Dacia a “bătut” Bugatti, conform unui clasament Top Gear 2012

academia barbatilor

, Fashion

Brandul  Dacia ocupă un loc de frunte, alături de mărci celebre precum Jaguar sau Porche, într-un top realizat de revista Top Gear al celor mai așteptate mașini ce vor fi lansate în 2012, în Marea Britanie.

Şi aici, vorbim de modelul Dacia Duster,  preferat de James May, unul dintre prezentatorii cunoscutei emisiuni Top Gear.

Anul 2012 este un an important pentru Dacia, întrucât este pentru prima dată când cei de la Dacia intră pe piață britanică și aduc și Duster-ul cu ei. Cu un preţ de aproximativ 11.000 de lire sterline, britanicii pot conduce un autoturism  ieftin, onest și robust.

 Modelele selectate de Top Gear în clasamentul menţionat au fost Pagani Huayra, Porsche 918, Jaguar C-X16, Dodge Viper, Dacia Duster, Alfa Romeo 4C, Bugatti Galibier, Renault Twizy, Ford GT500 şi Peugeot 208.

 În clasamentul Top Gear, Dacia Duster se află pe locul șase, imediat după Dodge Viper, modelul românesc  Mașina fabricat de concernul Renault depășind mărci de lux, cum ar fi Alfa Romeo sau Bugatti.

 Nu lipsit de interes este şi faptul că Dacia Duster bate chiar şi Volkswagen Polo, în top zece mașini preferate de francezi.

 În luna decembrie a anului trecut, Dacia Duster a ocupat poziția a noua în preferințele clienților francezi, potrivit unui raport al Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) privind evoluția pieței de autoturisme din Franța.