Cum te îmbraci la o nuntă iarnă

academia barbatilor

Vrei să fii alături de prietenul tău când își pune pirostriile, însă când începi să îți pui problema cum te îmbraci la o nuntă iarna, situația devine complicată. Cert este că, indiferent de sezon, nunțile sunt prilej de bucurie. Iar cu câteva sfaturi de stil, vei putea să le faci față, din punct de vedere vestimentar, chiar și în sezonul rece.

Cum te îmbraci la o nuntă iarna. Costumul, elementul cheie.

Pentru că îți vei construi întreaga ținută în jurul costumului de haine, este important să faci alegerea corectă. Un costum negru, la un singur rând de nasturi, cu revere ascuțite are acel aspect ultra formal de care ai nevoie. La fel, un costum din trei piese într-o culoare sobră îți garantează un look festiv. Dacă vrei să alegi un costum la două rânduri de nasturi, poartă-l întotdeauna încheiat. Mergi pe variante din lână, un material natural care reglează temperatura corpului. Astfel, te vei simți confortabil, în timp ce vei rămâne cu imaginea intactă, chiar dacă vei dansa toată noaptea.

cum te îmbraci la o nuntă iarna, costum de haine
Sursa foto: Pinterest

Cămașa albă, o piesă cu care nu dai greș în cadru formal

Atunci când alegi cămașa, trebuie să ții cont și de papionul sau cravata pe care le vei folosi. Iar cămașa albă este cea mai formală variantă, în plus, nu îți dă probleme de asortare. Însă mergi pe o cămașă dintr-o țesătură plină, de foarte bună calitate, precum royal Oxford sau tip basket weave. Evită materialele ieftine precum poliesterul sau poplinul din bumbac, care are tendința de a se șifona. Dacă vrei un pic de culoare în ținuta ta festivă, poți alege și o cămașă pastel – bleu deschis sau lila stins. Dar în nici un caz nu purta o cămașă cu imprimeu – dungi sau carouri – din ținuta de business.

cămașa formală, cămașa albă
Sursa foto: Pinterest

Pantofii, testul suprem de rafinament

Pentru unii bărbați, asortarea corectă a pantofilor la costum este un adevărat coșmar. Ca regulă generală, nu doar pentru sezonul rece, pantofii maro nu se potrivesc la ținutele de seară, și mai ales la cele festive. Pantofii tradiționali din piele neagră, cu șireturi și cu talpa subțire – în nici un caz din cauciuc sau tip comando – sunt alegerea ideală pentru nuntă. Așadar, modelele Oxford și Derby câștigă în fața variantelor monk strap și a mocasinilor.

Nu abuza de accesorii!

Simplitatea este cheia rafinamentului. Eleganța absolută se obține cu mai puțin, nicidecum cu mai mult. Aceste reguli se aplică mai ales în cazul vestimentației de nuntă. Paionul sau cravata și butonii sunt obligatorii. Restul…va trebui să limitezi alegerea între batista de buzunar, ac de cravată, eșarfă, la un singur element.

Ce haină de exterior alegi

Pentru că temperaturile nu sunt prietenoase, vei fi nevoit să porți o haină peste costum atunci când te deplasezi spre ceremonie sau spre petrecere. Și nu poți să arunci pe tine o giacă de piele sau parka. Ține mine, orice haină alegi trebuie să fie mai lungă decât sacoul costumului. Un palton până la genunchi este o opțiune bună. De asemenea, stai departe de asortările evidente. Un palton navy peste un costum în aceeași nuanță nu va crea acel contrast vizual elegant și va demonstra că nu ai pic de imaginație. Încearcă asocieri cromatice subtile, de exemplu, costum bleumarin – palton gri antracit.

palton, cum te îmbraci la o nuntă iarna
Sursa foto: Pinterest