Cum să-ți negociezi salariul

Academia Barbatilor

În general, să-ți găsești un job nu e un lucru ușor. Dar un lucru greu de-a binelea este să-ți găsești un job care să includă un pachet salarial atractiv. Mulți iau ca atare ofertele de lucru pe care le primesc, fără să-și bată capul cu întrebări suplimentare legate de ceea ce vor primi. Amintește-ți, însă, că acesta e principalul lucru care te va ghida la locul de muncă respectiv: salariul, cu care să fii mulțumit. În cele ce urmează am pus la un loc câteva ponturi de negociere a salariului, care să te ajute în momentul în care vine vorba despre remunerația la locul de muncă.

Pregătește-te

cum să-ți negociezi salariul

Este esențial să faci o minimă documentare înainte de a discuta despre salariu. În orice industrie ai activa sau orice funcție ți se va oferi, nu e recomandabil să te duci la negocieri fără a avea în cap un salariu pe care să-l dorești în principiu. Unul realist, fiindcă nu te poți duce cu pretenții exagerate: angajatorii îți vor râde în față.

Investighează un pic ce venituri au persoanele care ocupă funcții similare cu cea pe care urmează să o ocupi tu. Poți cere sfaturile prietenilor care au prieteni în poziții asemănătoare. Dacă urmează să ocupi o poziție în Statele Unite, aruncă-ți o privire peste listele cu statistici, site-uri precum Glassdoor sau Monster venindu-ți în ajutor în acest sens. Un calculator al salariilor europene îl ai aici.

Cere o gradare salarială în timp

Dacă pare mai degrabă imposibil să obții salariul pe care ți-l dorești de la bun început, una dintre întrebările pe care le poți pune la interviul de angajare este dacă poți obține o gradare salarială care să se întindă pe o perioadă de timp. Acest lucru poate funcționa atunci când ai deja o funcție, iar angajatorul va specifica o perioadă de timp după care să-ți revizuiască salariul. Acest lucru îți oferă șansa să-ți demonstrezi calitățile, să-ți faci un rezumat a ceea ce ai lucrat până în acel moment și să mergi pregătit în ideea de a cere o mărire. Dacă angajatorul nu îți poate garanta acest lucru, poate că e momentul să cauți un alt loc de muncă.

Setează-ți o sumă minimă

Îți cunoști valoarea și, de asemenea, știi de câți bani ai nevoie ca să trăiești confortabil și să fii mulțumit. E important să-ți setezi o sumă minimă pe care să fii dispus s-o accepți. Aceasta include ambele lucruri: cât de mult valorezi și cât de mult ai nevoie. Nu te teme dacă această sumă e ceva mai mare decât media salarială legată de job-ul pentru care aplici. Ai încredere în tine și mergi pe această linie, fiind pregătit în orice moment să justifici de ce ai aceste pretenții.

Explică angajatorului cât de mult te bucuri să obții acest job

cum să-ți negociezi salariul

Înainte de a vorbi despre salariu și a-l negocia, e important să vorbești despre cât de entuziasmat ești să capeți slujba respectivă și ce înseamnă pentru tine faptul că ți se oferă acea poziție. În privința salariului, dacă aceasta e slujba pe care o vrei cu adevărat foarte tare și simți că ești persoana cea mai potrivită pentru ea, atunci suma pe care o propui angajatorului nu ar trebui să fie o problemă pentru acesta, în afara cazului, desigur, în care el trebuie să se încadreze într-un buget limitat. Din nefericire, în practică se observă că majoritatea companiilor vin cu un buget setat și că propunerile care-l depășesc nu prea sunt luate în seamă, indiferent cât de bună ar fi persoana pentru poziția respectivă.

Du-te cu dovezi

Ia-ți un backup. Acest sfat este mai degrabă pentru situațiile în care ești deja într-o funcție. Ține un jurnal al tuturor lucrurilor bune și reușitelor pe care le-ai făcut în compania la care lucrezi, cu tot cu cele care au însemnat lucrul în echipă. Și apoi demonstrează angajatorului de ce e realistă o cerere de mărire a salariului. Arată-i feedback-ul venit de la clienți și de la parteneri și nu-ți fie teamă să ai încredere în tine dacă ai toate aceste lucruri în spate.

Ia în considerare și alți factori

Deși banii sunt importanți, gândește-te și la ce ar mai putea să ofere compania în pachetul salarial, în afară de bani. Aici pot fi tichete de masă, tichete de vacanță, abonamente la sală, abonamente la clinici medicale, mașină, bani de benzină și transport, program scurt vinerea etc. Dacă mărirea de salariu nu e o opțiune oferită, angajatorii sunt dispuși să-și recompenseze oamenii cu tot felul de lucruri complementare.

Nu menționa niciodată viața privată

Angajatorii buni înțeleg de fiecare dată că ai familie și rate la bancă, dar asta nu înseamnă că sunt datori să-ți ofere o mărire de salariu. Demonstrează că ești bun și performant la locul de muncă, pentru că acestea sunt elementele care pot pune în discuție mărirea. Nu te duce la șeful tău cu tot felul de povești patetice (chiar dacă ele sunt adevărate), fiindcă asta va crea o atmosferă inconfortabilă, atât pentru tine cât și pentru el.

Cunoaște-ți valoarea

cum să-ți negociezi salariul

Ai încredere în tine și în calitățile tale. Fie că aplici pentru un job sau că te afli deja într-o poziție și vrei o mărire de salariu, trebuie să ai încredere în propria-ți valoare, pe care trebuie să o cunoști perfect. În mod cert, dacă nu există rea-voință, și angajatorul îți va vedea valoarea și o va recunoaște, recompensându-te.

Ai curajul să pleci

Acesta este, de regulă, ultimul sfat care se poate da, dar e important să-l reții. Dacă negocierile legate de mărirea de salariu au eșuat și simți că ai făcut totul pentru a o avea, în condițiile în care deja oferi mai mult decât primești, gândește-te la posibilitatea de a părăsi acea companie și de a-ți schimba locul de muncă. E nevoie de curaj, e nevoie de căutări, e nevoie de un pic de noroc dar… uneori poate fi un pas esențial.

Citește și: Ce întrebări să pui când te duci la un interiu pentru un job nou