Cum știi că te înșeală partenera

Academia Barbatilor

Un sondaj recent relevă faptul că 74% dintre femei și-ar dori să aibă o relație sentimentală în afara căsniciei, 65% că și-au înșelat partenerul din cauza problemelor care interveniseră în relația lor și 55% că au făcut acest lucru de mai mult de o dată.

Schimbările bruște de comportament, intrarea în defensivă în privința tuturor problemelor și brusca secretizare a vieții sunt semne mari și clare că partenera te înșeală. Dar acestea sunt, în același timp, vechi clișee despre care probabil ai tot citit și auzit.

Trăim într-o eră a tehnologiei. Cât de departe ai merge pentru a controla dacă partenera ta face ceea ce spune că face? Ai fi în stare să angajezi un detectiv privat? Ai vrea să intri în asemenea mizerii existențiale? Mai bine te concentrezi pe lucrurile mai simple, care-ți spun din start că partenera te înșeală. Trebuie doar s-o observi cu atenție și să descoperi detalii comportamentale care-i modifică stilul de viață. Înainte de a le trece în revistă, să vedem însă ce spun studiile și sondajele în legătură cu relațiile și infidelitatea:

În Statele Unite, un procent între 30 și 60% dintre persoanele „cuplate” ajung să aibă relații în afara relației și să-și înșele partenerul/partenera

Din punct de vedere emoțional e foarte posibil să ai sentimente pentru mai mult de un partener în decursul vieții

Există dovezi biologice că relațiile monogame pe termen lung sunt extrem de greu de păstrat, ba chiar imposibil

Bărbații sunt mai predispuși să-și înșele partenerele decât invers

Aproape toată lumea admite că are fantezii legate de altă persoană

Motivul inițial al infidelității nu are aproape niciodată la bază o decizie rațională. Este rezultatul unor circumstanțe emoționale și a problemelor din relația respectivului. Mulți oameni se surprind pe ei înșiși când își înșeală partenerul/partenera.

Cum femeile sunt mai predispuse la a avea o aventură bazată pe sentimente, ele se vor îndrăgosti de un bărbat din cercurile lor sociale – un vechi prieten, un coleg de muncă, un prieten la distanță. Fiind o relație emoțională, femeia îi va da o importanță sporită.

În cazul aventurilor de o noapte, femeia va alege întotdeauna un bărbat care arată mai bine ca partenerul ei. De asemenea, femeile cred în ideea de a înșela din răzbunare, atâta vreme cât în viața lor s-a întâmplat ca partenerii să le înșele.

Semne că partenera te înșeală

Devine mai experimentală în pat

Unul dintre cei mai buni indicatori ai unei partenere infidele este comportamentul ei în pat. Ori va sta departe de o relație fizică, căutând orice pretext cu putință, ori va dori dintr-o dată mai mult sex. E posibil să descoperi că e mult mai experimentală în pat, cu atât mai mult dacă înainte era mai degrabă timidă și conservatoare.

Îți lasă spațiu. Mult

Înainte, partenera ta era ca un vultur: îți verifica mesajele, te suna când erai la muncă, încerca din greu să intre în cercurile tale sociale. Dintr-o dată, îți lasă o mulțime de spațiu. Înainte de a te bucura de acest lucru, să ai în vedere că acesta e un semn major al faptului că te înșeală, unul care vorbește indirect despre ideea că ea însăși are nevoie de un spațiu similar, în care tu să nu fii prezent.

Devine secretoasă

În cazul în care devine secretoasă în legătură cu programul de la muncă, cu prietenii noi, cu îndeletnicirile de zi cu zi sau dacă-și pune dintr-o dată parole la telefon sau la laptop, ai încă un semn al faptului că, probabil, te înșeală. E posibil să se întâlnească în secret cu noul ei prieten, folosind ca pretext faptul că se duce la cumpărături, o zonă de care tu nu ești interesat.

De asemenea, poate deveni secretoasă în legătură cu hainele sau cu machiajul. Va încerca întotdeauna să arate foarte bine, inclusiv în situațiile în care, de regulă, nu și-ar fi bătut prea mult capul cu asta. Sau poate zâmbi cu subînțeles când se uită la televizor, fiindcă a descoperit ceva ce-i amintește de noul ei prieten.

Nu mai e geloasă și nervoasă

Ai deja sentimentul că se întâmplă ceva cu relația ta. Instinctul începe să-ți creeze un sentiment de insecuritate și ai tendința de a flirta cu alte femei în prezența partenerei tale, pentru a o face geloasă. Dar… surpriză! Puțin îi (mai) pasă! E inutil, fiindcă nu e geloasă deloc și nici nu se mai enervează din cauza acestor lucruri, așa cum o făcea odinioară. De ce oare?

Dintr-o dată, e cu capul în nori

Face toată treaba din casă fără să-ți mai ceară ajutorul. Se uită împreună cu tine la meciul de fotbal, fără să comenteze negativ. Nu mai țipă la tine pentru că ai făcut un pic de mizerie în cameră. Ba mai mult, îți trimite bezele dacă ești dezordonat. Pare distrată și cu capul în nori. O schimbare de comportament care poate părea cel puțin bizară. Iar întrebarea apare din nou: de ce oare?

Acestea sunt câteva semne clare că partenera te înșeală, apărute în stadiul inițial. Dar există și altele, pe care le poți descoperi pe parcurs.

De pildă, dacă începe să pună întrebări de genul: „Ce-ar fi dacă te-ai îndrăgosti de altcineva?”. Sau: „Se poate întâmpla ca în viață să nutrești sentimente de dragoste pentru mai multe persoane?”. Dacă descoperi haine sau lenjerie în garderoba ei, despre care nu știai sau dacă, dintr-o dată, folosește un alt parfum, complet străin. Dacă are brusc dorința de a „petrece mai mult timp cu prietenele”. Dacă fața îi radiază în permanență, de fericire. Dacă e interesată dintr-o dată de un gen muzical nou. Dacă-și șterge apelurile telefonice, date sau primite, motivând că „rămân fără memorie”. Dacă, dacă, dacă!

Fii vigilent și casă ochii. Gelozia nu duce nicăieri. Învață că o femeie are nevoie de iubire necondiționată, respect, înțelegere și companie. Vezi dacă partenera ta duce lipsă de aceste lucruri. Dacă nu duce și totuși te înșeală, e momentul să vă spuneți adio.