Cum să-ți faci bagajul pentru vacanța de iarnă

academia barbatilor

Apropierea sărbătorilor și a zilelor libere ne creează oportunitatea unei vacanțe mult așteptate. Și pentru că zilele de Crăciun sunt mai frumoase cu zăpadă, cei mai mulți dintre noi alegem o destinație la munte. De la piese esențiale la accesorii preferate, află cum să-ți faci bagajul și cum să-ți organizezi ținutele pentru vacanța de iarnă.

Straturi de haine care păstrează căldura

Ținutele stratificate sunt, într-adevăr, cele care îți țin cald în zilele cu grade cu minus. Dar cum abordezi această tehnică atunci când trebuie să îți organizezi bagajul într-un sigur troler sau rucsac. Pentru că nu vrei să ocupi întreg spațiul din bagaj și nici nu ți-ai dori să arăți precum mascota Michelin, alege piese care păstrează confortul termic. Mai mult decât atât, gândește-te ce piese vei putea purta atât în interior, cât și când ieși afară. De exemplu, un tricou simplu și o bluză cu mânecă lungă, din bumbac, pot fi purtate atât în hotel cât și ca strat termic pe sub pulover când ieși afară. Un pulover din lână și o jachetă din fleece sunt perfecte pentru a menține căldura corpului. Jeanșii sunt universali în orice condiții meteo. Alege unii dintr-un denim mai plin, care nu lasă vântul să pătrundă. Adaugă o pereche de pantaloni din stofă de lână pentru cina de Crăciun sau alte ocazii speciale din timpul vacanței. Și nu în ultimul rând, echipament special pentru confortul termic, de obicei o bluză subțire și o pereche de leggings, care ocup spațiu puțin și reprezintă un strat important în vestimentația pentru exterior.

cum să-ți faci bagajul, vacanța de iarnă
Sursa foto: Pinterest

Cum să-ți faci bagajul și să incluzi toate accesoriile care contează

Iarna, accesoriile sunt mult mai importante decât în anotimpul cald. Un fular nu îți ocupă mult loc în bagaj dar este extrem de util pe timp de ger. Alege unul din cașmir, elegant și călduros deopotrivă. Un fes este suficient de versatil pentru a te însoți în diferite situații vestimentare. Alege unul care îți acoperă urechile și zona cefei. Sau poți opta pentru o căciulă Ushanka, ceva mai voluminoasă dar foarte călduroasă, dacă plănuiești să petreci mult timp afară. Mănușile nu sunt negociabile. Alege unele subțiri, din material rezistent la apă, care lasă pielea să respire dar, în același timp, păstrează căldura. Nu uita de ochelarii de soare cu lentilă polarizată care îți vor proteja ochii de reflexia puternică a soarelui în albul imaculat al zăpezii și de crema cu factor de protecție UV.

Acordă atenție deosebită alegerii încălțămintei

Pentru că picioarele sunt în linia întâi indiferent de condițiile de vreme, este important să alegi încălțăminte care să îndeplinească mai multe criterii. Să fie confortabilă, să fie călduroasă, rezistentă la apă și zăpadă, ușor de încălțat și descălțat. O pereche de bocanci cu căptușeală pentru menținerea confortului termic și talpa groasă, aderentă și flexibilă, te vor însoți în călătoria ta la munte. Alege unii din piele într-o culoare închisă, care nu se pătează de la apă sau noroi.