Festivaluri și alte activități de vară pe care nu ai voie să le ratezi

Academia Barbatilor

Tocmai ce s-au terminat două festivaluri importante, Electric Castle și Neversea, însă vara este abia la jumătate. Ce a mai rămas pe agenda de timp liber în săptămânile ce urmează, îți zicem mai jos.

Massive Attack

Legendara turpă revine mâine la București cu un concert de zile (și nopți mari!). În deschidere, vor fi pe scenă Young Fathers, revelația muzicii electronice din ultima vreme. Spectacolul va avea loc mâine, 24 iulie, la Arenele Romane din București.

Europa FM Live pe Plajă

Nici nu te dezmeticești bine după concert, și poți să îți împachetezi bagajul pentru un nou festival. De data aceasta ești așteptat la mare, pe plaja dintre Venus și Saturn. Ai trei zile de muzică românească de calitate cu o selecție de trupe făcută de cei de la Europa FM și intrarea liberă. Așadar 26, 27 și 28 iulie sunt zile cu muzică în Sudul litoralului.

B-Fit in the Street

Zilele acestea suntem la București în plină desfășurare a festivalului de teatru de stradă, început pe 13 iulie și care mai ține până pe 5 august în fiecare weekend. Trupe din Danemarca, Slovacia, Spania, Franța, Italia, Portugalia și România își țin reprezentațiile în Piața George Enescu și în Piața Universității, în mod special.

Summer Well

Cel mai cunoscut festival de muzică din Capitală, Summer Well se ține ca de onicei la Domeniul Știrbey, în Buftea. Cap de afiș în acest an sunt The Kooks, Justice, Bastille, Kodaline, Cigarettes After Sex, Sofi Tukker, Raționale și Tom Grennan. Pe lângă muzică, la fel ca în fiecare an, o sumedenie de alte activități de festival vor avea loc în zilele de 11 și 12 august la Domeniul Știrbey.

Awake Festival

Festivalurile de pe fostele domenii nobiliare au devenit deja o obișnuință în România, iar Awake începe să capete notorietate. Anul acesta, între 17 și 19 august, trupe precum MilkyChance, Wilkinson, The Subways, Akua Naru sau românii de la Subcarpați și OCS se reunesc pe domeniul Teleki din Gornești în județul Mureș.

Bucharest Street Food Carnival

La București, sezonul estival se încheie cu un festival de street food, cel mai mare din oraș, ce va avea loc la Romexpo în weekendul 6-9 septembrie, cu zeci de food truck-uri și multe alte activități.

Citește și care sunt cele mai frumoase trasee pe care le poți face cu rucsacul în spate