De ce să investești într-un ceas de lux

Academia Barbatilor

Un ceas de lux e o investiție bine țintită, care ți se va întoarce în privința propriei tale imagini. Te vei simți fantastic purtând la încheietura mâinii un ceas de calitate care arată bine și funcționează la fel. Unul dintre motivele pentru care Rolex e considerat un brand valoros este faptul că imaginea lui este perfectă. Ceasurile premium sunt obiecte de colecție iar modelele unice sau cele rare își sporesc valoarea pe măsură ce trece timpul.

Desigur, a avea un ceas de valoare e o problemă ce ține de bani. Dar, dincolo de bani, iată de ce achiziționarea unui astfel de accesoriu este o investiție ce merită făcută:

Este un simbol al stilului rafinat

Nu există o declarație mai mare de atașament stilistic de calitate decât a purta un ceas de valoare. Ceasurile au fost un simbol al statusului stilistic încă de când au fost inventate, doar cei mai marcanți membri ai societății fiind în măsură să scoată din buzunar, acum două secole, un ceas de calitate și să spună cât e ora.

Astăzi, datorită producției de masă, oricine își poate permite un ceas dar există o diferență mare între a purta un obiect ieftin și a avea unul manufacturat manual într-o fabrică, de genul brandurilor Rolex sau Patek Philippe. Și oricine este cât de cât pasionat de modă, va remarca pe loc calitatea ceasului pe care-l afișezi și își va forma instant o idee despre rafinamentul stilului tău.

Ceasul potrivit va adăuga tușele perfecte unei ținute elegante și va atrage imediat privirile. Un ceas de valoare te va scoate imediat din mulțime și te va așeza în lumina reflectoarelor.

Este un simbol al statusului social

Ceasul „vorbește” oamenilor despre tot ceea ce vrei să se știe despre tine, de la sănătate la statusul social, fără ca tu măcar să deschizi gura. În Europa, de pildă, ca să fii luat în serios în mediul de afaceri, trebuie să porți un ceas de calitate – simbol al succesului, stilului și atitudinii. Un astfel de obiect demonstrează faptul că ai stil și gust și că nu ești iresponsabil cu proprii tăi bani. Toate aceste lucruri sunt importante atunci când vine vorba de business.

Investește într-o piesă de calitate, pe care ți-o poți permite și asigură-te că e vizibilă, indiferent de ținuta pe care o abordezi.

Primești calitate meșteșugărească

Când cumperi un ceas scump ai garanția că primești un obiect care a fost lucrat manual, la cel mai înalt standard posibil, de către experți ceasornicari, cei mai buni din branșa lor. Branduri precum Breitling, TAG Heurer și IWC se mândresc cu ceasuri de înaltă calitate, fiecare dintre ele fiind, individual, adevărate bijuterii. Dovadă și prețurile cu care se comercializează.

E nevoie de ceasornicari extrem de pricepuți ca să lucreze asemenea modele de lux, precizia lor fiind dincolo de orice imaginație. Dacă ai dori vreodată să compari un ceas de lux cu un model de serie, oricare ar fi acesta, vei remarca imediat diferența de calitate. Nimic nu se poate compara cu un ceas de lux, lucrat manual. Acesta se aude diferit și îți dă imediat un feeling aparte când îl porți.

Ai ceva rar și unic

Pentru că nu sunt produse într-o fabrică, pe bandă, ceasurile de lux se produc în ediții limitate. Și asta deoarece procesul de producție al unui asemenea ceas este mult mai lung. Fiecare piesă e lucrată manual, piesele sunt apoi asamblate tot manual, prin urmare nu se pot produce zeci de mii de modele ci pe piață ies anual doar câteva sute. Comparativ, Casio produce un milion de ceasuri pentru fiecare model nou lansat.

Dacă decizi că e momentul să-ți cumperi un ceas de lux, atunci alegerea modelului va reprezenta o decizie extrem de importantă, pentru care probabil vei avea nevoie de ceva timp pentru a o lua. Odată ce ai făcut-o, te vei număra printre puținele persoane de pe planetă care vor avea acel model de ceas. În plus, vei intra în posesia unui accesoriu construit cu cea mai mare atenție, din cele mai bune materiale.

Ai o mașină de lux, pe care o porți în permanență cu tine

patek philippeBărbații iubesc gadgeturile și mașinile. În special mașinile. Există mereu ceva fascinant la felul în care este construită o mașină de lux – la modul în care mecanicii au îmbinat acele piese și materiale de calitate pentru a pune în funcțiune o bijuterie pe patru roți. La fel stau lucrurile și cu un ceas scump, doar că la un nivel mai mic.

Există o recompensă în a vedea cum funcționează o mașinărie de calitate. Majoritatea ceasurilor de lux expun vederii mecanismul lor și felul în care operează acesta. Privindu-l cum funcționează, vei avea o senzație de adâncă satisfacție. Iar motivul pentru care unii bărbați adoră să colecționeze ceasuri de lux este tocmai această plăcere fără limite în a le savura frumusețea. Care dă dependență.

Citește și 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre ceasurile de mână.