De ce să folosești uleiul de argan pentru barbă

Academia Barbatilor

Probabil că unii dintre voi au auzit despre proprietățile miraculoase ale uleiului de argan, extrem de popular atunci când vine vorba de produse hidratante pentru piele sau de balsamuri pentru păr. Uleiul de argan se extrage din miezul semințelor produse de arborele de argan, el conținând, printre altele, vitamina E și acizi grași (precum Omega 6 și acidul linoleic) – care aduc beneficii majore pielii și părului. De aceea, uleiul de argan pentru barbă e recomandabil tuturor celor care aleg un look ce implică pilozitatea facială.

Beneficiile uleiului de argan pentru barbă

Uleiul de argan și-a demonstrat beneficiile inclusiv asupra pilozității faciale. În loc să optezi pentru unul dintre acele produse cosmetice care promit marea cu sarea în mod artificial, ia în calcul faptul că ingredientele naturale ar trebui să aibă întotdeauna prioritate. Iar arganul e unul dintre cele mai bune.

  • semințe de argan

    Semințele de argan, din care se extrage uleiul

    Natura emolientă a uleiului de argan ajută nu doar la extra-hidratarea bărbii ci și la menținerea acesteia cât se poate de moale, de strălucitoare și de sănătoasă. Cu alte cuvinte, poți spune adio iritațiilor și mătreții.

  • Antioxidanții din vitamina E au legătură cu regenerarea celulelor, contribuind în mod direct la creșterea sănătoasă a firelor de păr și chiar la re-creșterea acestora.
  • Uleiul de argan e considerat a fi „non-comedogenic” (nu cauzează și nu agravează acneea) și anti-inflamator.
  • Mirosul uleiului de argan – cel folosit în industria cosmetică – este ușor, lăsând o aromă plăcută pe barbă, dar nu într-un mod copleșitor.

Există o diferență între uleiul de argan pentru păr și piele și cel pentru barbă?

Dacă folosești un ulei de argan cosmetic, nu vei găsi diferențe care să spună că un anumit tip poate fi folosit pentru barbă și altele pentru păr și piele. Marea diferență vine atunci când vorbim despre uleiul de argan gastronomic.

Chiar dacă vei găsi ulei de argan de calitate pentru ambele scopuri (cosmetic și gastronomic), e bine să știi că cel folosit în bucătărie e obținut în mod diferit, și anume prin prăjire, fapt care-i sporește gustul natural. Pe de altă parte, uleiul de argan pentru barbă și alte scopuri cosmetice, e obținut prin presare la rece, o metodă de extracție care permite o retenție maximă de nutrienți.

Cum să folosești uleiul de argan pentru barbă

Pentru curățare

Nu e foarte recomandabil să folosești uleiul de argan pentru a-ți spăla barba, fiindcă el este exact ceea ce îi arată numele: un ulei. Iar dacă-l folosești pe post de apă, vei rămâne cu barba foarte uleioasă, având mari șanse să-ți murdărești gulerul cămășii. În schimb, poți picura 2-3 picături de ulei de argan în lichidul cu care îți speli barba.

Ca balsam de barbă

În cazul în care foloseșt uleiul de argan în fiecare zi, pune câteva picături în palmă, freacă-ți palmele, ca să-l încălzești și aplică-l pe barbă și pe pielea din jur, având grijă să-l răspândești uniform. Poți folosi și un pieptene, pentru a fi sigur că uleiul ajunge la foliculi dar, atenție!, nu folosi prea mult, ca să nu ajungi să ai o barbă uleioasă.

Ca mască de barbă

Pentru cei care nu agreează ideea de a folosi produse cosmetice pentru barbă zi de zi, o mască e varianta cea mai potrivită, soluția între a nu face nimic și a face ceva tot timpul. Pentru că masca o poți aplica doar de 2-3 ori pe lună (evitând astfel situațiile de extra-ulei).

În privința cantității, trebuie să experimentezi mai întâi, pentru a vedea de cât ulei de argan are nevoie barba ta, în funcție de lungime și de cât de stufoasă este. Precum balsamul folosit zilnic, recomandarea este ca mai întâi să încălzești uleiul de argan în palme înainte de a-l aplica. Diferența este că în cazul măștii, acesta ar trebui să stea cald între 30 și 60 de minute, apoi spălat cu un șampon și cu apă călâie.

Ca produs cosmetic

Dacă nu dorești să aplici uleiul de argan în niciuna dintre situațiile de mai sus, atunci îl poți folosi ocazional, ca produs cosmetic. Folosește câteva picături înainte de un eveniment sau o ocazie specială (aplicând metoda deja descrisă) și barba ta va arăta excelent vreme de câteva ore.

Citește și Cum să folosești corect un trimmer pentru barbă