De ce este Cuba noul paradis pentru bărbații singuri

Academia Barbatilor

Răspunsul sec la întrebarea din titlu este dat de statistici: pentru că micuța insulă din Caraibe a înregistrat o creștere cu 42% a rezervărilor făcute de către călătorii solo. De ce caută bărbații insula încă bântuită de spiritul lui Fidel Castro?

Plaje pustii. Baruri salsa. Chitare. Tobe. Fete frumoase. Cuba încă se află în perioada în care face din termenul „chill” un stil de viață perfect. Și, în mod paradoxal, se înscrie pe o listă pe care, în mod normal nu ai trece o țară comunistă: cea a destinațiilor pentru bărbații singuri, care vor să se distreze. Și totuși…

cuba

Foto: Pixabay

Treaba e că, în același timp, capitala Havana se află pe lista celor mai dorite destinații pentru femeile care călătoresc singure. De ce? Pentru că, se pare, aici femeile își pot exhiba propria sexualitate fără a avea parte de prejudecățile și… judecățile pe care le întâmpină în America sau prin alte părți, cu privire la corpurile lor. O simplă cursă cu un taxi în Havana îți va demonstra că peste tot defilează femei care-și flutură feminitatea pe principiul „nu am nimic de ascuns și nimic de care să-mi fie rușine!”.

Dar, să ne gândim mai bine: oare nu cumva și acest lucru face din Cuba o destinație dezirabilă pentru bărbații singuri?

Mai multe publicații și site-uri de renume din întreaga lume definesc Cuba drept locul perfect pentru a întâlni localnici prietenoși, în ciuda restricțiilor guvernamentale. Hai să vedem motivele pentru care bărbații singuri aleg din ce în ce mai mult Cuba ca destinație de vacanță:

Cuba este o destinație pentru femeile singure

Am menționat deja mai sus acest lucru, dar dacă încă nu te-am convins, ei bine, să cităm din ghidul Lonely Planet: „Cuba este destinația cea mai accesată de către femeile care călătoresc singure, între 2015 și 2018 înregistrându-se o creștere cu 45% a femeilor singure care au ales să-și petreacă vacanța aici”.

Aceeași statistică vorbește despre faptul că din 2016 în 2017, numărul total al rezervărilor single în Cuba a crescut cu 371%! În mod cert, Cuba este o destinație foarte atractivă pentru femeile singure, fapt care, automat, o face una extrem de atractivă și pentru bărbații singuri. Iar trendul continuă.

Dansul e o atracție majoră

cuba

Foto: Pixabay

Se spune că dansul este limbajul universal al Cubei, iar dacă nu ai o parteneră, nu trebuie să-ți faci probleme, fiindcă există numeroase localnice gata să-ți sară în ajutor. Și chiar dacă nu știi limba spaniolă, acesta nu e un impediment pentru a intra în vorbă cu o fată frumoasă cu care să dansezi într-un club de noapte sau direct pe plajă. Trebuie doar să te îmbraci corespunzător unei sesiuni prelungite de dans și să pornești cu curaj la atac.

Printre cele mai populare cluburi de noapte din Havana, unde se dansează în draci, se numără Casa de la Musica, La Zorra y El Cuervo și Don Cangrejo.

O mulțime de activități adrenalinice

Se pot include multe în această categorie, de la cățăratul pe vârful Pico Turquino (cel mai înalt munte al insulei, cu cei 1973 metri ai săi) până la surfingul pe coasta de est (dar numai în perioada august-noiembrie), gama de activități e întinsă și cuprinde mult mai multe lucruri decât un simplu snorkeling sau o plimbare cu bicicletele prin natură.

Iar cei care călătoresc singuri sunt mult mai predispuși la a alege activități și locuri care nu se află pe cărările bătătorite ale turiștilor. De aceea, pentru aceștia, scuba divingul, parcurile naționale și experiențele maritime au un efect magnetic care îi extrag din mijlocul culorilor pastelate ale orașelor.

Multe locuri pe harta Airbnb

De mai bine de patru ani rețeaua de cazări Airbnb a intrat în Cuba, iar acum localnicii au învățat cum să-și pună locuințele (renovate) la dispoziția turiștilor, pentru a face bani. Sunt peste 300 de oferte pe Airbnb, și mult mai multe în realitate. Cuba este țara în care Airbnb consemnează o creștere fulminantă, iar ofertele sunt variate.

Poți închiria o vilă colonială cu două etaje, pentru 176 $ pe noapte, o casă pe malul mării pentru 105 $ pe noapte, un apartament de tip bed & breakfast pentru 60 $ pe noapte sau o vilă la munte pentru 40 $ de noapte.

Ținutul făgăduinței pentru trabucurile de calitate

cuba

Foto: Pixabay

Există un motiv precis pentru care Cuba e cunoscută drept un „El Dorado al fumatului de calitate”. Pentru a cumpăra trabucuri, dă mai întâi un tur, testează piața, pufăie câteva la o cafea. Vei descoperi că există câteva locuri de unde vei dori să cumperi trabucuri a căror calitate se ridică peste tot ceea ce ai fumat vreodată:

Fabrica de țigări Partagas (de unde să cumperi Hoyo de Monterrey, Petit Robusto, Romeo y Julieta Short Churchill și Montecristo Petit Edmundo), Hostal Conde de Villanueva (de unde iei La Gloria Cubana Medal D’or No. 2) și La Quinta (fără-ndoială, cel mai bun magazin de trabucuri din Cuba, unde pur și simplu trebuie să întrebi un vânzător și vei fi ghidat către cele mai bune alegeri).

Din ce în ce mai mulți români vizitează anual Cuba. Iar dacă ești un bărbat fără pereche (la propriu și la figurat) ia în calcul această destinație, fiindcă în mod cert nu te vei întoarce dezamăgit.

Citește și despre 10 destinații în care se ajunge greu, dar care merită vizitate