Cum să-ți învingi teama de a vorbi cu femeile

Academia Barbatilor

Teama. Un sentiment pe care-l simțim cu toții. Totodată, ceva ce bărbații nu admit că au. Și totuși, pe unii dintre bărbați îi chinuie o teamă aparte: cea indusă de… femei. Sau, ca să fim mai clari: teama de a vorbi cu o femeie pe care nu o cunosc. E normală? Evident, nu. De aceea, citește în continuare câteva sugestii legate de cum să îți învingi teama de a vorbi cu femeile, oricât de timid sau nesigur ai fi.

1 Acceptă-ți temerile și vorbește cu ea

teama de a vorbi cu femeileExact! Admite că îți e teamă să abordezi o femeie pentru a începe o conversație. Dar… aruncă-te cu capul înainte și fă-o oricum. Aceasta este esența curajului: să faci ceva, deși ți-e frică.

Nelson Mandela a spus-o cel mai bine: „Curajul nu este absența fricii, ci mai degrabă triumful asupra ei”.

Să fii curajos NU înseamnă să aștepți la nesfîrșit ca teama să dispară de la sine. Înseamnă să realizezi că nu există o altă cale de a scăpa de frică decît înfruntând-o. Altminteri, te vei întreba mereu ce ar fi fost dacă…

Există o concepție comună și nedreaptă că teama este un semn de slăbiciune. Este, de fapt, normal să îți fie teamă de boli care îți pun viața în pericol, de șomaj și chiar și de respingere. Dar ceea ce separă curajoșii de lași este modul de gândire. Curajoșii gândesc: da, îmi e frică, dar nu am să las asta să mă oprească. Abordând acea femeie, fără rețineri, tu decizi să ai curaj și să acționezi.

Citește și: Cum să-ți faci soția fericită

Cum se simt bărbații când văd o femeie drăguță? Este o combinație de teamă cu interes, ambele împart aceleași simptome fiziologice. Astfel că, deși îți este teamă, nu uita și câtă energie pozitivă capeți.

Folosește-te de ea! Învață să o redirecționezi astfel încât să-ți fie de folos. Convinge-te că ești nerăbdător să te duci la o femeie și să o întrebi ce mai face. Nu e glumă: acesta este un aflux puternic de adrenalină. Imediat ce ai făcut-o, va urma o senzație stranie de împlinire, indiferent de reacția fetei. Și chiar dacă ești respins, tot te vei simți bărbat și vei ști că ți-ai învins teama pe loc.

2 Exersează, în ciuda temerii

Să vorbești cu alții este o abilitate. Nu contează cât de timid ești, vei putea întotdeauna să îți exersezi modul de a vorbi, astfel încât atunci când vei aborda o femeie:

  • să nu te bâlbâi sau să te lupți cu anumite cuvine
  • să îi captezi imediat interesul
  • să fii greu de respins

Ca orice abilitate, aceasta are nevoie de exersare. Vezi dacă poți repeta cu un prieten sau cu un membru al familiei. Exersează modul în care mergi spre ei de la o distanță anume și cum începi o conversație. Da, sună ciudat și departe de realitate. Dar măcar îți lucrează mușchiul memoriei pentru conversațiile cu oameni necunoscuți.

Eventual poți încerca să vorbești cu oamenii pe stradă sau în cafeneaua locală. Începe cu  oameni obișnuiți, înainte de a aborda femeile de care ești atras. Scopul este să exersezi replicile de început și să te prezinți cu încredere. Nu este important cât de interesante sunt gândurile tale (nu gândi excesiv ceea ce vrei să spui), ci cât de atractiv ești când spui ceva.

3 Continuă să reziști fricii și să capeți încredere în tine

teama de a vorbi cu femeileAmintește-ți că totul este un proces prin care trebuie să treci. Cu fiecare pas făcut în față, în loc să dai înapoi, cu atât mai mult te obișnuiești să fii curajos. Exercițiul chiar este mama învățăturii.

De fiecare dată când îți înfrunți teama de a vorbi cu o femeie frumoasă, devii din ce în ce mai stăpân pe tine. Teama începe să își slăbească strânsoarea. Cea mai intensă emoție pe care o poți simți este entuziasmul. Devii curajos într-un mod natural.

Citește și: Cum să flirtezi ca un gentleman

Continuă să treci prin acest proces și rezultatele dorite vor apărea. De fapt, s-ar putea să descoperi, după primele încercări, că cele mai urâte scenarii pe care ți le-ai imaginat nu se întâmplă niciodată. Cele mai multe femei îți vor admira curajul. Altele îți vor acorda credit, chiar dacă nu a ieșit totul așa cum ai planificat.

Și dacă o femeie te respinge… care-i problema? Lumea nu s-a sfârșit. Dacă nu e o respingere în public, de obicei e un simplu refuz politicos și… atât. Ai ieșit din această situație neșifonat și ești liber să treci la următoarea. Are lacul pește, poți să îi prinzi pe toți. Dar mereu vei rămâne cu mâna goală dacă nici măcar nu vei încerca.

Fii constant în lupta împotriva fricii și curând vei avea o imagine de ansamblu și te vei întreba singur de ce erai atât de speriat. Sunt o mulțime de femei uimitoare – și oameni, în general, pentru care merită să îți învingi teama. Totul ține de constanță.

Bonus: Ajută să înveți cum să impresionezi femeile

Asta e realitatea. Ca să trezești interesul unei femei din secunda în care te-ai apropiat de ea, e nevoie de mai mult decât curaj și încredere. Prima impresie contează. Orice carte bună are nevoie de o copertă frumoasă. E posibil ca ea să te evalueze chiar înainte de a scoate primul cuvânt.

Nu spunem că ar trebui să îți dezvolți bicepși ca ai lui Thor sau să te îmbraci ca un model Hugo Boss. Dar sunt anumite avantaje care pot crea oportunități, cum zicea Kevin James in filmul Hitch – fără să schimbi cine ești. Trebuie să înțelegi ce observă femeile mai întâi la bărbați și te vei felicita că ți-ai făcut temele, data viitoare când vei fi în compania lor. E ca o mină de aur pentru fiecare bărbat singur care este gata de acțiune.

Citește și: 10 moduri prin care să te auto-motivezi