Două uleiuri care te fac Făt Frumos

Academia Barbatilor

Avem o veste proastă: toată lumea îmbătrânește. Deci și bărbații. La un moment dat, mai devreme sau mai târziu, apar ridurile, părul alb câștigă teren iar tinerețea pălește. Vrei-nu vrei, senectutea câștigă întotdeauna. Cu toate acestea, există unele trucuri prin care, cel puțin aparent, o poți întârzia. Unul dintre ele implică două uleiuri naturale care ajută bărbatul nu doar să arate mai bine și mai îngrijit ci și să se simtă mai bine. Folosește-le și ne vei mulțumi: uleiul de argan și uleiul de cocos.

Uleiul de argan

Nativii din Pădurea de Argan din Maroc știu ceva ce noi nu știm. Fructul de argan conține un ulei care poate fi folosit ca supliment în dietă, având proprietăți aproape miraculoase de vindecare. Uleiul e plin de antioxidanți, vitamina A și vitamina E, acizi grași Omega 6.

Uleiul de argan joacă totodată rolul perfect al unei creme hidratante, al unui tonifiant pentru piele și al unui exfoliant. Încearcă-l dacă ai o piele uscată și folosește-l inclusiv pe păr, pe post de balsam – contribuie la creșterea și îndesirea acestuia, redând strălucirea firelor. În plus, se știe despre uleiul de argan că reduce ridurile prin restabilirea elesticității pielii. Ia în calcul să păstrezi o sicluță de ulei de argan în trusa de bărbierit și una în cea de prim-ajutor. Arganul e bun și la tratarea arsurilor, a iritațiilor de piele sau pur și simplu ca tonic.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are o gamă largă de întrebuințări, acestea oferind tot atâtea beneficii pentru sănătate. Poate fi folosit pentru a hidrata și hrăni pielea și părul, de asemenea poate fi parte a unui tratament pentru probleme dermatologice, cronice sau acute – eczeme, arsuri, mătreață. Uleiul de cocos are proprietăți anti-microbiene și miroase foarte bine. E antibacterian și antiviral. E perfect vara pentru a-ți răsfăța picioarele care au umblat toată ziua încălțate în papuci sau desculțe. Vrei să-l folosești pentru păr? O lingură de ulei de cocos, timp de o săptămână!

Uleiul pur de cocos e bun și pentru digestie, pe care o poate îmbunătăți, contribuind la o mai bună imunizare a organismului. Există studii care spun că poate preveni atacurile de inimă și că ajută în bolile de rinichi și ficat.