neutralizând tenta de galben/portocaliu a părului gri, vopsit sau decolorat.

sampon par grizonat

Sursa foto: thebeautyclub.com.au

Vopsirea părului grizonant al bărbaților

O soluție de lungă durată și cu o acoperire mai bună a firelor de păr albe este vopseaua de păr pentru bărbați. Multe persoane au impresia că aceasta e similară cu cea pe care o aplică femeile. Dar nu e chiar așa. Aceste vopseluri de păr au fost concepute special pentru bărbații care nu vor să se simtă expuși și care nu au timpul și răbdarea să petreacă ore în șir într-un salon. De aceea, produsele au o acțiune rapidă (durează între 5 și 15 minute până să coloreze părul).

vopsea barbati

Sursa foto: Pinterest

Baza acestora e mai degrabă chimică, ceea ce înseamnă că sunt mai puternice decât nuanțatoarele. În plus, durata de aplicare și de fixare e ceva mai lungă ca a nuanțatoarelor. Ceea ce rezultă într-un efect mai vizibil, pe măsură ce părul continuă să crească. În general, vopseaua se folosește atunci când firele de păr albe sunt mai multe, atât de multe încât să-ți dorești să te vopsești cu totul.

Alina Cotta, hairstylist și proprietar al unui beauty lounge din București, recomandă noua vopsea profesională permanentă organică Natulique Natural MAN,  100% fără amoniac, fără SLS și fără parabeni. Aceasta oferă efect îndelungat de acoperire a firelor albe, cu nuanțe subtile, replici fidele ale culorilor naturale de păr.

Dacă nu vrei să se observe că te-ai vopsit, dar simți că o mascare a firelor albe te-ar ajuta să îți recapeți încrederea în propria imagine, Alina Cotta recomandă un timp de procesare sub 6 minute. Rezultatul: nuanță atenuată, mai puțin vizibilă și un efect mai puțin durabil. Timpul de procesare care depășește 6 minute, oferă nuanțe mai intense și mai vizibile, cu efect de durată.

Sursa foto: alinacotta.ro

Este suficientă o singură vizită lunară la salon pentru vopsirea părului cu vopseaua organică Natulique Natural MAN, iar firele albe vor fi ținute sub control într-un mod discret și sănătos pentru scalpul și corpul tău. Toate ingredientele naturale certificate ale acestei vopsele se păr speciale pentru bărbați sunt dețin certificări de la organisme de control a calității produselor BIO.

Culori disponibile:

  • 7-8 LIGHT NATURAL
  • 5-6 MEDIUM NATURAL
  • 4-5 MEDIUM DARK NATURAL
  • 2-3 DARK NATURAL

Părul colorat are nevoie de produse care mențin culoarea și care conțin anti-oxidanți, în așa fel încât culoarea naturală să nu se piardă. Când te vopsești, trebuie să fii atent atât la apa de mare sau cea din piscină (care conține clor), cât și la produsele de styling sau șampon. Acestea pot duce la o decolorare mai rapidă.

Pentru styling, nouă ne place gama Care Line MAN Magnify de la Keune. 

fixativ barbati

Sursa foto: www.keune.com/ro/

Colorarea șuvițelor

E o tehnică foarte folosită în saloane acum câțiva ani, dar la care hairstiliștii au cam renunțat. Consta în selectarea câtorva șuvițe devenite albe și aplicarea culorii pe acestea. Astfel, când se amestecau cu restul părului, albul nu mai era așa notabil.

Operațiunea e recomandată persoanelor care au doar câteva șuvițe albe și care nu vor să le acopere complet ci doar să le facă mai puțin vizibile. Pentru aceasta se poate folosi nuanțator sau vopsea. Dacă folosești vopsea, aceasta va dura mai mult. Însă pe măsură ce părul crește, albul va deveni din nou vizibil.

Vopsea vs. nuanțator

Da, sunt diferențe între cele două produse. Vopselurile sunt mai puternice (și țin mai mult), fiind recomandate celor care au multe fire de păr albe.

Pe de altă parte, chiar dacă durează mai puțin, nuanțatoarele sunt mai subtile. Acestea sunt recomandate bărbaților care abia încep să albească. E bine de știut și că părul subțire absoarbe pigmentul mai ușor, caz în care vopsirea lui nu mai e necesară, fiind suficientă folosirea nuanțatorului. Care – un alt avantaj – nu dăunează firului de păr la fel de mult cum o face vopseaua.

Pe de altă parte, unii bărbați au firele de păr mai groase. Aceștia au nevoie de vopsea, care e mai puternică, nuanțatorul neputând face față aplicării pe un păr puternic.

În orice caz, înainte de a apela la o variantă sau la cealaltă, cel mai bine este să ceri sfatul unui specialist, care îți va sugera să iei o decizie după o inspecție atentă a părului. Sunt o mulțime de tipuri de păr și o mulțime de produse pe piață, așa încât un hairstilist este cel mai în măsură să-ți spună care e cel mai potrivit pentru tipul tău de păr.

Citește și despre 7 reguli de grooming pe care trebuie să le respecți la 20 de ani