De ce sunt hainele și accesoriile din cașmir cadoul perfect pentru tine și pentru ea

academia barbatilor

De ce sunt hainele și accesoriile din cașmir atât de rafinate și de scumpe? Poate pentru amestecul dintre textura delicată (cea mai delicată dintre toate fibrele naturale pentru tricotaje) și gradul ridicat de confort termic (cu siguranță ați remarcat cât de călduros e un pulover din cașmir)? Totuși, explicația este mult mai amplă.

Cum se obține cașmirul

În primul rând, proveniența fibrelor de cașmir și modul în care este obținut sunt costisitoare. Mai exact, cașmirul este produs din primul strat de păr, cel care nu este expus, al caprelor de cașmir și al altor specii înrudite cu aceasta, din regiunea Kashmir din India de nord-vest. Aceste specii de capre produc două straturi de păr, unul mai aspru la exterior, care protejează de apă stratul din interior, din păr mult mai moale și fin, cel destinat producerii fibrelor de cașmir. Iar asta nu e tot.

Poate dura până la 4 ani pentru ca o capră să producă suficient păr din primul strat care ar ajunge pentru producerea unui singur pulover din cașmir. Iar preluarea, adunarea și prelucrarea firelor de păr are loc printr-un proces minuțios și de lungă durată. Acel strat de păr fin este adunat în momentul în care capra începe să elimine părul după iarnă, în timpul primăverii.

cașmir

Sursa foto: Pinterest

Pentru producerea fibrelor de cașmir este necesară separarea atentă a celor două tipuri de păr, apoi stratul de păr fin este spălat, uscat apoi răsucit în fire. Aceste fire sunt apoi folosite la tricotarea diferitelor piese din cașmir. Calitatea cașmirului depinde și de locul de unde sunt luate firele de păr – cele de pe gâtul și de sub burta caprei sunt cele mai fine, din acestea rezultând cașmirul de calitate superioară, cu un preț mai mare.

cașmir, haine din cașmir

Sursa foto: Pinterest

Care sunt calitățile fără rival ale cașmirului

În primul rând, textura delicată cu pielea, datorită densității ultra fine a fibrelor, face ca piesele de cașmir să fie mult mai confortabile decât cele din lână pentru că nu creează senzația de mâncărime pe piele.

pulover casmir barbati

Sursa foto: shop.laurahincu.ro

În al doilea rând, cașmirul ține cald, având un puternic grad de izolare, uneori chiar de opt ori mai mare decât alte tipuri de lână. Structura unică, super-fină, a fibrelor blochează un număr mare de particule de aer care se încălzesc și creează un strat izolator care protejează căldura corpului.

Iar în al treilea rând, cașmirul este foarte rezistent la spălat, menținându-și forma mult mai bine decât celelalte tipuri de lână (evident, atunci când este spălat corect).

fular casmir

Sursa foto: shop.laurahincu.ro

Cum să alegi hainele din cașmir de calitate

Primul pas în alegerea corectă a pieselor din cașmir este să verific eticheta. Variantele cele mai bune sunt cele din cașmir pur sau amestec de cașmir și lână merinos. Evită piesele care au în compoziție și fibre acrilice. Acestea nu sunt la fel de călduroase precum piesele din cașmir pur.

Următorul pas este să pipăi textura cașmirului și să verifici dacă se șifonează. Dacă atunci când îl strângi între degete și îl eliberezi după câteva secunde, revine la forma inițială, poți cumpăra cu încredere piesa respectivă.

maleta barbati casmir

Sursa foto: shop.laurahincu.ro

Un alt test pe care îl poți face este să apropii piesa din cașmir de față și să o freci ușor de obraz. Un cașmir de calitate va fi moale la atingere și nu îți va irita pielea.

Nu în ultimul rând, densitatea este importantă. Plasează una dintre palme sub piesa vestimentară din cașmir și verifică cât e de groasă. Dacă poți vedea palma prin ea, este dintr-un singur strat, ceea ce înseamnă că va fi mai puțin durabilă și mai puțin călduroasă. Pentru sezonul rece, ideale sunt piesele din minim două straturi de cașmir.

Cum să porți hainele din cașmir

Există o varietate de piese din cașmir, în diferite stiluri, ceea ce îi oferă versatilitate în abordări multiple. În ținutele de birou, poți alege un pulover sau un cardigan peste cămașă. În timpul liber, poți purta același pulover sau cardigan peste tricou sau poți opta pentru un hanorac din cașmir, o abordare contemporană a pieselor sport de lux.

La polul opus în ceea ce privește stilul, un palton din cașmir cu o construcție impecabilă va oferi look-ului tău de iarnă un grad de eleganță absolută.

cașmir, haine din cașmir, palton din cașmir, pulover cașmir

Sursa foto: Pinterest

Accesoriile din cașmir sunt și ele o alegere cu stil. Mizează pe eșarfe, mănuși sau chiar pălării din cașmir pentru a oferi rafinament ținutelor de iarnă.

cașmir, haine din cașmir, accesorii cașmir

Sursa foto: Pinterest

Cașmirul este o idee bună de cadou pentru ea

Mătăsos, durabil și cu o poveste care îi confirmă calitățile, cașmirul naște pasiuni și îndeplinește dorințe. Apropo, dacă nu știi ce să îi oferi iubitei tale de Crăciun sau oricare alt eveniment important care se întâmplă în sezonul rece, alege un șal, un pulover sau chiar un palton din cașmir. Succes garantat!

Nu știi unde să găsești acest cadou care o va face pe femeia din viața ta să împărtășească tuturor mărturii despre flerul tău de a o surprinde?

Iată pontul. Sâmbătă, 8 decembrie, între 12:00 și 15:00 designerul Laura Hîncu organizează evenimentul Arta Cașmirului – Christmas Gifts Edition, la Qreator by IQOS. Citește mai multe despre eveniment aici: http://bit.ly/artacasmirului

Dacă nu ești în București sau nu poți ajunge, după evenimentul din weekend vei putea găsi produsele pe shop.laurahincu.ro. 

Citește și Noile pulovere bărbătești. Tendințe relevante pentru un look modern