De ce sunt bărbaţii atraşi mai mult de culoarea roşie

academia barbatilor

Cercetările recente tind să demonstreze că femeile îmbrăcate în haine de culoare roşie sunt mult mai atrăgătoare pentru bărbaţi … Dar, este oare adevărat?

Roşu, o culoare care incită
În cazul în care culorile pot avea efecte terapeutice la om, ele au, de asemenea, puterea de a atrage sexul masculin. Psihologii au susţinut recent că femeile îmbrăcate în roşu trimit un anumit „mesaj” bărbaţilor, în subconştientul acestora.

Într-adevăr, această culoare este văzută ca o invitaţie la sex, considerându-se că există o analogie între hainele de culoare roşie purtate de femei şi petele de aceeaşi culoare la animale, întrucât această culoare confirmă faptul că acestea sunt gata pentru a satisface sau a fi satisfăcute.

Nici o şansă pentru femeile îmbrăcate în verde
Un studiu publicat în Jurnalul de Psihologie Socială Experimentală, efectuat pe un eşantion de 96 de bărbaţi, americani şi australieni, a relevat faptul că aceştia au perceput în mod diferit femeile în funcţie de culoarea hainelor lor – roşu fiind considerată culoarea cu atracţia cea mai puternică.

Deşi există o explicaţie biologică, este de asemenea posibil ca societatea să fi influenţat această alegere. Melodia “Lady in Red”, a lui Chris de Burgh, de exemplu, ar putea explica cu siguranţă această tendinţă. 😀