Garderoba de caniculă. Haine potrivite pentru temperaturi ridicate

academia barbatilor

Primăvara acesta a fost destul de capricioasă, iar temperaturile au avut oscilații bruște, ceea ce înseamnă că nu știi la ce să te aștepți de la ziua de mâine. De la zile ploioase cu temperaturi scăzute la zile cu soare cu multe grade în termometre, vremea este imprevizibilă iar noi trebuie să fim pregătiți pentru orice. Iar pentru că vara începe să își intre în drepturi, garderoba are nevoie de un upgrade pentru caniculă. Sunt destule haine potrivite pentru temperaturi ridicate, din care poți alege și cu ajutorul cărora poți compune ținute cu stil care pot face față căldurii. Alege-le, în special, pe cele din fibre naturale subțiri și în culori deschise, care resping căldura. Iată câteva exemple de piese din materiale aerate, care lasă pielea să respire și care sunt, în același timp, rafinate astfel încât să nu-ți păteze imaginea, nici la propriu, nici la figurat.

Cămășile și costumele din in

Inul este materialul preferat al verii și, în ultimele sezoane, a devenit și materialul preferat al croitorilor de costume. Dacă vrei să rămâi în zona vestimentară smart dar să ai și un grad sporit de confort atunci când temperaturile trec de limita de suportabilitate, cămășile și costumele din in sunt alegerea ideală. Realizată din fibre naturale, cu o textură rară și subțire, țesătura de in este, în egală măsură, simplă și rafinată. Poartă cămăși din in cu chinos și mocasini în ținute smart casual sau alege costume din in pentru ținuta de birou sau la evenimentele din timpul verii. Piesele separate din in sunt confortabile și se potrivesc mai ales în ținute relaxate de vară.

haine pentru temperaturi ridicate

Sursa foto: Magic Linen

Tricourile din bumbac sau poliester

Tricoul este piesa de bază pentru vară, iar pe caniculă ai doar două opțiuni clare: bumbac sau poliester. Ambele sunt potrivite pentru a face față căldurii, mai ales dacă alegi modele în culori deschise. Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este corpul tău și cât de mult ești predispus să transpiri. Bumbacul subțire este o opțiune ideală pentru vremea caldă dacă nu transpiri excesiv, pentru că păstrează temperatura corpului și absoarbe transpirația, însă petele umede se vor vedea imediat la suprafață. Poliesterul, pe de altă parte, are proprietăți care absorb transpirația și o usucă imediat. Nu degeaba este folosit la echipamentele sportive. Deși mai puțin rafinat decât bumbacul, și poliesterul poate fi integrat în piese și ținute cu stil. Combină un tricou polo din poliester cu chinos sau jeans și smart trainers și vei vedea că se poate. Sau mergi pe un stil mai relaxat cu tricou la baza gâtului și jeans.

haine pentru temperaturi ridicate

Sursa foto: Russell Athletic

Pantalonii chino…lungi sau scurți

Pantalonii scurți nu sunt o opțiune acceptată oriunde, însă pantalonii chino în variantă scurtă sunt altceva. Aceștia pot fi combinați în ținute smart casual chiar și la birou, dacă conduita vestimentară îți dă liber la creativitate. Îi poți purta cu o cămașă din bumbac sau in cu mânecile suflecate până la jumătatea antebrațului și dress shoes sau mocasini. Dacă totuși nu vrei să îți arăți gambele, poartă pantaloni chino clasici sau pantaloni din bumbac sau in, în nuanțe deschise – alb, bej, gri deschis, nuanța nisipului, bleu sau alte tonuri pastelate. Poți combina piesele propuse astfel: chinos pastel cu un tricou din bumbac alb și o cămașă din in descheiată, pe deasupra, într-o ținută stratificată de vară.

haine pentru temperaturi ridicate

Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: Club Monaco

Citește și 5 cămăși bărbătești statement pentru sezonul cald