Dji Osmo Action, sau cum să ucizi regina GoPro

Academia Barbatilor

Cei de la DJI au lansat prima lor action camera, DJI Osmo Action, intrând brutal pe teritoriul GoPro și amenințându-și rivalul cu câștigarea supremației. Printre „armele” sale se numără cele două display-uri, dar și multe altele. Noua cameră combină anti-șocurile, rezistența la praf și la apă cu două touchscreen-uri: unul pe spate și celălalt pe față, pentru încadrarea mai ușoară a obiectelor.

Citește și: Cele mai bune camere video de acțiune ale momentului

DJI Osmo Action

La prima vedere, DJI Osmo Action nu se depărtează prea mult de la ceea ce este familiar la orice cameră sport. Are un aspect compact, cu o lentilă mare și un display color, de 1,4 inci. Dar, cei care folosesc camerele sport știu că unul dintre cele mai grele lucruri este să încerci să încadrezi subiectul. Și deși ele pot fi plasate în cele mai bizare locuri, precum pe casca unui ciclist sau pe ghidonul unui biker, verificarea încadrării presupune fie o contorsionare serioasă, fie o verificare a aplicației mobile de pe smartphone și o conectare a camerei la aceasta.

DJI Osmo Action

La asta servește însă cel de-al doilea display al camerei Osmo Action, un touchscreen de 2,25 inci, cu un strat protector, care respinge apa și amprentele. Luminozitatea acestuia, de 750 nits, este extrem de mare, pentru a oferi siguranța că rămâne vizibil și în lumina directă a soarelui.

Citește și: 5 aplicații care-ți transformă fotografiile în opere de artă

DJI Osmo Action, o cameră dotată

Camera în sine are un senzor de 1 / 2,3 inci, perfect pentru clipurile 4K de până la 60 fps, la 100 Mbps și fotografii de 12 MP. Acesta este acompaniat de trei lentile de sticlă asferice și e înnobilat cu un strat oleofob și anti-reflex.

Fiind extrem de redusă ca dimensiuni, camera nu are loc pentru un gimbal mecanic la interior, însă dispune de un sistem de stabilizare de tip RockSteady, care e activ chiar și atunci când înregistrează la rezoluție și frame rate maxime. Camera suportă și video HDR de 4K, la 30 fps. Iar modul slo-motion oferă filmare cu viteză lentă 8x, în 1080p/240 fps sau 4x la 1080p/120 fps. Există și un mod time-lapse, dar și posibilitatea de a face setări manuale a expunerii.

DJI Osmo Action

Bateria detașabilă rezistă până la 93 de minute, la filmare 4K/30 fps, cu stabilizarea activată. Fără EIS, și într-un mod de „numai” 1080p/30 fps, camera rămâne în viață 135 de minute. Camera dispune și de un microfon dual, care nu doar înregistrează audio, dar pemite și controlul vocal, având un difuzor încorporat.

Așa cum, probabil, te-ai fi așteptat, există suport pentru aplicația Dji Mimo, la care conectezi Osmo Action, via WiFi sau Bluetooth și care e foarte potrivită pentru acțiune live, template-uri, editări rapide și alte asemenea.

DJI Osmo Action

Nici la capitolul accesorii camera nu stă rău deloc. Kit-ul Camera Frame este inclus în pachet și are monturi plate și rotunde, dar în același timp există și o carcasă anti-acvatică, un adaptor de microfon, de 3,5 mm, tijă de extensie, un mâner flotant, de folosit în apă și filtre multiple. Încărcătorul poate „recupera” până la trei baterii, în mai puțin de 130 minute.

Citește și: Cum să faci fotografii subacvatice

Dacă toate acestea nu sunt suficiente, atunci e musai de luat în seamă că cea mai mare amenințare pentru GoPro este prețul. DJI Osmo Action vine pe piață (pe cea americană) la 50 de dolari mai puțin decât GoPro Hero 7 Black. În România o găsești la 1800 de lei.

Foto: DJI

Citește și: DJI Osmo Pocket, camera video pe care ți-o dorești pe loc