Cum să-ți cucerești iubita cu talentul de bucătar

Academia Barbatilor

Gestul de a găti întâia oară pentru iubita ta poate fi considerat aproape ca un examen de admitere în relație. De asemenea, acesta poate reprezenta șansa unei prime întâlniri de succes – mai ieftină decât la restaurant, mai intimă și cu mari șanse de a o impresiona. Pe de altă parte, există și reversul medaliei: acela de a te face de râs în fața ei, viziunea unor paste nereușite sau a unui pui nefăcut fiind de ajuns să sperie mulți bucătari aspiranți.

Din fericire, există o mulțime de rețete care garantează succesul, chiar dacă nu ai cine știe ce înclinații culinare. Mai jos trecem în revistă câteva ponturi simple care să te ajute să cucerești inima fetei fără să o infectezi cu salmonella.

Pregătirea este esențială

cum să-ți cucerești iubitaChiar dacă nu ești foarte încrezător în propriile forțe ca bucătar, află că ceea ce ți se poate întâmpla mai rău e să lași totul pe ultimul moment. Dacă vrei să pregătești o cină romantică, ar fi bine să te asiguri că reușești să pui, totuși, ceva în farfurie, până la ora când vine. Fă-ți planurile cu câteva zile înainte, ca să poți avea timp să concepi un meniu, să cumperi ingredientele și apoi să te familiarizezi cu rețeta. Fii meticulos – nu e cazul să sprintezi până la supermarket după niște paste cu doar 5 minute înainte de sosirea ei.

Gătește în avans

Acest lucru e strâns legat de primul pont. Dacă planifici meniul cu ceva timp înainte, atunci de ce să nu și pregătești ceva din vreme? Sunt o mulțime de preparate pe care le poți găti dinainte, mai devreme cu câteva ore sau chiar cu o zi. Acest lucru funcționează mai ales în privința deserturilor reci (tarte, prăjituri, etc), salatelor ce pot fi folosite ca antreuri sau garniturilor de tot felul. În acest fel vei reuși să scapi de durerea de cap pe care ți-o dă prepararea unui meniu din 4 feluri care trebuie să fie gata în același timp.

De asemenea, orice se gătește în cuptor poate intra pe listă – poți prepara totul cu mult mai devreme, urmând doar să bagi la cuptor și preparatul să fie gata cu adevărat exact atunci când ajunge ea. Bonusul este că nu vei fi captiv în bucătărie și că veți putea vorbi în timp ce aștepțați ca mâncarea să fie gata.

Gătește preparate „clare”

Poate sună ciudat, dar nu e cazul să gătești celebrul tău sufleu din trei brânzeturi albastre, pentru ca apoi să descoperi că ea detestă brânza cu mucegai. Ca să fii și mai sigur, întreabă dacă suferă de vreo alergie sau dacă e vegetariană. Apoi, încearcă, și optează, doar pentru lucruri sigure, relativ clasice. Fără anșoa. Fără varză de Bruxelles. Și, mai ales, fără măruntaie. Bineînțeles, dacă ești absolut sigur că trebuie să gătești „limbă de bivol cu surpriză anșoa”, o poți testa înainte – dar nu e cazul să te trezești în situația în care mănâncă doar din complezență, în timp ce gândește că mai bine mergeați la un restaurant.

Gătește preparate ușoare

somonPoate ai de gând să concepi un festin cu 5 feluri, dar în mod cert vei regreta momentul în care amândoi veți ajunge la sfârșitul mesei cu stomacul plin, ghiftuiți și obosiți. Există timp și  pentru mese îmbelșugate, dar nu e cazul la primele întâlniri, când ar trebui să te orientezi spre preparate light, nu mai mult de trei. Salatele sunt perfecte, dar ai grijă la mărimea porțiilor.

Gătește simplu

Nu este chiar momentul potrivit pentru a încerca un wellington de vită sau o bezea. Alege mâncăruri simple, directe, de preferat cele pe care le-ai mai gătit înainte de câteva ori. Pastele sunt grozave pentru o astfel de ocazie, salatele merg la fel de bine. E foarte ușor să impresionezi cu o mâncare simplă, gătită perfect, în loc de una complicată și gătită prost.

Decorează în avans

Dacă ai de gând să etalezi cea mai frumoasă veselă și să faci un pic de ordine, ar fi bine să nu lași nici aceste lucruri pe ultima „sută”. Cu siguranță vei dori ca totul să fie gata înainte de sosirea partenerei. Și, mai important, nu vrei să fii distras de la gătit. Așa că pune masa, scoate niște decorațiuni și pregătește niște lumânărele cu mult înainte ca gătitul să te acapareze cu totul.

Spală vasele în timp ce gătești

Aici e vorba de prezentare. Când sosește prietena ta, în mod cert nu-ți dorești să te găsească pătat de mâncare și înconjurat de maldăre de tigăi și cratițe murdare. Prin urmare, imediat cum ai terminat cu o ustensilă sau un vas de gătit, spală-le cum ai un moment liber. Astfel, vei avea mai mult spațiu de muncă, iar zona va arăta îngrijită și curată.

Dă o șansă micului dejun

cum să-ți cucerești iubitaData viitoare când rămâne peste noapte, planifică inclusiv pregătirea micului dejun, asigurându-te că nu ai prin dulap doar cereale râncede și cafea. Pregătirea unui mic dejun rapid este o cale sigură de a cuceri pe oricine în dimineața următoare. Ouăle poșate sau omleta reprezintă opțiuni grozave, și pot fi servite cu multe alte ingrediente. La fel de bine,  nu ai cum să dai greș cu o porție de clătite sau frigănele din pâine în stil franțuzesc.

Să zicem că acum ești pregătit să îți cucerești partenera cu niște capodopere culinare – sau măcar să nu îi provoci indigestie. Deși, dacă totul dă greș, nu strică să ai la îndemână o opțiune bună de comandă la domiciliu, pentru orice eventualitate.

Citește și despre 7 preparate pe care fiecare bărbat ar trebui să știe să le gătească