În România se produc cutii de viteze automate cu 9 trepte

academia barbatilor

Subsidiara Daimler din România, Star Assembly  lansează, la Sebeş, producţia cutiei de viteze automate cu nouă trepte 9G-TRONIC şi îşi extinde astfel capacităţile în activităţile de producţie a cutiilor de viteze. Noile transmisii vor echipa modelele gamei Mercedes-Benz care utilizează motoare montate longitudinal.

Investiția se ridică la peste 300 de milioane de euro, iar proiectul creează 1000 de noi locuri de muncă în cadrul filialei Daimler din România.

„Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producţiei de cutii de viteze în România reprezintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricarea a sistemelor de tracţiune, cu sediul principal în Untertürkheim“, afirmă Schäfer, Daimler Communications, 70546 Stuttgart, Germania

cutia de viteze 9G-TRONIC in Romania

Noua incintă de producţie realizată corespunde, din punct de vedere al suprafeţei, unui număr de aproximativ zece terenuri de fotbal. La efectuarea lucrărilor de construcţii s-au utilizat aproximativ 500 de kilometri de cabluri şi 5.000 de tone de metal.

„Lansarea activităţii de producţie care are loc astăzi şi investiţiile asociate acestui demers la locaţia din Sebeş oferă regiunii o perspectivă deosebită pentru viitor. În acest mod continuăm colaborarea de succes dintre Daimler şi România, ca locaţie de producţie“, a afirmat Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

La lansarea pe piaţă, 9G-TRONIC a fost disponibilă, pentru început, la modelul E 350 BlueTEC de la Mercedes. GLE Coupé (C 292) a fost prima serie echipată încă de la lansare cu această cutie automată inovatoare. În prezent, toate modelele disponibile pentru lansarea pe piaţă din cadrul noii clase E sunt echipate în versiunea de serie cu noua cutie automată cu nouă trepte 9G-TRONIC. În anii următori, 9G-TRONIC va fi utilizată pentru aproape toate seriile cu motorul montat longitudinal.

Sursa foto: PR