Cum să-ți asortezi personalitatea cu mașina

Academia Barbatilor

În momentul în care ai luat decizia să-ți cumperi o mașină, probabil ai analizat cu atenție ofertele de pe piață și le-ai încadrat în matricea bugetului alocat. Dar nu cumva ai uitat un lucru important, care are mai mult sau mai puțin legătură cu banii, în centrul atenției fiind personalitatea ta?

Înainte ca oamenii să vad cum te îmbraci, de multe ori văd ceea ce conduci. Și chiar dacă haina nu face pe om, zicala urmând să se potrivească și în ceea ce privește mașina, fii sigur că lucrurile stau, mai mereu, pe dos. O mașină care se potrivește cu personalitatea ta, te va scoate din mulțime și te va face să strălucești ca un star. Prin urmare, dacă acorzi atenție modului în care te îmbraci, de ce nu ai acorda aceeași atenție și mașinii pe care o ai?

Tipuri de mașini și de personalități

Modelul mașinii pe care o conduci spune multe despre tine. Există o mare diferență între impresia pe care o lași dacă te afli la volanul unei mașini sport față de cea transmisă dacă privești lumea de la volanul uneia compacte. Opiniile personale variază, desigur, foarte mult, dar în general asocierile sunt cele de mai jos:

O mașină mică și compactă, de genul Mini Cooper, dezvăluie un caracter practic.

Un SUV masiv sau un Land Rover, încadrat într-un peisaj urban, denotă faptul că vrei să faci o impresie răvășitoare.

Sedanurile și alte mașini cu 4 uși presupun un stil business sau intelectual, făcându-te să arăți ca un familist.

O mașină cu două uși sugerează că ai o viață de burlac, care nu are nevoie de familie sau de spațiu.

Un van vorbește mult despre latura ta practică. Fiecare alegere servește unui scop.

Să nu uităm că mulți bărbați sunt tați și soți, lucru de care se mândresc, alegând deseori o mașină practică în detrimentul uneia sofisticate.

Mentenanța mașinii

Tratează-ți mașina ca și cum ar fi cel mai bun costum al tău: trebuie să fie mereu gata de drum și să se afle în cea mai bună condiție. Fiecare detaliu contează enorm. Curățenia din interior vorbește cel mai bine despre tine. Ce bărbat își spală hainele și umblă îmbrăcat la patru ace dar conduce o mașină mizerabilă?

Du-ți mașina la spălătorie o dată pe săptămână. Nu e un efort foarte mare și vei face de fiecare dată o impresie bună oricărei persoane ce se va urca în ea.

Pe lângă asta, nu uita de mentenanță. Doar n-o să porți o pereche scâlciată de pantofi la un costum perfect! Asigură-te că ai pneurile umflate și curate. Verifică fluidele (nivelul uleiului, lichidul de parbriz etc). Fii sigur că frânele se află în cea mai bună condiție. Nu-ți lăsa caroseria plină de zgârieturi: du-o la un polish sau, dacă e cazul, la un tinichigiu.

De asemenea, du-ți mașina în mod constant într-un service, pentru a-i face o revizie. Schimbă uleiul, la 10.000 km parcurși sau după un an. Verifică becurile, ca nu cumva să se fi ars vreunul. E mai bine să preîntâmpini un eveniment rutier neplăcut decât să te trezești în fața faptului împlinit.

Echipamentul de mentenanță ușoară

Un gentleman trebuie să fie întotdeauna pregătit pentru situațiile de urgență. Iar un șofer trebuie să știe să facă față micilor evenimente neplăcute. Primul dintre acestea este, desigur, schimbatul cauciucurilor. Nu știi cum se face? Învață de urgență, fiindcă o pană în cel mai nepotrivit moment e mereu un motiv pentru a-ți pune nervii la încercare.

În plus, învață să-ți umfli pneurile la presiunea potrivită, ține o trusă de scule în portbagaj, cu diverse tipuri de chei și șurubelnițe, nu uita de trusa medicală, de triunghiul reflectorizant, de extinctor. Și păstrează și câteva becuri de rezervă, pentru cazul în care ți se arde vreunul de la faruri, semnalizatoare sau stopuri. Poate nu vei avea nevoie niciodată de toate aceste lucruri dar ele sunt esențiale și trebuie să le ai în mașină.

Modul în care șofezi

Felul în care conduci e un alt semn care-ți definește personalitatea. Nu participi la o cursă îmbrăcat în costum, prin urmare nu fii agresiv la volanul unei mașini sofisticate. Genul „băiatul rebel” ar trebui să fie de domeniul trecutului. Multă lume e conștientă de faptul că a conduce atent și conservator a devenit un lucru de apreciat.

E mult mai ok să conduci într-un stil practic. Eventual să iei un coleg cu tine pe drumul spre job și să nu forjezi inutil mașina, pentru a face economie de combustibil. Dacă vrei să impresionezi pe cineva, nu-i vorbi despre cât de repede atingi tu suta de km/h, ci mai degrabă despre cum reușești să șofezi economic.

Confortul din interior

Bărbatul modern adoră gadgeturile. Iar tehnologia modernă e din ce în ce mai practică și oferă un confort din ce în ce mai mare. Chiar și o mașină mai veche poate fi dotată cu un GPS și un mp3 player digital. Dacă vrei să fii în ton cu vremurile, folosește un kit Android Auto. Astfel, îți vei aduce mașina în secolul 21, cel puțin la nivelul confortului de interior. Iar când vei plimba pe cineva cu ea, acea persoană va descoperi că se află alături de un bărbat modern, adaptat vremurilor.

Cum te îmbraci la volan

Ce-ar fi să începi să consideri faptul că mașina face parte din garderoba ta și că este una dintre piesele ei esențiale? Pe vremuri, domnii se îmbrăcau într-un anumit fel atunci când urcau la volan, acordând o atenție deosebită ținutelor. Câteva dintre accesorii au rămas relevante și în ziua de azi.

De pildă, mânușile. O pereche de mânuși de calitate, negre, realizate special pentru șofat, pot fi păstrate în torpedoul mașinii și asortate la costumele elegante, la sacouri sau la paltoane. De asemenea, o pereche de ochelari de soare, subtili și eleganți, vor contribui la imaginea ta de șofer echilibrat și care arată bine.

Customizarea mașinii

Mulți șoferi au în vedere customizarea și accesorizarea propriei mașini. Este o zonă în care intervine mult gustul personal dar care nu ar trebui să epateze prea tare. De pildă, ce sentiment te cuprinde când vezi că bordul unei mașini e înțesat de cruci care urcă până pe parbriz, făcând din posesorul mașinii trimisul Domnului pe pământ?

Tunează-ți mașina, însă în limitele bunului simț. Schimbări subtile și de efect – asta trebui să urmărești și nu lucruri grobiene, care să lezeze privirile. Păstrează în minte ideea că trebuie să transmiți clasă, nu mârlănie, în orice situație ai folosi mașina; când mergi la un eveniment, când duci copiii la școală, când pleci în vacanță sau pur și simplu când conduci ocazional.