Cum să-ți îngrijești sprâncenele

Academia Barbatilor

Un studiu recent, publicat în Canada, a relevat faptul că sprâncenele reprezintă o trăsătură mai definitorie decât ochii. Sprâncenele îți scot privirea în evidență și sunt un element important când vine vorba de expresivitate. De ce? Simplu: sprâncenele exprimă emoții.

Sprâncenele îngrijite conferă un aspect elegant și cizelat, dar masculin în același timp. Pe măsură ce bărbații înaintează în vârstă, părul sprâncenelor, laolaltă cu cel din nas și din urechi, crește mai repede. Dacă nu i-ai acordat prea multă atenție până acum, va veni un moment în care vei fi nevoit s-o faci. Așa că, mai bine o iei din timp.

De ce trebuie să ai grijă de sprâncenele tale

Sprâncene conturează fața, o înrămează și îmbunătățesc aspectul general. Sprâncenele prea mari – câtă vreme nu definesc o personalitate aparte, precum, să ne amintim, era actorul Mircea Albulescu – au potențialul de a distrage atenția de la față și ochi. Chiar dacă nu ne gândim prea mult la acest aspect, ele pur și simplu ies în evidență. Gândește-te la un bărbat cu sprâncenele unite sau stufoase, cu firele în toate direcțiile: pur și simplu arată urât.

În general, îngrijirea sprâncenelor este la fel de importantă ca alte aspecte, legate de îngrijirea părului sau a bărbii. Poți combina îngrijirea sprâncenelor cu alte rutine similare, cum ar fi îndepărtarea părului din nas.

Instrumente de care ai nevoie pentru îngrijirea sprâncenelor:

cum să-ți îngrijești sprânceneleO foarfecă mică, pentru sprâncene, adică una care să aibă un capăt ce oferă o precizie maximă. O foarfecă prea voluminoasă nu îți va fi de folos.

O pensetă de calitate, cum ar fi cele incluse în seturile de manichiură pentru femei, care prinde bine firul de păr și îți permite să-l tragi fără să te doară.

Pașii necesari pentru îngrijirea sprâncenelor

1 Definește forma sprâncenelor

cum să-ți îngrijești sprânceneleÎn primul rând, așează un piepten în dreptul ambelor nări, în poziție verticală, pentru a determina locul de unde trebuie să înceapă sprânceana. Unii stiliști susțin că ar fi mai bine să ai sprâncenele aliniate cu exteriorul marginii nărilor dar marea majoritate sunt de părere că mijlocul nării e o alegere mai bună. Dacă ai un nas mai mare, măsuratul din acest punct creează un aspect armonios, care te va avantaja.

Aliniază imaginar marginea exterioară a nării cu colțul ochiului. Locul în care pieptenele întâlnește sprânceana trebuie să fie capătul. Aliniază exteriorul nării cu exteriorul irisului, iar locul în care pieptenele se intersectează cu sprânceana este cel în care ar trebui să fie cel mai înalt punct al sprâncenei (cel în care aceasta se arcuiește).

2 Cel mai bun instrument pentru modelarea sprâncenelor este penseta

cum să-ți îngrijești sprâncenelePoți să continui să miști pieptenele în cele trei poziții diferite, astfel încât să te asiguri că nu uiți forma și că obții un aspect corespunzător, atât pentru sprânceana stângă, cât și pentru cea dreaptă.

Cu penseta, mai întâi tragi firele dintre sprâncene, apoi pensezi firele de dedesubt și pe cele din marginea exterioară a sprâncenelor. Când foloseșți penseta, trebuie să prinzi ferm firul și apoi să tragi încet în direcția creșterii părului. Nu te grăbi, altfel poți risca ruperea firelor. Din același motiv, e recomandabil să eviți să te pensezi în direcția opusă creșterii părului.

3 Aranjează și scurtează firele de păr

Pentru a face acest lucru, împarte fiecare sprânceană în două secțiuni: corpul – partea apropiată de nas – și coada – partea ce mai apropiată de urechi. Pentru corp, folosește un pieptene cu dinți deși și aranjează firele în sus și spre centrul feței. Potrivește unghiul pieptenului cu unghiul sprâncenei, apoi înclină-l ușor în sus, spre partea centrală a feței.

Astfel, obții mai multă variație în lungimea părului, ceea ce îți va da un aspect mai natural. Asigură-te că tai părul la acest unghi, dar apoi piaptănă-l înapoi la forma inițială pentru a vedea rezultatele. Repetă până când toate firele de păr de pe această parte sunt aranjate, apoi treci la cealaltă sprânceană. În acest fel, poți compara rezultatul final în timp ce încă lucrezi la el.

Ce să eviți în legătură cu îngrijirea sprâncenelor

cum să-ți îngrijești sprâncenele

Foto: Pixabay

Nu încerca să folosești niciun fel de aparat sau lamă de ras pentru a-ți îngriji sprâncenele. Este foarte dificil să obții forma potrivită în acest mod si te poți trezi că reduci prea mult din forma sprâncenelor. La final, te vei alege cu sprâncene foarte subțiri și nenaturale, pe scurt – vei arăta ca un ciudat. Indiferent de aparat, e prea riscant să faci asta, chiar dacă ai impresia că ești un artist. Se va observa imediat că părul a fost ras, nu smuls.

Nu exagera cu pensatul. Mai puțin înseamnă, cu siguranță, mai mult, pentru că sprâncenele cresc foarte greu înapoi. Întreabă orice femeie care a trăit în anii ’90.

Nu îndepărta firele de păr de deasupra sprâncenelor. Marginea superioară a sprâncenei definește întotdeauna forma.

Ia în considerare utilizarea produselor cosmetice de păr pe sprâncene. Mai ales dacă e vorba de un balsam de styling: acest lucru poate crea un aspect care să te avantajeze. Dacă ai fire de păr rebele, asigură-te că produsul folosit nu este lipicios, pentru că s-ar putea să arate nenatural. De asemenea, stai departe de orice produs strălucitor, deoarece ai atrage prea mult atenția asupra sprâncenelor tale.

Nu îți face griji cu privire la simetria perfectă între sprânceana stânga și cea dreaptă. Nu au cum să arate fix la fel – nici măcar după ce le finisezi. Decât să încerci să le clonezi, privește-le ca pe niște frați care arată foarte asemănător, dar nu sunt 100% identici. Uită-te la sprâncenele tale înainte să le aranjezi și după – e o mare diferență, nu-i așa?

Iar dacă te temi sau nu reușești să-ți aranjezi singur sprâncenele, apelează la un salon specializat pe servicii cosmetice pentru bărbați.

Citește și despre 4 moduri în care să-ți aranjezi barba pe timp de iarnă