“Despre Oameni şi Melci” – comedie românească captivantă

academia barbatilor

, Fashion

Comedia „DESPRE OAMENI ŞI MELCI”, coproducţie româno-franceză, în regia lui Tudor Giurgiu, descrie povestea unui grup de muncitori care lucrează în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO, aflată în faliment, de la începutul anilor ’90.

Publicul va putea gusta din plin o comedie savuroasă cu români descurcăreţi, care pornesc într-o aventură de zile mari, atunci când unul dintre băieţii angajaţi în uzină găsește o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj și să scoată firma din faliment.

În această comedie sunt distribuiţi actori români îndrăgiţi precum Andi Vasluianu, Dorel Vișan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crișan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar și renumitul actor francez Jean François Stevenin şi fiul său, Robinson Stevenin.

Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

[youtube id=”-kv5bI37aw4″ width=”600″ height=”350″]

Despre oameni şi melci se află ca proiecţie pe locul 1 în topul premierelor de film romanesc din ultimii 10 ani, depăşind rezultatele filmelor “4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile” sau “Eu cînd vreau să fluier, fluier”.

Comedia Despre oameni şi melci a avut premiera naţională în data de 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în 19 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane, printer care: Bucureşti, Bacău, Arad, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Braşov, Piteşti, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Targu Mureş, Oradea, Brăila, Ploieşti, Craiova, Sibiu si Lugoj.

În afară de proiecţiile din cinematografe tradiţionale, distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, vor continua să aducă această producţie în faţa publicului din oraşe şi zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecţie. În acest scop s-au format 3 echipe mobile care vor organiza proiectii in regim de spectacole cu bilet, în diferite oraşe din România, în teatre sau case de cultură, proiecţii al căror program va fi pre-anunţat pe siteul filmului www.despreoamenisimelci.ro.

Miza distribuitorilor este aceea de a trezi în public dorinţa de a veni cu plăcere şi interes să vadă un film românesc la cinematograf sau în aceste locaţii neconvenţionale.

La campania de promovare a filmului au contribuit: Vodafone, Kiss FM, Ringier, Grand Digiplex Baneasa, Baneasa Shopping City, Fan Courrier, Carrefour, Olay, Fertilia, Petrom, News Outdoor.

Distribuţia filmului este susţinută de: Ringier, Grand Cinema Digiplex şi Băneasa Shopping City.

[youtube id=”zc1RtkvAiLM” width=”600″ height=”350″]

Sursa: despreoamenisimelci.ro